Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Відповісти 
Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.
Автор Повідомлення
vitaliy_o Немає
Ученик
*

Приєднався: Oct 2020

Повідомлення: #2281
19-10-2023 11:19 Проблема 1.6 TDI CLHA

Доброго дня.
Є авто з двинуном 1,6 TDI CLHA (серія EA288), 2014 р.в. Рідний пробіг 130 тис, в моїх руках останні кілька років, накатав я тисяч 50.

Є така проблема:
двигун працює рівномірно, але доволі гучно і жорстко. Також жорстко заводиться і глушиться (машину трусить). Це може бути як на холодну (майже завжди), так і нагарячу (рідше). Відсутня "еластичність" + зрідка тягне так, наче я їду з причепом. Проте іноді щось з ним відбувається і двигун робить тихше + машина готова летіти тільки торкнешся педалі газу + менша витрата палива. Якоїсь закономірності немає (проте точно "краще" йому в теплу погоду).

Помилок по двигуну немає. Ремінь ГРМ, ролики були замінені, помпу, правда, не міняв. Робили регулювання форсунок, але більше як профілактику.
З рік тому приходив до майстра з цією проблемою, каталися, він дивився якісь графіки, сказав, що все ідеально.

Авто було куплене вже з такими "симптомами" але зараз воно поглиблюється і дуже дратує.

З того, що сам нагуглив по жорсткій і нееластичній роботі двигуна:
1. Гідрокомпенсатори (не розумію як перевірити)
2. Щось по вприску палива (після регулювання форсунок було набагато краще)
3. Розсинхронізація КВ і РВ (наче можна перевірити комп'ютером. Як?)
4. Подушки двигуна (на діагностиці сказали, що вони ок).
5. Щосб по кутам запалювання (знову таки, як перевірити?)
Особисто, схиляюсь до якоїсь проблеми з запалюванням/вприском, бо проблема не тільки в гучній роботі.

В кого є які ідеї чи досвід локалізації чи вирішення подібних проблем - буду вдячний за поради. Є VCDS, якісь показники глянути можу
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
Ulisss Немає
сомелье всея Донецк

Приєднався: Apr 2008
Луцьк
Polo 1,2 TDi
Повідомлення: #2282
19-10-2023 13:20 RE: Проблема 1.6 TDI CLHA

Дуже сумлінно, що форсунки регулюються. Я би почав з перевірки іх на стенді
vitaliy_o Немає
Ученик
*

Повідомлення: #2283
19-10-2023 14:10 RE: Проблема 1.6 TDI CLHA

(19-10-2023 13:20)Ulisss :  Дуже сумлінно, що форсунки регулюються. Я би почав з перевірки іх на стенді

Так їх на стенді і перевіряли, регулювали і прописували знову. Це не робили в якомусь гаражі, звертався у Львові в фірму, яка саме форсунками займається
wywiadowca1980 Далеко
Мегаписака

Приєднався: May 2016
Київ, село Позняки
Superb III, 2.0 TDI (DFCA)+Stage 1, DQ250
Повідомлення: #2284
19-10-2023 14:25 RE: Проблема 1.6 TDI CLHA

(19-10-2023 14:10)vitaliy_o :  ....звертався у Львові в фірму, яка....
У вас під Львовом (Рясне Руське здається там він) є хороший діагност на ім'я Євген Ірімія.
На ютубі роликів повно у нього. Контакти його в Істаграмі є.
Не звертались до нього? Я б спробував Wink

(19-10-2023 11:19)vitaliy_o :  Доброго дня.
Ремінь ГРМ, ролики були замінені...
А до їх заміни ті ж самі проблеми були?
(Востаннє це повідомлення було змінене: 19-10-2023 14:32 wywiadowca1980.)
Ulisss Немає
сомелье всея Донецк

Приєднався: Apr 2008
Луцьк
Polo 1,2 TDi
Повідомлення: #2285
19-10-2023 16:35 RE: Проблема 1.6 TDI CLHA

(19-10-2023 14:10)vitaliy_o :  
(19-10-2023 13:20)Ulisss :  Дуже сумлінно, що форсунки регулюються. Я би почав з перевірки іх на стенді

Так їх на стенді і перевіряли, регулювали і прописували знову. Це не робили в якомусь гаражі, звертався у Львові в фірму, яка саме форсунками займається

Тест план надали?
vitaliy_o Немає
Ученик
*

Повідомлення: #2286
19-10-2023 17:22 RE: Проблема 1.6 TDI CLHA

(19-10-2023 14:25)wywiadowca1980 :  
(19-10-2023 14:10)vitaliy_o :  ....звертався у Львові в фірму, яка....
У вас під Львовом (Рясне Руське здається там він) є хороший діагност на ім'я Євген Ірімія.
На ютубі роликів повно у нього. Контакти його в Істаграмі є.
Не звертались до нього? Я б спробував Wink

(19-10-2023 11:19)vitaliy_o :  Доброго дня.
Ремінь ГРМ, ролики були замінені...
А до їх заміни ті ж самі проблеми були?

Та я сам не у Львові. Так тоді склалося, що був поряд і була можливість залишити в них машину.
Місцеві на рівні "хз що це, 15 тис грн розкидати двигун, але якщо не знайдемо нічого?"

(19-10-2023 16:35)Ulisss :  
(19-10-2023 14:10)vitaliy_o :  

Тест план надали?

Чесно - я не пам'ятаю. Дали якусь роздруківку з показниками до, після і ще чимось.
Машина поїхала, я зрадів і на тому, власне, й все.
(Востаннє це повідомлення було змінене: 19-10-2023 17:23 vitaliy_o.)
Taxi Немає
Рассказчик
**

Приєднався: Jul 2021
Львів
Octavia A7 1.6TDI CLHA
Повідомлення: #2287
19-10-2023 19:23 RE: Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.

