Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Відповісти 
Стук при відпусканні і натисненні на газ dq250
Автор Повідомлення
olehshulha На сайті
Рассказчик
**

Приєднався: Oct 2022

Skoda Superb 2.0 TDI CFGB
Повідомлення: #1
Вчора 22:09 Стук при відпусканні і натисненні на газ dq250

Добрий вечір товариство. Є проблема, з якою мучусь уже тисяч 40. При відпусканні і натиснені на газ, іде стук біля коробки. В основному це між 2 і 4 передачою. В спорт режимі фактично це не відчувається ( бо не розмикає так щеплення, і тримає оберти. А в драйві розмикає щеплення, оберти падають, і як натискаю газ вони піднімаються, і в цей момент стук). Коли робилась заміна соленоїдів/фрікційних дисків, в коробці стружки нуль, жодних люфтів і питань до механічної частини не були знайдені.

Демфер міняний, щеплення перебране, 3 соленоїди замінені, права полуось спідан нова, ліва замінений внутрішній шрус на Спідан. Ліва полуось чучуть має більший люфт ніж права нова ( але сказали це норма, допускається, не критично), ступіца ліва замінена, подушки коробки і підрамника замінені, вся тормозна система нова ( супорта, диски, колодки)

Коробка працює ідеально, перемикання без пинків/ривків в верх/вниз.

Проконсультувався з деякими людьми, кажуть , чіп коробки рішить данну проблемму. Хто з цим стикався?

Суперб 2 2.0 дизель 170л.с, коробка dq250.
(Востаннє це повідомлення було змінене: Вчора 22:16 olehshulha.)
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
wywiadowca1980 На сайті
Мегаписака

Приєднався: May 2016
Київ, село Позняки
Superb III, 2.0 TDI (DFCA)+Stage 1, DQ250
Повідомлення: #2
Сьогодні 05:10 RE: Стук при відпусканні і натисненні на газ dq250

(Вчора 22:09)olehshulha :  Проконсультувався з деякими людьми, кажуть , чіп коробки рішить данну проблемму. Хто з цим стикався?

Чіп вирішує проблему? Серйозно?
Цікаві ваші "деякі люди", які (якщо тим більше вони ще й працють на СТО) просто лукавлять..... Smile
Випадково не вони ж вашу коробку перебирали, а тепер от таке радять?
Тобто без чіпу виходить, що DQ250 нормально працювати не може ? Клас Аплодисменты

Чіп (якісний звісно ж) може покращити параметри тільки технічно справного двигуна чи коробки...
Щось мені здається, що "не дуже грамотно" вам ті соленоїди/диски замінили і чіп лише погіршить ситуацію, оскільки буде зроблений на не справній коробці...

P.S.
У мене DQ250 перепрошита, але шив я її справною тому, що до, що після чіпу до роботи коробки немає зауважень, лише позитивні зміни в плані зміщення точок переключення передач...
Hello!
(Востаннє це повідомлення було змінене: Сьогодні 08:50 wywiadowca1980.)
olehshulha На сайті
Рассказчик
**

Повідомлення: #3
Сьогодні 09:37 RE: Стук при відпусканні і натисненні на газ dq250

(Сьогодні 05:10)wywiadowca1980 :  
(Вчора 22:09)olehshulha :  Проконсультувався з деякими людьми, кажуть , чіп коробки рішить данну проблемму. Хто з цим стикався?

Чіп вирішує проблему? Серйозно?
Цікаві ваші "деякі люди", які (якщо тим більше вони ще й працють на СТО) просто лукавлять..... Smile
Випадково не вони ж вашу коробку перебирали, а тепер от таке радять?
Тобто без чіпу виходить, що DQ250 нормально працювати не може ? Клас Аплодисменты

Чіп (якісний звісно ж) може покращити параметри тільки технічно справного двигуна чи коробки...
Щось мені здається, що "не дуже грамотно" вам ті соленоїди/диски замінили і чіп лише погіршить ситуацію, оскільки буде зроблений на не справній коробці...

P.S.
У мене DQ250 перепрошита, але шив я її справною тому, що до, що після чіпу до роботи коробки немає зауважень, лише позитивні зміни в плані зміщення точок переключення передач...
Hello!

