Як все відбувалося
Помічник хіба що не єдиного насправді опозиційного депутата в Держдумі – Іллі Пономарьова – член організації "Лівий фронт" Леонід Развозжаєв зник у п'ятницю, коли намагався попросити Україну про політичний притулок.
У Росії щодо нього та двох його колег – координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова та його помічника Костянтина Лебедєва – порушено кримінальну справу за фактом підготовки до організації масових заворушень.
Приводом послужили результати перевірки відомостей, викладених у фільмі "Анатомія Протесту-2", показаному на телеканалі НТВ, який контролюється державою.
Развозжаєв вирішив звернутися до України з проханням надати йому притулок саме в той день, коли був оголошений у федеральний розшук слідчим комітетом Росії.
Федеральний – тобто такий, що діє лише на території Російської Федерації.
Те, як відбувалося "викрадення", наштовхує на думку, що зникнення опозиціонера і його поява у суді були спецоперацією російських спецслужб. Або вони діяли разом з українцями.
За правовою допомогою з приводу отримання притулку, Развозжаєв прийшов до Управління верховного комісара у справах біженців ООН.
Там Развозжаєва направили до фірми – партнера HIAS.
"В п'ятницю Развозжаєв був зареєстрований цією організацією в Києві з метою надання йому правової допомоги", – повідомила радник з питань громадської інформації УВКБ ООН в Білорусі, Молдові та Україні Олександра Маковська.
"Однак він вийшов з офісу під час обідньої перерви і не повернувся, залишивши в офісі свої речі. Юристи були стурбовані тим, що сталося, і повідомили в правління УВКБ ООН, спробували зв'язатися з ним, але зв'язку не було, тому була повідомлена міліція про те, що людина зникла", – розповіла Маковська.
Як розповів "Українській правді" координатор лівого руху "Боротьба" Сергій Киричук, співробітники організації почули крики на вулиці. А коли вискочили, лише побачили чорну машину без номерів. Самого Развозжаєва вже ніде не було.
"Леонід був викрадений у центрі Києва російськими спецслужбами. Вивезений на приватному літаку на територію Росії. Про це мені відомо з достовірних джерел в Росії", – сказав Киричук.
"Літак приземлився на аеродромі "Чкаловський". Це дає підстави припускати, що до зникнення причетні російські спецслужби", - додав він.
У неділю стало відомо, що він опинився у Москві. На закритому засіданні Басманного суду йому призначили запобіжний захід у вигляді попереднього ув'язнення строком до двох місяців.
Опозиціонер на виході з суду встиг прокричати журналістам, що його катували: "Розкажіть, що мене катували, обіцяли вбити. Дві доби мене катували. Викрали в Україні", – встиг прокричати він, коли його виводили з суду по дорозі до СІЗО.
Развозжаєв, схоже, передбачав такий розвиток подій, бо перед цим на своїй сторінці в Facebook писав: "Якщо найближчим часом я буду затриманий, або зі мною станеться щось погане, не вірте нічому, що б вони не сказали поганого про мене".
Між тим уже в понеділок Слідчий комітет заявив, що Развозжаєв сам звернувся до Головного слідчого управління СК Росії й повідомив про своє бажання заявити явку з повинною. У комітеті стверджують, що він написав зізнання на 10 сторінках.
Відомі російські опозиціонери вже заявили, що Развозжаєв міг дати такі свідчення лише під тиском тортур.
Однак і тут комітет відреагував – відзвітувався, що проведе дослідчу перевірку цих заяв.
http://www.pravda.com.ua/articles/2012/10/23/6975186/
....
http://www.youtube.com/watch?v=3xkLMzS-m...r_embedded
(23-10-2012 09:22)Cynabal : Интересно чего эти засранцы засунули язык в жопу когда из украины похитили палестинского беженца и незаконно вывезли в Израиль? 
Україна стала зручним полем бою для служб інших держав. В лютому 2011 з України був викрадений палестинський інженер Дірар Абу Сісі. Його зняли з потяга, допитували у квартирі в Києві, а потім перевезли через кордон настільки таємно, що цього не побачили українські прикордонники. Наступного дня після викрадення він опинився в тюрмі Ізраїлю.
Пройшло майже два роки, але інформацію про те, хто був причетний до викрадення, отримати так і не вдалося. Правоохоронці мовчать.
За таким саме сценарієм в Україні у березні 2011 було викрадено іншого росіянина – захисника Хімкінського лісу Дениса Солопова.
Російська влада звинувачувала його у тому, що він брав участь у штурмі Хімкінської адміністрації. Він переховувався в Україні і намагався отримати політичний притулок в посольстві Голландії.
"На виході з посольства він був заарештований і опинився в одному з українських СІЗО, а Росія вимагала його екстрадиції. Тоді виявилось, що його викрали українські спецслужби. Коли Росія не домоглася екстрадиції, Україна відправила Солопова у Голландію", – розповів координатор "Боротьби" Киричук.
http://www.pravda.com.ua/articles/2012/10/23/6975186/