(14-04-2019 09:43)Andre_1999_4 : Дивно, якщо знизу неопалювальне приміщення, то там 0° може бути рідко, так як це ж не вулиця.
Мені здається, що причина холоду у вас з інших місць. Я би пошукав причину з тепловізором. Він класно показує слабкі місця. А їх може бути пребагато: вікна, кути, каркас з бетону тощо.
Так, пінопласт 35 мм тепла не додасть, але частково збереже існуюче.
Я у себе поверх пінопласту і стяжки дав фанеру 12 мм + паркет (десь 16 мм, здається, товщина). Осб вже не брав, так як це ще одне джерело хімічних випарів, особливо, якщо квартира сонячна і нагрівається влітку.
Приміщення, що знизу, не має ні вікон ні дверей. Такий собі "об'єкт незавершеного будівництва". Місцеві депутати 20 років не можуть поділитися, чиє ж воно? Нуль взимку звісно там є, навіть невеликий плюс, бо дірки, де мали бути вікна й двері, я закрив тим самим OSB 18 мм завтовшки.
Беспосередньо під моєю вбиральнею те приміщення має вхід. Закрити його повністю змоги немає, бо треба якось потрапляти у те приміщення. Раптом пожежа якась, чи аварія стояків... Також каналізаційний стояк з чугуна, що знаходится там - є містком холоду, бо не утеплений.
Влітку я вирішу цю проблему.
З приводу шкідливості OSB. Так. Деяку шкідливість він має. Але я подумав, що по всьому світі з нього будують будинки. І раз не заборонили, як наприклад асбест, значить шкідливість його помірна. Ламінат теж шкідливий, але нічого ж? Жити взагалі шкідливо. Від життя помирають...
Тепловізор, а точніше людину, що його має, не так легко знайти. Тому я використовував контактний термометр. Не так наочно, але теж ефективно. В одному з кутів температура взимку була +12. Утеплення знизу гадаю вирішить проблему.
(14-04-2019 10:14)Dimonn : Ерунда какая-то.

Если нечего написать конструктивного, лучше не пишите. Без обид.