Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Тема закрита 
Все на купу:(
Автор Повідомлення
vanyaki Немає
Ученик
*

Приєднався: Jan 2015
Львів-Дубляни
Skoda Octavia Tour 1.6 2008
Skype IDvanyagrytsyk
Повідомлення: #1
29-01-2015 16:53 Все на купу:(

Слава Україні новариші автомобілісти, новий рік почався з купи проблем в моїй октавії тур 2008 року 1.6 бензинFacepalm.
1. Появився ритмічний стук з лівої сторони спереду який проявлявся в основному в суху погоду. При збільшенні швидкості стукало швидше і навпаки.
2.Паралельно через 2-3 дня замітив що машина почала клювати при відпусканні педалі газу і це появлялось не завжди на різних швидкостях.

Почав грішити на ходову і як результат побував в суботу 24 числа на сервісі на Богданівській у Львові. На моє здивування до ходової серйозних зауважень не було окрім вбитих втулок стабілізатора які тут же були поміняні. Також при мені було трохи долито антифризу в бачок.

Як результат стукіт пропав але машина і далі клює.

Неділя, понеділок, вівторок - політ нормальной. А от вчора зранку трапився неочікуваний казус який добавив мені песимізмуShocked.
Їдучи на роботу по вул. Зеленій замітив в зеркалі заднього виду що за мною куриться, подумав пилюка але через декілька секунд замигав датчик рівня/температури антифризу(хоча температура на панелі була 90 градусів) а коли зупинився на світлофорі при повороті на Липову алею побачив пару спід капота. Нащастя працюю недалеко і помаленько доїхав до стоянки на роботі - відкрив капот а там все парує і все мокре). В обід коли то все остигло (до того часу перерив весь інтернет що ж то могло статись) вирішив перевірити кришку маслозаливної горловини і там зявилась біла гелеподібна емульсія(минулого тижня перевіряв і було все чисто), також перевірив щуп - на його кінці було чисте масло, лише ближче до верху де він виходить з того пластмасового патрубка замітив таку саму рідину. Ввечері викликав евакуатор і машину забрав додому.

Після консультації з інтернетом і ютубом було зроблено висновок що пробита прокладка ГБЦ, але стоїть питання чому ж рвонуло систему охолодження і що стало першопричиною: неспрацюав клапан розширювально бачка і високий тиск тупо прорвав найслабшу ланку системи охолодження і якщо це дійсно так то звідки він там той тиск взявся що зміг таке зробити ??? Чи може винен у всьому термостат( міняв разом з корпусом у вересні) який заклинив і від високого тиску прорвало прокладку??? і як до цього всього причетка прокладка ГБЦ???

Одним словом все і одразу. Зрешту буду в суботу, якщо погода позволить, чаклувати над машинкою і розбиратись що то могло статись.
І ще одне, машинка пробігла всього 89тисяч і от таке мені вчудила, а тут ще й скоро треба ГРМ міняти і тормозні колодки. Короче веселі браття часи настали.

Можливо хтось з Вас стикався з такими ситуаціями і може щось порекомендувати або направити у правильне русло ну і в принципі оцінити які наслідки мене можуть чекати в майбутньому після от такої вот халепи.
Шукати всі повідомлення учасника
Bady Немає
Рассказчик
**

Приєднався: Jan 2014
Киев
Mazda 6 Diesel 2.2. Була - Scoda Octavia A7, 1.4 DSG. Була - Аudi A4, 1.8 1998 газ-бензин
Повідомлення: #2
29-01-2015 17:29 RE: Все на купу:(

В мене колись була схожа ситуації.
Не спрацював клапан в кришці розширювального бачка і вирвало датчик температури, але зразу побачив в чому причина.
winston Немає
Писатель

Приєднався: Mar 2013
Житомир
окташа bfq
Повідомлення: #3
29-01-2015 17:38 RE: Все на купу:(

если пробило прокладку ГБЦ тот посмотрите уровень масла !!!!!!!!!

Трижды подумай сын мой, ибо одев один раз сине-белый пропеллер не снимешь его никогда!!!
Nazikey Немає
Мегаписака

Приєднався: Oct 2012
Львів
Шкода октавія 1,6 AKL, Passat b6 2.0 fsi
Повідомлення: #4
30-01-2015 11:06 RE: Все на купу:(

vanyaki, думаю так.
1. Це втулки стаба і всуху погоду якщо вони вибиті дають "Страшні звуки" ), щоб їх перевірити я завжди пшикаю ведешку стук пропадає значить вони.
2. Клювання може бути повязано з електронною педаллю газу якщо в тебе така є треба дивитись на комп. діагностиці.