Така проблема не тільки в мене. На форумах кучу таких тем є, де навіть нові авто з такою проблемою. А збільшення тиску в коробці, швидкість перемикання виправляють данну проблемму + передачі стануть довші, і не буде рушати з 1 передачі. Соленоїди, фрікційні диски брались по BorgWarner. По прошивці - вони цим не займаються, інша компанія. + не виключає шо проблема може бути в лівій полуосі.

Також збираюсь зробити адаптацію коробки через ОДІС, подивимось що з цього вийде
(Востаннє це повідомлення було змінене: Сьогодні 09:39 olehshulha.)
wywiadowca1980 На сайті
Мегаписака

Київ, село Позняки
Повідомлення: #4
Сьогодні 09:39 RE: Стук при відпусканні і натисненні на газ dq250

Ну, якщо вважаєте це правильним рішенням, тоді спробуйте перепрошити свою dq250.
Напишете враження потім.

Але повторюсь, у мене на dq250 (правда для платформи MQB) такої проблеми не було, тому не знаю про що мова "на нових авто".
Hello!

(Сьогодні 09:37)olehshulha :  + передачі стануть довші, і не буде рушати з 1 передачі.
Це як? А з якої передачі авто має рушати, якщо не з 1-ї?
(Востаннє це повідомлення було змінене: Сьогодні 09:45 wywiadowca1980.)
olehshulha На сайті
Рассказчик
**

Повідомлення: #5
Сьогодні 09:44 RE: Стук при відпусканні і натисненні на газ dq250

(Сьогодні 09:39)wywiadowca1980 :  Ну, якщо вважаєте це правильним рішенням, тоді спробуйте перепрошити свою dq250.
Напишете враження потім.

Але повторюсь, у мене на dq250 такої проблеми не було, тому не знаю про що мова "на нових авто".
Hello!

(Сьогодні 09:37)olehshulha :  + передачі стануть довші, і не буде рушати з 1 передачі.
Це як?

Точки перемикання змістяться, а також швидкість перемикання. У мене 6 передача вмикається при 65км/год. Коли рушаю з місця, спочатку на приборці цифра 2, потім цифра 1.

Ніхто не виключає той факт, шо діло взагалі в прошивці коробки. Раніше були затягування + вібрації. Заїхав на офіціал Шкода в м.Рівне, вони зробили адаптацію, допомогло на 300км орієнтовно. На оцей стук при відпусканні/натисканні газ - сказали це норма для DQ250. Глянули чи є оновлення на ПЗ коробки - навіть розпечатку дали що немає. Погугливши, зясувалось що прошивка яка стояла на коробці, була відізвана компанією Шкода (2602 якщо не помиляюсь). + на цій прошивці стоковій, 6 передача вмикалась при 55км/год
(Востаннє це повідомлення було змінене: Сьогодні 09:47 olehshulha.)
wywiadowca1980 На сайті
Мегаписака

Київ, село Позняки
Повідомлення: #6
Сьогодні 09:47 RE: Стук при відпусканні і натисненні на газ dq250

Напишіть мені в особисті ціну і назву контори, де будете шити свою коробку. Щоб тут без реклам.
Цікаво, можливо це та ж контора де і я прошивав.
Хоча я в Києві робив. Ви звідки, я не знаю....
Hello!

(Сьогодні 09:44)olehshulha :  + на цій прошивці стоковій, 6 передача вмикалась при 55км/год
В мне до прошивки теж 6-та при плавному розгоні вмикалась при 60-65 км/год. Це дуже душило мотор.....
Зараз після 80-85 км/год.

2-га передача раніше при 5 км/год втикалась. Зараз після 12 км/год.
(Востаннє це повідомлення було змінене: Сьогодні 09:50 wywiadowca1980.)
olehshulha На сайті
Рассказчик
**

Повідомлення: #7
Сьогодні 09:56 RE: Стук при відпусканні і натисненні на газ dq250

(Сьогодні 09:47)wywiadowca1980 :  Напишіть мені в особисті ціну і назву контори, де будете шити свою коробку. Щоб тут без реклам.
Цікаво, можливо це та ж контора де і я прошивав.
Хоча я в Києві робив. Ви звідки, я не знаю....
Hello!

