(13-01-2024 17:07)wywiadowca1980 : (13-01-2024 16:39)PashPash : ... Хоча показник різниці тисків, в нього малий і на холостому і на 2500 обертів, якийсь ефект є.
Якби він купив балончик (наприклад) Wurth DPF, зробив би все по інструкції, ну і в кінці запустив "сервісну регенерацію" через шнурок, думаю ефект теж був би хороший
Один фахівець по ремонту VAG-ів... мені казав, що екологія в дизельних VAG на платформі MQB ходить дуже довго і не потребує ніякої чистки чи мийки (у порівнянні з попередніми платформами до 2015/16 років з їхніми "серпами" на EGR тощо). Ну за винятком хіба, що коли авто постійно їздить на малі дистанції без нормальних прогрівів та відповідно планових регенерацій.
Звісно, якщо авто проїхало 600-700+ тисяч км (а таких авто у нас більше ніж хтось собі мріє....), то боюсь там вже DPF мити немає сенсу. Заміна або видалення.
В довговічності ERG я вже переконався, на моїм superb 2 заклинив в закритому положенні після довгої регенерації, стояв в черзі на кордоні. Прийшлось екстрено ремонтувати машину і замовляти egr в чужій країні на автосервісі в селі. З того часу тема екології. і регенерацій особливо актуальна.
Прочитавши всю тему від початку, виникло декілька питань і висновків щодо машини.
Авто
Skoda Superb 2 3T 2.0 TDI DSG 12.2012 р дорестайл. Мотор 140 к.с. , стоїть чіп на 170к.с. Пробіг 221тис.км. регенерація літом траса 250-350км, місто в районі 100км. Прошивка дизельгейт 9978.
На пробігу 214тис замінено EGR. Замінено лямбдазонд і датчик перепаду тиску в сажовому. Вихлопна чорна, на задньому бампері сажі нема.
Поки з діагностів лише є ELM 327, VAG DPF . По vag dpf різниця тиску перед ренерецією холостий 5-6гпа, оберти 2500об/хв 30 гпа. Поїздки десь 30% місто короткі дистанції по 3км на холодну, 40% місцева дорога між селами, середня швидкість 40-50км/год. 30% швидка траса 100-130км/год.
Після регенерації холостий 3гпа, оберти 2500 16-20гпа.Масляної золи в сажовому 0.13л (0.175 максимально), тобто 75%. Пробіг оригінальний, є сервісна книжка.
Питання:
1. Якого чуда машина так швидка наганяє кількість калькульованої сажі, особливо по місту? На холодну до 600мг/км в місті, прогрівшись 150-300мг/км
2. Чому кількість виміряної сажі заходить після регенерації в мінус а перед наступною регенерацією, виміряна сажа 3-5грам, калькульована в цей час 22-23грами ?
3. Судячи з інформації ваговодів з 2.0tdi , показник перепаду тиску в сажевому цілком адекватний і на холостому 3-5гпа і на 2500об/хв 20-30гпа, тому сенсу знімати сажевий і давати на чистку, можливо і нема. Я допускаю, що проблема в іншому. Користувався 2 рази балончиками промивки сажевого(в отвір лямбди) і 2 рази заливав в бак Liqui Moly Particelfirterschutz. Питання в доцільності професійної промивки сажевого?
4. При відкаті прошивки на додизельгейт думаю ситуація з частотою регенерацій покращиться, але я живу в Німеччині і лише нещодавно пройшов техогляд. Можу попасти на штраф якщо зловлять з відкатом прошивки, тут строго з екологією. Ще не вирішив остаточно, може в когось є досвід з європейським авто і техоглядом на прошивці додизельгейт?
5. Як швидко має прогріватись мотор в спокійному режимі їзди, коли надворі 0? Бачу при дистанції 15-20км лиш одну чверть прогріву. Масло при цьому 70-72°С, при підйомі на гірку росте темпаратура, на рівній дорозі назад падає. Може термостат глючить і через це швидко сажа набирається? Так як мотор не повністю прогрітий.
Будь ласка допоможіть розібратись і знайти проблему, авто в мене лише пів року і проїхав 8тис, але вже більше питань ніж відповідей назбиралось.
Тут скріни з vag dpf в різний час. Дякую!