3. Стосовно того всього що сталося якщо ти відкрив заливну кришку масла і на ній біла емульсія то це конденсат він є майже у всіх і не слід за це переживати. Якщо в тебе на масляному щупі піднявся рівень масла і його стало біліше і колір як емульсія значить антифриз попав у масло тоді прокладка, якщо такого немає то проблема може бути у патрубку який лопнув чи пропустив і антифриз попав на штани або колектор от і така справа. Треба дивитись де сталось протікання. Глянь рівень охолоджувальної рідини.
xiryrg84 Немає
Рассказчик
**

Приєднався: Oct 2008
Львів
Octavia 1,6 AEE
Повідомлення: #5
30-01-2015 11:53 RE: Все на купу:(

а поміряти компресію не-не, зразу зрозуміло буде чи пробило прокладку, якщо пара йшла з під капоту значить щось тріснуло, чи патрубок чи бачок чи корпус термостату, якось так. не думаю що пробило прокладку на такому пробізі=))) хіба десь перегріли.

SKODA OCTAVIA 1,6AEE
Weld Немає
Ученик
*

Приєднався: Mar 2014
Луцьк
Felicia
Повідомлення: #6
30-01-2015 11:58 RE: Все на купу:(

а вентилятор працює, включається?
vanyaki Немає
Ученик
*

Львів-Дубляни
Skype IDvanyagrytsyk
Повідомлення: #7
15-02-2015 23:22 RE: Все на купу:(

Привіт всім. Нарешті погода дала змогу пробадати мого залізного коня.
Було прийнято рішення почати із перевірки роботи вентиляторів. На період простою знімав акумулятор щоб не перемерз тому спочатку відєднав всі датчики від термостата і після встановлення акумулятора вентилятори дружно загуділи.
Наступним кроком була спроба відтворити умови в яких все це сталося і перевірити поагрегатно роботу всіх вузлів системи охолодження.
Перевірив усі патрубки які підходять до термостата і на здивування все ціле.

Після поповнення запасів антифриза вирішив спробувати завести машину і перевірити чи все нормально з ГБЦ. Білого диму на щастя не було і перевірка масла не показала сторонніх домішок і зміни його рівня. Паралельно перевіряв роботу термостата: антифриз повільно нагрівався у патрубках малого кола.

Але перевіряючи покази на панелі приборів замітив що загорівся датчик рівня/температури антифризу. Справді рівень суттєво впав. Ну думаю повітря повиходило треба долити і все буде ок. Ну так ще два рази я доливав ( десь 2 літри) і запідозрив що тут шось не так. Глянувши під машину побачив як із захисту малою цівкою стікає мій антифриз.
Де я тільки не дивився і бачок відкручував все сухо.

Але все таки є Бог на землі і я знайшов винуватця всіх своїх бід.
Ось він (фото 1) а ось дзюрка через яку тік антифриз(фото 2).
Дзюрка була якраз під трансформатором високої напруги. Замовив новий і ще кришку розширувального бачка про всяк випадок.

Так що осталось лише одне - чому ж той патрубок тріс! В кого які ідеї?

Файл(и) Мініатюри

Nazikey Немає
Мегаписака

Приєднався: Oct 2012
Львів
Шкода октавія 1,6 AKL, Passat b6 2.0 fsi
Повідомлення: #8
16-02-2015 14:23 RE: Все на купу:(

мав слабинку тому тріс
ZippeR Немає
Banned

Приєднався: Sep 2008
Харьков
Турик 1.6(продал), Skoda Octavia A7 1.8TSI
Повідомлення: #9
17-02-2015 13:58 RE: Все на купу:(

Клевание на туре решалось заменой датчика положения сцепления.
Вот код этой лягушки 6Q0927189
Перейти до сайту учасника Шукати всі повідомлення учасника
vanyaki Немає
Ученик
*

Львів-Дубляни
Skype IDvanyagrytsyk
Повідомлення: #10
17-02-2015 14:35 RE: Все на купу:(

ZippeR спасибо за совет Hello!