У вас Октавія А7 ? В мене такий же двигун. Якщо хочете, можемо зустрітися у Львові та порівняти як працює двигун. Можливо у вас проблема надумана
vitaliy_o Немає
Ученик
*

Повідомлення: #2288
20-10-2023 09:33 RE: Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.

(19-10-2023 19:23)Taxi :  У вас Октавія А7 ? В мене такий же двигун. Якщо хочете, можемо зустрітися у Львові та порівняти як працює двигун. Можливо у вас проблема надумана

Дуже дякую. Нажаль, я зараз не у Львові. Проблема не надумана - навкого багато вагів MQB на дизелі і я чув, як працюють інші авто на цій же платформі (3 модифікаціїцього двигуна є) - вони працюють трохи гучніше за бензинові і м'якше, без цокоту. А7, доречі, також.

Доречі, сьогодні покатався - десь на 1,5-2 тис обертів, якщо ледь давити на газ, цокоту майже немає. Якщо до 1,2 тис падає і машина йде внатяг (бо ДСГ) - стоїть цокіт. Якщо розганятися і давити тапок в підлогу - також цокіт.
toledo Немає
Классик

Приєднався: Mar 2015
Одесса
Altea XL 1.6 CAYC
Повідомлення: #2289
20-10-2023 10:16 RE: Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.

Виталий. Как и в любом другом современном комонрейл дизеле есть много чего посмотреть шнурком. Коррекции форсунок, crankshaft angle кажись так на инглише- по этой группе косвенно можно лпределить правильно ли вам выставиили ремень, нет времени гуглить самому, группы к сожалению не подскажу на ваш движок, но если вася адекватный, то он сам все подпишет. Если хотите, погуглите как делается карта блоков, все данные- все показатели сразу можно записать на холостую в csv файл. Кинете его суда и мы глянем или стукинтесь в приват, я вам имейл свой скину для пересылки файла, может там что и видно будет.

Делайте карту каналов блоков- так в гугл и забейте, в противном случае можно долго переписываться. Можете попробовать сделать на ХХ одну и одну держа 2000 оборотов. Может что явно в глаза и кинется. Так как в целом Искать можно долго даже явные вещи, а не явные - опять делать заезды, снимать логи. Так что лучше начать с более явных
(Востаннє це повідомлення було змінене: 20-10-2023 10:22 toledo.)
vitaliy_o Немає
Ученик
*

Повідомлення: #2290
20-10-2023 11:54 RE: Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.

(20-10-2023 10:16)toledo :  Виталий. Как и в любом другом современном комонрейл дизеле есть много чего посмотреть шнурком. Коррекции форсунок, crankshaft angle кажись так на инглише- по этой группе косвенно можно лпределить правильно ли вам выставиили ремень, нет времени гуглить самому, группы к сожалению не подскажу на ваш движок, но если вася адекватный, то он сам все подпишет. Если хотите, погуглите как делается карта блоков, все данные- все показатели сразу можно записать на холостую в csv файл. Кинете его суда и мы глянем или стукинтесь в приват, я вам имейл свой скину для пересылки файла, может там что и видно будет.

Делайте карту каналов блоков- так в гугл и забейте, в противном случае можно долго переписываться. Можете попробовать сделать на ХХ одну и одну держа 2000 оборотов. Может что явно в глаза и кинется. Так как в целом Искать можно долго даже явные вещи, а не явные - опять делать заезды, снимать логи. Так что лучше начать с более явных

Спасибо, сейчас займусь.
Вася оригинальный у меня, должно быть все ок

(20-10-2023 10:16)toledo :  Виталий. Как и в любом другом современном комонрейл дизеле есть много чего посмотреть шнурком. Коррекции форсунок, crankshaft angle кажись так на инглише- по этой группе косвенно можно лпределить правильно ли вам выставиили ремень, нет времени гуглить самому, группы к сожалению не подскажу на ваш движок, но если вася адекватный, то он сам все подпишет. Если хотите, погуглите как делается карта блоков, все данные- все показатели сразу можно записать на холостую в csv файл. Кинете его суда и мы глянем или стукинтесь в приват, я вам имейл свой скину для пересылки файла, может там что и видно будет.

Здравствуйте еще раз.
Немного в тупике с картой блоков. Из того, что нагуглил, это то, что можно выгрузить карту каналов электронных блоков (нашел тут https://www.drive2.ru/l/527433529894635381/ + апар аналогичных тем и все).
Но, как я понимаю, будет выгружена информация по изменяемым величинам и текущим значениям в каком-то из блоков (как я понимаю, мне надо выгружать по блоку управления двигателем). Это оно?
(Востаннє це повідомлення було змінене: 21-10-2023 10:22 vitaliy_o.)
Відповісти 

Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  Лямбда-зонды, ошибки, решения Serzogaskoda 0 2 020 02-09-2021 15:01
Останнє: Serzogaskoda
  Низкое давление в рампе. Троит двигатель 2.0 Тди. Двигатель СААС egorka 5 4 524 28-01-2019 20:45
Останнє: egorka
  Подскажите решения проблемы Skodnik 9993 4 2 377 27-11-2013 15:53
Останнє: Skodnik 9993
  Проблемы с сигнализаией - не запускается двигатель при ее отключении developer 11 6 359 25-10-2012 11:32
Останнє: Bodyus
  Двигатель. Большие проблемы. Otto777 158 44 144 18-06-2010 07:57
Останнє: Di-ma
  ROOMSTER.Проблемы и методы их решения. Юрчик 2 2 853 07-08-2008 18:17
Останнє: _null_

Швидкий перехід:

Переглядають: Гості: 8