Просто що б виговоритися... букв багато, сорі.
Вихідний, з десяток дітвори бавляться на боковій вулиці приватного сектору, м'яч, велосипеди ітд. Пряма +- хороша дорога 150 метрів посередені заламана закритим поворотом, вузька, без троруару.
Місцеві в курсі про ризик, ганяють лише малалєтки чи зальотні (таких мало бо транзиту нема,як і інтенсивного руху). Тимпаче зробили не офіційного лежачого (всі були одноголосно ЗА). Регулярно проводимо роз'яснювальні роботи.
Частина дітей пішла на подвірко до сусідки, своїх забрав до дому. Не пройшло і 5 хв, як чути взвивання двигуна при розгоні, різке гальмування, два удари і тиша... Вибігаю - в сусіда на городі іномарка, поки біжу туди - здає назад, виїжджає і тікає.
залишивши пару повалених стовпів, куски бампера і фари. Номер не встигаю розгледіти, нікого покаліченого не видно, кидаюсь до дому по велосипед, пішохідними тупіками на перехват. Прям як у кіно
по слідах куряви вдається не згубити слід. За кілометр наздогнав у сусідньому районі, відкриває браму заїхати на подвірко.
Мужик старший, великий пес, я перезбуджений і захеканий, не знаю яка буде реакція... Швидко фотографую водія на фоні будинку і машини, її номер та пошкодження і розвертаюсь звалювати геть. Чувак мене по імені, мол чого фотографувати, потім порішаєм.
Повернувся, видзвонюю знайомих з того району, є призвище та ім'я, воно мені знайоме - клієнт. По базі - є домашній номер.
За пару годин повернувся сусід, передав йому фото і дані утікача.
Уже розумію що тепер буду ворогом... Але там могли бути мої діти! Чувак місцевий, район, дорогу, поворот, про дітей на вулиці знає! Явно гнав, скоріш за все на підпитку...
Дядько старший, мені у батьки годиться, знаю його і його сина, не алкаші, нормальні представники сернього класу.
Єх... Не мені вирішувати що робити, не мій паркан... Постраждалий - дядько справедливий, батько п'ятьох дітей. Каже, хочу побачити його і почути що скаже, чи не випивший. Дзвонить:
- бридень, чи у вас є така-то машина?
- нема такої
- Ви такий-то? бампер і фара ваші?
- приходте порішаємо
- ну, це ви приходьте, чекаємо.
Приходить (5 - 6 годин по ДТП), випивший (уже? не сильно), не хаминь але бреше в очі
Дитина з мячиком, не було варіантів ітд, їхав помало. Випив пізніше, щоб зняти стрес. (Не було дітей, сусіди бачили! Гальмував акурат перед лежачим, не справився з керуванням. Гальмівний юзом 5 - 7 метрів по асфальту далі зрив осі і 2 м. діагонально по пісочку в паркан і на подвірко.)
Викликає сусід ДАЇ, чекаємо, підтягуються дочка жінка син, гра на публіку, пробують кричати, будувати версії, брешуть в очі. Версії суперечливі, знову брешуть, навіть згадують що лежачий не офіційний
Кричать що паркан ніякий, що хочем за їх гроші ремонт ітд.
Тут уже ясно, що справа піде до суду. ДАЇ, схема, купа свідків і свідчень. Вивезли сусідку (молода, 1 група, пару років тому під хатою збив бухий сусід..
прям дежавю...:cry
, пояснили, про дітей, показали - розказали про сусідку, пояснили чому він втратив свій шанс без суду розійтись і як йому повезло сьогодні.
Склалось враження, що він не дуже то усвідомив...
Протоколи склали, свідчення засвідчили, поняті розписались. Розійшлись...
По протоколу - з місця ДТП не втікав (ніхто не заперечував, так простіше і скоріше), вийде тверезим, без сумніву по експертизі (це очевидно і прогнозовано), до суду сусід доведе, прийде як і свідки.
Всі розуміють, що чуваку нічого крім штрафу не загрожує, ніяких матеріальних перетензій сусід до нього, наче, не має.
Нам впирається в принцип, в безпеку дітей, в бажання вбити усідомлення, наче нормального старшого мужика, про те, що він міг накоїти і як йому з тим було б жити... Що брехати в очі сусідам і строїти з себе клоуна не гоже.
Богу дякувати, що вчасно дітвора розійшлась... У мене все...