(07-12-2015 11:11)Accent_Avto : Потрібні декілька порад щодо правильної оцінки стану автомобіля.
Skoda A5 2012р. 1,8 FSI автомат 6ст. типтронік.
Перевірка планується на фірмовому СТО Skoda, надіюсь працівники перевірять все ретельно, але все одно від власників почути корисні поради хотілося би:
1. На що в першу чергу звернути увагу при перевірці роботи двигуна та АКПП? Як правильно перевіряти (старт, стоп, розгін до 100?, розгін 20-100...) ?
2. Чи реально перевірити чи не "убита" турбіна?
3. Чи реально перевірити чи не їсть масло двигун?
4. Власник заявляє пробіг 62 тис., каже що вже міняв аккумулятор. Чи може таке бути, що при фірмовий аккум. вижив так мало?
5. Чи реально перевірити роботу привода ГРМ (чи не розтягнутий ланцюг і т.д.)? Можливо є ще якісь нюанси по цьому двигуну, які можна перевірити методом типу "завів двигун, дав газу, заглушив, через 20с. знову завів, знову дав газу, якщо почув срип "десь там", то слід перевірити "ось це" ... " ?

1) Якщо ні з чим порівнювати, то вряд чи відчуєте якесь відхилення за виключенням якихось особливих вібрацій, чи інших аномалій. По АКПП не можу сказати, оскільки власник МКПП (6ст).
2) Вище сказали, що огляд зовнішній (люфти, підтік мастила), та перевірка тиску.
3) Це тільки мірним посудом. (злив, залив рівно 4,5 л., потім запломбував отвори на злив/долив масла та через 1000 км. злив на перевірку. Якщо рохід перевищує 0,5 л то не добре. Хоча в ідеалі розхід до 0,5 л на 10 000 км

Таке буває

4) Пробіг 62 000 км с 2012 можливий. У мене теж 2012 р.в. і пробіг 39 000. Комусь тяжко повірити, але що є, то є. Аккумулятор це не вічна деталь. Нічого страшного в його заміні через 3-4 роки немає. Головне, щоб не було
некорректноі установки доп. приладів "музло" тощо, які можуть розряджувати аккумулятор.
5) Найліпший метод перевірки ГРМ, це зняти праве переднє колесо, частково підкрилок, патрубок від нагнітаюолго "равлика"

і в кінці пробку нижньої кришки (кожуху) ГРМ. Потім прокручувати Колінвал, та дивитись наскільки максимально виходить шток Натяжника. У офіційного дилера мені таку перевірку виконали за 300 грн. Якщо стоїть старий тип натяжного пристрою (зубчики зверху штока), та ще й вилізло більше ніж 4
зубчики - не є добре.
![[Зображення: ef36ff2s-960.jpg]](https://b-a.d-cd.net/ef36ff2s-960.jpg)
Старий натягувач - слабке місце. Храповий механізм слабкий та можуть ламатись зубчики.
Я якщо стоїть новий тип натяжнного пристрою, та виглядае менш ніж 5
канавок - то є добре
Тут посилання на документ від виробника щодо перевірки ГРМ
TPi для перевырки ГРМ на двигунах TSi
- Перевірте Катушки Запалювання. Якщо в пластиковому кожусі від головки до хвостика, то старий тип і може після 100 000 км вийти зі строю).
Якщо нового типу, то є трохи краще. Вони витриваліші.
- Якщо стоїть пластиковий датчик розподілюючого валу (біля головки масляного щупу)
то є добре (ставивля на двигуни з другої половини 2012 р.). Старий сталевий рідко але може бути недостатньо герметичним.
- Старий масловідділювач також слабке місце, та його не перевіриш лише так на погляд.
Це все, що згадав на дану мить...
(11-12-2015 13:09)j1n : С таким пробегом должна быть сервисная история от официалов как бы...
В идеале да, если на гарантию не было забито
Я даже после окончания гарантийного срока (в начале 2014 г.) продолжаю обслуживаться у официального дилера (только масло и фильтра свои) и вести Серв. Книгу

.