(01-10-2026 17:08)Sokolko : Дякую.
Як мені пояснили на сервісі, обнулення золи робили для того, аби змінити алгоритми блоку управління двигуном і це мало б привести до довших регенерацій. Як я розумію, це неправильний підхід?
Ваші фахівці зробили трішки грубу помилку. Обнулення золи на такому пробігу без фізичної мийки чи заміни фільтра типу як ламає математичну модель ЕБУ.
Блок управління тепер думає, що DPF новий, але датчики тиску фіксують високий протитиск від реальної золи, яка нікуди не поділася. Через цей конфлікт ЕБУ вважає, що фільтр моментально забивається сажею, і запускає регенерації кожні 150 км, а показник виміряної сажі йде в мінус (-0.86г).
Що з цим робити, написано вище. Поки що я б зробив це:
1. Повернути комп'ютером адекватне значення золи для пробігу 238 тис. км (орієнтовно 60-70 грамів), щоб повернути ЕБУ в адекватний стан.
2. Перевірити імпульсні трубки та датчики на герметичність і правильність калібрування (0 hPa на глухому двигуні).
3. Якщо після повернення параметрів золи тиск під навантаженням залишатиметься високим —
DPF потрібно знімати та везти на фізичну мийку на стенд, бо він дійсно забитий золою від пробігу, який не факт, що такий як на приборці. Ви ж не в салоні авто новим купували, я так розумію....