Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Відповісти 
Стук 1.6tdi CAYC.
Автор Повідомлення
svx1303 Немає
Ученик
*

Приєднався: Feb 2024

Повідомлення: #1
02-08-2024 18:45 Стук 1.6tdi CAYC.

Усім привіт!

https://youtube.com/shorts/crKvnjltOXU?s...pS83kJ7Yr2

Зʼявився дивний стук в двигуні. В перший день як почув стукало навіть на холостих. Зараз тільки в певному діапазоні оборотів, здається коли скидається газ. Проявляється тільки на гарячому двигуні, на холодну все ок. З салону на відео чути більше ніж з під капоту чомусь.

Що було зроблено:

1) Повністю виключили форсунки, підкидали форсунки з іншого автомобіля і звук залишився.
2) 3000км назад міняли комплект ГРМ, зараз перевірили мітки і мітки на місці.
3) В масляному фільтрі стружки немає.
4) Слухали стетоскопом і з блоку цього звуку нема, він десь вище з району клапанів/форсунок.

При цьому вона добре їде, немає помилок, немає диму, розхід також в нормі.

Є в когось ідеї куди копати ?

Ще підкажіть контакти хороших мотористів у м.Львів ?
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
toledo Немає
Классик

Приєднався: Mar 2015
Одесса
Altea XL 1.6 CAYC
Повідомлення: #2
02-08-2024 20:46 RE: Стук 1.6tdi CAYC.

Я бы смотрел метки еще раз, и для начала показания vag com, васи диагноста, vag com... Там есть показания углов...
Пысы. Подкидывание чужих форсунок - априори не даст результата, так как коррекции форсунок будут не верными.
Углы через кабель, коррекции форс через тот же кабель... По звуку стучат форсы, как по мне. Вернемся к заезженной теме по 1.6 адаптация мин колличества, если показания форс норм... Вполне возможно что просто топливо гавно, если нет шнурка или синезубого адаптера - для начала поменять соляру. СТО - не подскажу, хотя зачем вы отдельную тему делали не понятно, по этим движкам море всего расписано в одной из топ тем

Посмотрел еще раз на менее трезвую голову... Похоже что пьезо в форсе стал... Посмотрите коррекцию форс, звук форсуночный...хотя и предыдущее по углам и кабелю никто не отменял
(Востаннє це повідомлення було змінене: 02-08-2024 22:32 toledo.)
svx1303 Немає
Ученик
*

Повідомлення: #3
03-08-2024 07:43 RE: Стук 1.6tdi CAYC.

Дякую за відповідь !

Розпишу детальніше:

Був на сервісі, вони також відразу сказали що це скоріш за все форсунки.
Що було зроблено:

Прочитали показники через кабель. Мені сказали що значення корекцій (? не дуже розбираюсь що це) їм не подобаються.
Зняли форсунки з авто, я їх повіз на стенд.
На першому стенді сказали що до форсунок претензій немає і все ок з ними.
Далі мені сказали що стенди не досконалі і везти на другий стенд.
Я поїхав до других форсунщиків, там мені сказали що вони трошки не доливають.
Відрегулювали їх, прописалі нові коди.
Поставили на машину, прописали нові коди і нічого не помінялось.
Після того мені сказали що все одно не можна повністю виключили форсунки, у нас проблема проявляється тільки на гарячу, тому треба підкинути форсунки з іншого авто.
Поставили форсунки з іншого авто і проблема залишилась ( не був присутній при цьому, бачив лише відео, але думаю що коди прописували і робили все грамотно )

Теоритично можливий варіант з паливом, буду тестувати. Бо весь цей час в баку було паливо, лише останній раз як їхав дивитись мітки (вже мабуть 5й раз на сервіс за 2 тижні) то долив на 1000грн палива на ВОГ. До того був в ній ОККО пульс. І в останній поїздці стукало менше.

Але загалом воно йде до зменшення. Найбільше чути було в перший день як я це почув (навіть на холостих), зараз кожен раз менше.

На даний момент маю 2 вибори. Або кататись і чекати поки щось вилізе більше або двигун клин зловить, якшо це щось всередині.
Або їхати розбирати двигун, без 100% впевненості і розуміння що причина там і вона знайдеться.
toledo Немає
Классик

Одесса
Altea XL 1.6 CAYC
Повідомлення: #4
03-08-2024 09:05 RE: Стук 1.6tdi CAYC.

По топливу - вполне раб вариант, ну что можно еще посоветовать, выкатали 5 литров, залили новые 5 литров, если бак полон, плюс можно попробовать добавить присадку для улучшения качества ДТ - всё дешевле будет, чем кататься по СТО. Ну можно координально-выкачать топливо с бака.
Что может быть еще -топливная. Не встречал такого на практике, но для смесеобразования используется датчик температуры топлива, теоретически если его показания прилично не корректные (то будет неправильный расчет топлива).
Чтобы не тратить все деньги мира на СТО, для этого движка как и для меогих других авто, было бы хорошо иметь blutooth elm и пару прог, если у вас андроид телефон, так как советы форумчан должны быть основаны на данных Smile Если обращение чисто по подскажите СТО, а времени у вас разбираться с этим всем нет-то тогда можно ничего и не покупать.
Надеюсь вы всетаки имели ввиду в топдивном фильтре стружки нет, а не в маслееном, хотя и там и там стружка это плохо Smile
Реакция форс на "внешние раздражители" - это ваш звук, так на многих вагах с Пьезо форсами, но он не настолько выделяется обычно.
svx1303 Немає
Ученик
*

Повідомлення: #5
03-08-2024 10:58 RE: Стук 1.6tdi CAYC.

