Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Відповісти 
Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.
Автор Повідомлення
zumnuj Немає
Писатель

Приєднався: Dec 2015
Тернопіль
Toyota RAV 4, Skoda Octavia 1.6 BFQ
Повідомлення: #261
27-02-2018 15:47 RE: Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.

Зробив сьогодні ще раз діагностику сажевого фільтра.

[attachment=98789]

Хто підкаже, чим відрізняються між собою параметри: Вичеслена маса сажи, Масляна сажа і Зважена маса сажі?
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
Crazy_M3 Немає
Писатель

Приєднався: Oct 2008
Барышевка
VAG
Повідомлення: #262
27-02-2018 16:58 RE: Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.

Как у вас с прогревом всмысле выход на робочую температуру, у меня что то сегодня выше 80 не поднималась.
zumnuj Немає
Писатель

Тернопіль
Повідомлення: #263
27-02-2018 17:02 RE: Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.

Важко сказати, в мене сьогодні відстань була 2 км в одну сторону і 2 км назад. Стрілка тільки почала була зрушуватися. Але після триденного простою завелася з півоберта що дуже і дуже тішить.Smile
toledo Немає
Классик

Приєднався: Mar 2015
Одесса
Altea XL 1.6 CAYC
Повідомлення: #264
27-02-2018 17:13 RE: Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.

Поставили бы вы английскую версию Smile
По идее расчетное значение - это расчтное, которое вычисляет ЭБУ по сделанным регенерациям и вроде как по показаниям датчиков давления (по разнице давления до и после ДПФ). А вот с переводом остального - не сильно понятно. По идее одно из них это масса сажи в ДПФ, другое значение это масса шлака, который остается в ДПФ после прожига (т.е тот шлак который уже никак не прожечь, т.е зола). Ее убрать только в ручную можно Smile. Вам надо с этим разобраться, возможно поставить инглишь версию, чтоб было понятней. Порог наполнения, когда регенерация уже не сможет быть запущенна около 60-70. Т.е вы довольно таки близки. Покурите еще форумы, это все расписанно. В Васе диагносте там тоже в последних версиях все сажи в перемешку - особенности перевода.
zumnuj Немає
Писатель

Тернопіль
Повідомлення: #265
27-02-2018 17:24 RE: Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.

Ну от мені теж здається, що "масляна сажа" це зола, якраз та частина яка звичайною регенерацією не випалюється. Вручну маєте наувазі хімію (наприклад від ліквімолі)? Чи повний демонтаж і мийка високим тиском, випалення і т.д?
На рахунок англ. версій спробую, там просто останні працюють лише в горизонтальному режимі - не дуже зручно. Smile

Upd
Знайшов багато цікавої інфи. Максимальна кількість золи для нашого фільтра 70 гр. Потім або різати, або промивати, жодна регенерація вже не поможе. За приблизними підрахунками приріст золи в мене 0.00025 гр/1 км. За тими ж приблизними розрахунками до серйозних втручань ще десь 80-100 тис. км. Побачимо. Smile
(Востаннє це повідомлення було змінене: 27-02-2018 19:25 zumnuj.)
andrewg-1 Немає
Писатель

Приєднався: Jul 2008

A4 Avant 2.0 TDI -CGLC
Повідомлення: #266
27-02-2018 23:57 RE: Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.

(27-02-2018 17:24)zumnuj :  Ну от мені теж здається, що "масляна сажа" це зола, якраз та частина яка звичайною регенерацією не випалюється. Вручну маєте наувазі хімію (наприклад від ліквімолі)? Чи повний демонтаж і мийка високим тиском, випалення і т.д?
На рахунок англ. версій спробую, там просто останні працюють лише в горизонтальному режимі - не дуже зручно. Smile

Upd
Знайшов багато цікавої інфи. Максимальна кількість золи для нашого фільтра 70 гр. Потім або різати, або промивати, жодна регенерація вже не поможе. За приблизними підрахунками приріст золи в мене 0.00025 гр/1 км. За тими ж приблизними розрахунками до серйозних втручань ще десь 80-100 тис. км. Побачимо. Smile

по идее да, верно думаете ...

