Скажу як у мене (на MQB) воно працює. Як на інших платформах, я не знаю.
У випадку коли фільтр DPF наповнився сажею на 100% (прогою VAG DPF якщо контролювати), то активна регенерація запуститься лише за умови повністю прогрітого двигуна (на приборці умовних 90 °C, температура оливи 70+°C, DPF розігрітий "довприском" до 500+ °C).
Для досягнення таких умов літом, це мені треба проїхати 5-7 км і далі вона (регенерація) лише почнеться. Зимою 12-15 км треба проїхати...
Якщо ти в русі (місто, траса, не важливо), то додатково ще не меньше 10-12 км потрібно проїхати для завершення цієї активної регенерації.
Що маємо у висновку:
Зима - 15 км треба проїхати для нагріву двигуна + ще 10-12 км для завершення регенерації. Тобто разом 25+ км.
Літо...... разом 15+ км.
Якщо я буду експлуатувати свій дизель за інших умов, тобто на короткі дистанції, у мене або ці активні регенерації взагалі ніколи не розпочнуться і вискочить "чек", або якщо колись і розпочнуться, то будуть постійно перериватися, оскільки необхідні умови не будуть досягненні за 3-5-10 км пробігу....
(Вчора 01:48)toledo : ... якщо регенерація не закінчилася, то наступного разу буде довприск, щоб скоріше нагнати температуру ОЖ
Все вірно. Але для цього теж треба час....
І мабуть не ОЖ, а DPF.
(Вчора 01:48)toledo : треба дивитись інші причини, саме тому проблеми виникають на авто в таких умовах, які вже пробігли далеко за 100т.км
Якщо дизельний VAG їздить щодня по німецькому автобану або по українській трасі на хороші дистанції, то фільтр DPF буде без проблем нормально служити на пробігах далеко за 500 тисяч км, а не за 100 км...
P.S.
Мова про авто із 100% справжніми пробігами!