Lady
девочка из администрации
Приєднався: Mar 2007
серебристая :))
|
13-05-2020 09:18 RE: Роковини.... #Я неЛоха ...., потерпевшего
|
Цитата:Більшість членів Національної ради наразі складають колишні співробітники телеканалу 1+1 та Кварталу 95. Під загрозою - свобода слова в Україні
Сьогодні Президент України Володимир Зеленський, в минулому - власник і керівник «Студії Квартал-95», призначив членкинею Національної ради з питань телебачення і радіомовлення голову пресслужби "Студії Квартал-95" Тетяну Руденко.
Отже, маємо наступний розклад сил у Національній раді:
★ Колишні співробітники "Студії "1+1":
☆ Ольга Герасим'юк, Голова Національної ради
☆ Олег Черниш, Заступник голови
☆ Юрій Зіневич, Відповідальний секретар
☆ Олена Ніцко, членкиня Національної ради
★ Колишня співробітниця "Кварталу 95":
☆ Тетяна Руденко, членкиня Національної ради
Колишні співробітники 1+1 та Кварталу 95 наразі контролюють не тільки 3/4 керівних посад в Національній раді, але й 5/8 голосів.
(!) Хоча, скажу відверто, насправді мова йде про 4/4 керівних посад та 6/8 голосів (кворум).
Страхує Національну раду з боку законодавчої гілки влади - голова профільного Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, в минулому - керівник медіагрупи 1+1.
★★★
Таким чином, на мою думку, Національна рада сьогодні є політично ангажованим медіарегулятором, який остаточно перетворився на ручний інструмент Офісу Президента та Ігоря Коломойського.
Поточна політика Офісу Президента свідчить про його намагання повністю контролювати всі державні інституції, в тому числі - незалежні конституційні органи, одним з яких є Національна рада. Наслідком цього стане швидка деградація української державності до феодального рівня.
Також останні рішення Президента вказують на брак якісних кадрів у його команді, що геть дискредитує його кадрову політику.
★★★
У підсумку, Президентом Володимиром Зеленським створено всі умови для згортання свободи слова в Україні руками членів Національної ради.
Прогнозую, що після завершення карантину медіарегулятор почне каральну кампанію проти незалежних телеканалів і радіостанцій, які дозволяють у своєму ефірі критику Президента України та, загалом, чинної влади.
Нагадаю, Національна рада вже ініціювала дві перевірки Телеканал "Прямий" - через передачі ПоярковNews та ВАТА ШОУ, а також двічі спробувала позбавити радіостанцію Прямий FM ефірної ліцензії.
Крім того, ще восени Національна рада намагалася призначити перевірку 5 канал.
Гадаю, що регулятор піде на друге коло і щодо 5 каналу, і щодо Прямого FM.
Метою кампанії з боку підконтрольної Президенту Національної ради, на мою думку, може бути позбавлення незалежних мовників ефірних ліцензій, тобто, права на ефірне мовлення.
PS
В перспективі, сподіваюсь найближчій, Національна рада повинна бути повністю перезавантажена.
Сергій Костинський
Не нужно меня обижать, я девочка ранимая, чуть что-сразу в слезы… а потом с заплаканными глазами так сложно понять кому попадаешь лопатой по голове…
Дякую всім. Було весело! (с)
|
|
|
vitulla
Banned
Приєднався: Jan 2013
Харьков
VW Golf VII 1.4 CZCA DSG 7
|
13-05-2020 17:49 RE: Роковини.... #Я неЛоха ...., потерпевшего
|