(Сьогодні 09:44)olehshulha :  + на цій прошивці стоковій, 6 передача вмикалась при 55км/год
В мне до прошивки теж 6-та при плавному розгоні вмикалась при 60-65 км/год. Це дуже душило мотор.....
Зараз після 80-85 км/год.

2-га передача раніше при 5 км/год втикалась. Зараз після 12 км/год.

Також це трішки напрягає, 65 це трішки мало, і ніби машина дуже в напряг їде.
А швидкість перемикань коробки збільшилась?

Бо я чому за прошивку заговорив, в той момент як я відпускаю газ, як ніби іде торможення двигуном (при стейджі цей момент має убратись). Можливо причина саме в цьому
wywiadowca1980 На сайті
Мегаписака

Київ, село Позняки
Повідомлення: #8
Сьогодні 10:32 RE: Стук при відпусканні і натисненні на газ dq250

(Сьогодні 09:56)olehshulha :  А швидкість перемикань коробки збільшилась?
Суб'єктивно ні. Я долі мілісекунд не зможу відчути жопоміром ну ніяк )))

(Сьогодні 09:56)olehshulha :  , в той момент як я відпускаю газ, як ніби іде торможення двигуном (при стейджі цей момент має убратись).
Ну взагалі то так і має бути. Чи ви хочете, щоб ефект був як на нейтралці? Такого точно не буде )
Але у мене при скиданні газу на будь-якій швидкості, ніякого торможення двигуном (клювання носом) немає. Як було до чіпу, я вже не пам'ятаю. Чотири роки пройшло....

В цілому, не очікуйте від прошивки коробки ефекта ВАУ!
Передачі точно і явно переключатися будуть пізніше.
Все решта, то дуууже суб'єктивно.

P.S.
Ще момент.
DQ250 на платформі PQ має дещо коротші передачі, ніж на DQ250 на платформі MQB.
Як приклад, на швидкості 195 км/год у мене на 6 передачі 3000 обертів двигуна.

У вас на 3000 яка швидкість на 6 передачі?
Hello!
(Востаннє це повідомлення було змінене: Сьогодні 10:49 wywiadowca1980.)
olehshulha На сайті
Рассказчик
**

Повідомлення: #9
Сьогодні 11:17 RE: Стук при відпусканні і натисненні на газ dq250

(Сьогодні 10:32)wywiadowca1980 :  Ну взагалі то так і має бути. Чи ви хочете, щоб ефект був як на нейтралці? Такого точно не буде )
Але у мене при скиданні газу на будь-якій швидкості, ніякого торможення двигуном (клювання носом) немає. Як було до чіпу, я вже не пам'ятаю. Чотири роки пройшло....

В цілому, не очікуйте від прошивки коробки ефекта ВАУ!
Передачі точно і явно переключатися будуть пізніше.
Все решта, то дуууже суб'єктивно.

P.S.
Ще момент.
DQ250 на платформі PQ має дещо коротші передачі, ніж на DQ250 на платформі MQB.
Як приклад, на швидкості 195 км/год у мене на 6 передачі 3000 обертів двигуна.

У вас на 3000 яка швидкість на 6 передачі?
Hello!

у мене на 160 км/год , на 6 передачі, оберти рівно 3000.

У мене саме ефект клювання носом зараз присутній
Відповісти 

Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  Чим відрізняється маркіровка на АКПП DQ250 02e927770ae від 02e927770al? qunzorez 4 496 14-01-2025 08:20
Останнє: qunzorez
  Маховик 415 0740 09 или 415 0744 09 dsg dq250 2.0tdi Voha-scout 14 1 607 25-02-2024 07:08
Останнє: Gr_Vetal
  Масло в DQ250 olehshulha 1 643 29-10-2023 11:22
Останнє: Vitaly_N
  Обороти DQ250 olehshulha 18 2 969 02-05-2023 07:57
Останнє: olehshulha
  Пинки dq250 olehshulha 20 2 935 17-02-2023 17:14
Останнє: olehshulha
  Выбор масла в DSG 6 DQ250 Zipher 37 19 804 04-05-2020 09:11
Останнє: Firestarter
  Стук в моторі, "стук клапанів на 1.8 TSI???" при розгоні tsman 5 4 486 01-07-2014 07:59
Останнє: V-Al

Швидкий перехід:

Переглядають: olehshulha, Гості: 1