Ну вона на сервісі підключалась до компʼютера, всі показники були в нормі.
Ну я не знаю що там дивитись, але мені казали що все ок.
Знову ж таки - помилок ніяких немає, вона добре їде, нормальний розхід.

Попробую добити іншого палива до повного.

Ключове питання чи варто розбирати двигун, чи їздити і чекати щоб щось змінилось в ту чи іншу сторон? . Зараз звук набагато менший ніж чути на відео що я скинув. Тому хочу знайти ще мотористів які послухають і скажуть свої версії.

Фільтр дивились масляний, там стружки немає. А є варіант що щось може бути в паливному ? Не думав про це.
toledo Немає
Классик

Одесса
Altea XL 1.6 CAYC
Повідомлення: #6
03-08-2024 12:31 RE: Стук 1.6tdi CAYC.

(03-08-2024 10:58)svx1303 :  Ну вона на сервісі підключалась до компʼютера, всі показники були в нормі.
Ну я не знаю що там дивитись, але мені казали що все ок.
Знову ж таки - помилок ніяких немає, вона добре їде, нормальний розхід.

Попробую добити іншого палива до повного.

Ключове питання чи варто розбирати двигун, чи їздити і чекати щоб щось змінилось в ту чи іншу сторон? . Зараз звук набагато менший ніж чути на відео що я скинув. Тому хочу знайти ще мотористів які послухають і скажуть свої версії.

Фільтр дивились масляний, там стружки немає. А є варіант що щось може бути в паливному ? Не думав про це.
Ключове питання, змінити паливо для початку.
Комп діагностики гарна річ, але потрібно знати що дивитися, помилки так само - їх може і не бути з декількох причин: криво-шите ЄБУ , та і не все вміє взагалі ЄБУ впізнати. А буває навпаки - одного разу була помилка по тиску палива на новому авто, чому, з чого - невідомо. Тоді авто проїхало лише 30 тис км з виробництва. Більше та помилка ніколи не з'являлася і нічого ее робилося. Авто що до що після їхало як належить.
Звук як форсунок, тапку не давити, змінити паливо, буде тенденція на покращення - нічого робити не потрібно взагалі якщо інщих ніяких ознак не має. Плюс з часом, якщо коди ваших форсунок після стенду і подміни прописали знову - то деякий час займе адаптація.
svx1303 Немає
Ученик
*

Повідомлення: #7
03-08-2024 16:34 RE: Стук 1.6tdi CAYC.

Тобто ви не вважаєте що потрібно лізти в двигун і розбирати голову ?
toledo Немає
Классик

Одесса
Altea XL 1.6 CAYC
Повідомлення: #8
03-08-2024 16:47 RE: Стук 1.6tdi CAYC.

Если она заводится норм, едет норм, то я считаю что не нужно. На будущее, хорошо бы иметь распечатки с сервисов, комп диагностика, стенд форсов, вы же за это день платите. Присадку в дизель, дозалить полную свежим дизелем... Вы можете говнотопдивом убить движек раньше, чем что-то другое с ним произойдет изза фактической поломки
Oleg777 Немає
Ученик
*

Приєднався: Oct 2020
Кременчуг
Octavia a5 1.6 TDI
Повідомлення: #9
06-08-2024 10:56 RE: Стук 1.6tdi CAYC.

Был очень похожий звук, пропал после замены сцепления. Попробуйте выжать сцепление и повторить все то что вы делали, у меня этот звук пропадал при нажатом сцеплени.
https://youtube.com/shorts/DTRUvjizNrc?s...guYdliu4Kf
(Востаннє це повідомлення було змінене: 06-08-2024 11:02 Oleg777.)
toledo Немає
Классик

Одесса
Altea XL 1.6 CAYC
Повідомлення: #10
06-08-2024 13:49 RE: Стук 1.6tdi CAYC.

(06-08-2024 10:56)Oleg777 :  Был очень похожий звук, пропал после замены сцепления. Попробуйте выжать сцепление и повторить все то что вы делали, у меня этот звук пропадал при нажатом сцеплени.
https://youtube.com/shorts/DTRUvjizNrc?s...guYdliu4Kf
Тогда это больше маховик, а не сцепа... Но звук как бы должен локализоваться больше с другого места... Там вроде слушали что-то на сто... На горячую и холодную разница будет - так что в целом интересная идея. Плюс на коррекции влияние должно быть
Відповісти 

Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  А5 1.6TDI Цокіт на гарячу Андрій 9650 3 983 02-08-2024 20:07
Останнє: svx1303
  fabia 2 1.6tdi 66kw жрет масло, немного поддымливает белым Svrdvsk 23 5 390 31-03-2024 03:20
Останнє: StaSok
  Заміна комплекту ГРМ 1.6tdi CAYC svx1303 8 786 21-02-2024 22:56
Останнє: Romatr
  Ошибка p0087 1.6tdi nik6969 7 1 739 22-02-2023 06:39
Останнє: Ulisss
  Fabia 2 1.6tdi не гріє пічка!!!допоможіть з заміною Nazarius 20 2 833 10-11-2022 21:09
Останнє: andrey_notar
  УОВ Skoda 1.6 tdi cayc 105/77kw Dizreyt 2 978 15-07-2022 22:36
Останнє: Dizreyt
  Негерметичность системы впуска vag 1.6tdi cayc 77kw Dizreyt 10 2 824 14-07-2022 23:24
Question Плохой пуск после простоя vag 1.6tdi cayc 77kw Dizreyt 6 3 079 13-07-2022 17:04
Video Помилка р 0202 1.6 тді cayc Василь Топилко 10 1 835 29-05-2022 21:01
Останнє: Ulisss
  ремень масляного насоса 1.6tdi nik6969 4 5 640 18-01-2022 17:49
Останнє: PAnda

Швидкий перехід:

Переглядають: Гості: 2