(12-05-2011 11:51)Globard : Не поленитесь Посмотрите фильм до конца, очень многим откроет глаза http://filmix.net/dokumentalenye/6316-sm...-2008.html
Подивився. Мабуть на відміну від Вас, подивився уважно. Ось що я побачив. Цитати можуть бути не зовсім точні - робив нотатки підчас перегляду.
1. Фільм знятий нашвидкоруч, про це свідчать такі недолугі обороти як
"непредсказуемое прошлое",
"многогранный многоугольник" "здешние места называют лагойщиной, очевидно это связано с местным административным центром городом Лагойском". Редактори над текстом не працювали.
2.
"118 батальон - украинская полицейская часть в основном из западных украинцев - убеждённых националистов. Позже в Киеве к ним присоединились пленные в основном с восточной Украины, которые стали перед выбором - быть растрелянными или служить нацистам, и выбрали жизнь ценой предательства"
Це так щоб "східнякам" не так соромно було - западенці - всі нацисти за поглядами, а у східних украінців не було вибору?
3. В фільмі все акцентують увагу на тому, що українці - кати та вбивці. Навіть німці не вбили Володимира Яськевіча. А украінці побивали всіх.
А ось що ще в 2003 роцінаписав Володимир Горелік, білоруський журналіст:
Цитата:Если следовать логике сторонников "украинского приоритета" в хатынской трагедии, то как в таком случае расценивать уничтожение минского гетто, сотворенное в основном руками карателей 13-го батальона СД, укомплектованного преимущественного белорусами из Шарковщинского, Глубокского и других районов? Мне довелось освещать процесс над двумя его "бойцами" - Борщевским и Котовичем, которые точно так же, как украинцы Васюра, Дзеба, Ефименко, Скрипка, Качан, русские Варламов, Хренов, Егоров, Субботин, осетин Искандеров и армянин Хачатурян из 118-го батальона, по приказу гитлеровцев прицельно стреляли в детей и женщин во многих селах Минской и Витебской областей, в защитников восставшей Варшавы. Какого цвета след оставили на белорусской земле многонациональные, подобно команде Дирлевангера, батальоны, бригады, дивизионы во главе с Кохом, Мюллером, Голлингом, Пелльсом, Зиглингом и другими "фюрерами"?
http://h.ua/story/239617/
До речі прізвище Суботіна здається з'являється в кадрі фільму коли демонструють архівні документи.
4.
"Щербицкий умолял засекретить" Ну да, мабуть на колінах стояв, бандеровець клятий
5. Це звісно не применшує того горя, що зазнав Володимр Антонович Яськевич 1930 року народження, але навіщо авторам фільма розповідати, що знищили всю його сім'ю, коли навіть в архівному документі, що показано у фільмі, серед свідків значиться Софія Антоновна Яськевич 1930 року народження? Здається це його сестра. Про це свідчить і вікіпедія. Мабуть щоб у глядача сльоза пощоці покатилась
Це просто демонстрація маніпуляцій у фільмі.
6. Скільки років тій жінці, що розповідає про квартирування українців в їх селі? Трагедії Хатині на час виходу фільму - 65 років. Щоб щось пам'ятати - мабуть потрібно ще років 10. Тобто разом десь 75 (Яськевічу - 78 ). Якось не виглядає вона на 75. Надто добре збереглася, та ще як для людини, що пережила таке.
Моя бабуся 1927 року народження, пережила німецьку окупацію і на жаль в свої 75 так добре не виглядала.
Знову - маніпулюють?
7. Про постійні покази ветеранів УПА та запитання чи не кати вони білорусів і говорити не хочеться. Є факти - в студію та до відповідальності. А так не зовсім віриться, що весь цей час їх КГБ шукало, але так і не знайшло в Україні. Якщо нацистських злочинців в Канаді, Аргентині і в інших країнах знаходили....
8. Якось знову таки недолуго звучить фраза, про те що всіх нацистських злочинців під знамена Гітлера поставили ОУН-УПА. Взагалі я думав Гесс, Герінг, Гебельс основні помічники фюрера, а виявляється - Бандера та Мельник.
9.
"Музей для людей а не для москалей" - звучить від відучого, тому знову таки сумніваюсь в правдивості цієї інформації. А в музей їх могли не пустити наприклад через вихідний день. Інакше чому крім цього діда не змогли поговорити наприклад з директором?
10. Будівля музею. Спочатку показують сучасну будівлю з написом "Ласкаво просимо". Але з дідом розмовляють і увійти намагаються в іншу будівлю - більш стару. Чому так? Можливо щоб у голові відклалась думка типу "Бач, який музей збудували зрадникам".
11. Пам'ятник Буковинському куреню. Як автора називають Івана Хохлача - зрадника та ката, що тепер доживає свій вік у Франції. Але інтернет дає інформацію, що крім цього пам'ятника в Чернівцях стоять ще декілька, авторство яких належить Івану Салевичу
WIKI
А ось і розповідь про автора, який, до речі, народився в 1960 році
Іван Салевич
12.
"Крылья ангела - точная копия крыльев фашистского орла" Про крила пам'ятника, це взагалі абзац. Ось наприклад архангел Михаїл, що стоїть в Донецьку - точна копія Буковинського.
А ось - герб Росії, на якому одна з голов взагалі дивиться в ту ж саму сторону, що і нацистський, а їх кількість взагалі говорить про ще більшу підступність країни в якої такий герб:
13. Саме цікаве!
"Украинские националисты и украинский народ отнюдь не одно и тоже". Підчас слів "український народ" в кадрі з'являються активісти ПСПУ Наталі Вітренко, їх лідер, далі іде коментар очільниці її Чернівецього осередку, а в титрах самій конотопській відьмі оголошують подяку.
Як кажуть італійці - "фініта ля комедія".
Це я тільки переглянув фільм і трохи покопирсався в інтернеті.
На мій погляд - фільм в кращих традиціях Гебельса. Тому особисто я не сприймав би всю подану в ньому інформацію так однозначно, як Ви пропонуєте, шановний
Globard
З.І. Нелюді завжди залишаться нелюдями.
Не знаю чи слова, але
"Фашизм национальности не имеет"