(18-09-2010 10:58)В... : uranium те що ти вважаєш чіп поганою ідеєю ми зрозуміли давно
,дуже непереймайся ніхто не ставить атомну станцію в багажник
False.
Я не вважаю поганою ідеєю чіпування. Питання в тому, яка мета. Отут я собі розкладаю все на ряд питань, скоріше навіть дерево питань, яке дає відповідь на головне - нашо воно мені, або точніше - яка мета.
Перш за все, я виходжу з того, що на заводі виробникові сидять явно не талабоби, і знають, що вшити в мозги комп"ютеру.
Якщо я думаю, що то, що вони вшили, не є добре для мене, їдем далі.
Зразу скажу, відкидаю ідеї на рахунок чіпування, бо воно дасть якусть там економію палива, чи якісь такі ефемерні ідеї. Хто хоче таке робити, будь ласка.
Основне, для чого робиться чіп-тюнінг, це все таки підняти перфоменс машини.
Ділимо машини на атмосферники і турбовані.
Що може дати атмосфернику чіп, це зняти відсічку і поміняти трохи кути запалювання, щоб на великих оборотах 6-7 тисяч мотор правильно крутився.
Для турбіни основне, що дає чіп - це підняти тиск турбіни.
Визначаємо мету такого перфоменсу - це просто "тюнєнх", це "драх", і це перетворення машини в більш спортивний варіант.
Якщо перше чи друге, думаю, тоді це на тюнінг клуб
Якщо останнє, то тут перш за все людина має мати голову, і вона собі сама поставить ряд запитань, на які спробує дати відповідь на них.
Зокрема, це:
- чи справді публіка, яка мені буде чіпувати машину, розуміє, що вона зашиє в мозок моєї машини
- чи можу я без перевірки машини на стенді, як мінімум побачити графіки мотора, довіритися невідомим установкам
- і найголовніше, чи чіп - це найголовніше, з чого варта почати?
Правильний тюнінг машини починається з тюнінга самого себе. Спочатку пробуєш, чи ти вмієш їхати добре, правильно і масимально ефективно на "стоку". А далі стандартний і головне, єдино правильний шлях для модернізації машини -
1. Коли ти починаєш відчувати, що ти з машиною на ти, і повороти ти можеш іти на межі - ставляться спортивні стійки і ходова
2. Якщо ти відчуваєш, що твій гальмівний шлях став масимально ефективним, і тобі стандартних гальм бракує - ставляться кращі гальма.
3. І лише накінець робиться кращим двигун - коли ти відчуваєш, що можеш їхати ще швидше.
А тоді ти собі задаєш накінець інше питання, а може краще купити Ево чи Сті
І все починається з нульового етапа...
Надіюсь, я тепер трошки більше пояснив свою позицію на рахунок чіп тюнінга.