в оригинале на немецком этот несгораемый остаток называется Öl-Asche Volumen ..."обьем маслянного пепла"

лучше Шкод могут быть только шкодницы !!!
toledo Немає
Классик

Приєднався: Mar 2015
Одесса
Altea XL 1.6 CAYC
Повідомлення: #267
28-02-2018 06:37 RE: Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.

А на инглише ashes mass Smile вот я к тому и веду. Ждать вам не так долго осталось, при значении 60 регенерация может уже и не проходить Sad что повлечет сами знаете что Sad ... Но время почитать- определиться точно есть. Я бы готовился к чипу с вырезом всей экологии... Так как и ЕГР наверняка уже тоже будет на подходе, а так почистите одно, выложите денег, потом полезет ЕГР- вкинете денег в него. По факту получится те же деньги, но новый ЕГР и старый ДПФ. А так, если вероисповедание позволяет, сделаете движку более приятное, будет дышать легче (вы видили легкие курильщика (машина с ЕГР) и легкие спортсмена ? Smile Smile Smile )). Но тут каждый решает сам. Хотя если у вас пробеги как у меня по 10 тык в год, то вы машину наверно раньше продадите Hello!Hello!Hello!Hello!
zumnuj Немає
Писатель

Тернопіль
Повідомлення: #268
28-02-2018 12:39 RE: Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.

Ну в мене пробіг ~25 ккм в рік і особливих змін не передбачається. Різати екологію ой як не хочеться. Вирізка і прошивка будуть крайніми мірами. В ідеалі звичайно поновити авто Very Happy, а ні то буду мити.Mr. Green
(Востаннє це повідомлення було змінене: 28-02-2018 12:40 zumnuj.)
andrewg-1 Немає
Писатель

Приєднався: Jul 2008

A4 Avant 2.0 TDI -CGLC
Повідомлення: #269
28-02-2018 13:52 RE: Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.

(28-02-2018 12:39)zumnuj :  Ну в мене пробіг ~25 ккм в рік і особливих змін не передбачається. Різати екологію ой як не хочеться. Вирізка і прошивка будуть крайніми мірами. В ідеалі звичайно поновити авто Very Happy, а ні то буду мити.Mr. Green

+1
я тоже сторонник, что убирать экологию это реально крайняя мера, если конечно двигатель не сосвсем слабый, что его мощнее делать нужно ...

там же не все так просто тоже ...и убрав это все, можно напороться и на другие траблы ...расход повышенный, прогрев и т.п. ...кучу видео есть, отдельная тема

у меня наполнение уже 0.15 литра пепла (0.17 максимум) (странно, что в 1.6 до сих пор в гр. меряется...на 2.0 уже давно перевели на литры)
весной попозже планирую промывать, снимая его, с контрольными взвешиваниеми Smile ...если не забуду, отпишу результаты

лучше Шкод могут быть только шкодницы !!!
zumnuj Немає
Писатель

Тернопіль
Повідомлення: #270
28-02-2018 14:26 RE: Двигатель 1,6 TDI. Проблемы и решения.

До речі на рахунок грамів/мілітрів. Вчора зустрічав інформацію що на двигунах CR йде інфа в грамах, а на діигунах PD в мілілітрах. Хоча не впевнений. В вас який двигун? Є ще імовірність що в мене версія vag dpf та яка неправильно відображає. Буду наступного разу їхати спробую трошки іншу версію, що вона покаже.
Дуже цікаво буде подивитися фото/відеозвіт, чи хоча б на словах.

toledo, а в вас як показує?
Відповісти 

Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  Лямбда-зонды, ошибки, решения Serzogaskoda 0 1 861 02-09-2021 15:01
Останнє: Serzogaskoda
  Низкое давление в рампе. Троит двигатель 2.0 Тди. Двигатель СААС egorka 5 4 272 28-01-2019 20:45
Останнє: egorka
  Подскажите решения проблемы Skodnik 9993 4 2 301 27-11-2013 15:53
Останнє: Skodnik 9993
  Проблемы с сигнализаией - не запускается двигатель при ее отключении developer 11 6 194 25-10-2012 11:32
Останнє: Bodyus
  Двигатель. Большие проблемы. Otto777 158 43 294 18-06-2010 07:57
Останнє: Di-ma
  ROOMSTER.Проблемы и методы их решения. Юрчик 2 2 800 07-08-2008 18:17
Останнє: _null_

Швидкий перехід:

Переглядають: