Шкодчук
Українець
Приєднався: Oct 2008
Київ, Кинь-Ґрусть урочище
1,6 тур бо ...
|
06-09-2019 12:17 RE: Агресія РФ проти України
|
(06-09-2019 10:36)Navy45 : а вот интересно ,а сколько из этих 40-а евро-депутатов обратившихся к Зелепупику проголосовало "за возвращения для диалога" Хуйлостана в ПАРЕ??
Нідерланди, Росія, МН17: наївність чи капітуляція?
10.07.2019
Чому, попри катастрофу МН17, Нідерланди голосували за повернення Росії в ПАРЄ
17 липня 2019 року буде вже п’ята річниця катастрофи МН17, в якій загинуло 283 пасажири й 15 членів екіпажу. За місяць до цієї дати, 19 червня цього року, міжнародна Спільна слідча група оприлюднила результати розслідування й назвала імена трьох росіян і одного українця, підозрюваних у причетності до збиття літака, а також дату, коли відбудеться суд – 9 березня 2020 року. Тоді, здавалося, справедливість на крок наблизилася.
Але вже за тиждень Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, що дозволяє російській делегації повернутися до роботи в Асамблеї. Серед тих, хто підтримав резолюцію, було 5 із 7 представників у ПАРЄ від Нідерландів – країни, найбільше громадян (193) якої були на борту МН17. І це – попри те, що за кілька днів до голосування нідерландський фонд “Авіакатастрофа” направив лист до Асамблеї з вимогою не допустити повернення Росії.
Ті нідерландські депутати у ПАРЄ, які замість посилення тиску на країну-агресора обрали поступки, свої дії жодним чином не коментували. Висловилися тільки ті двоє, хто проголосував “проти” – Петра Стієнен (D66) і Пітер Омцігт (CDA).
"Це був поганий сигнал – прийняти російську делегацію. Відсутність співпраці у розслідуванні, переслідуванні та судовому розгляді щодо підозрюваних у збитті літака МН17 і без будь-якої поступки з боку Росії з таких важливих питань як анексія Криму та ситуація на Сході України", – наводить слова нідерландської депутатки ПАРЄ Петри Стієнен видання “Raamhor Rusland” (“Вікно в Росію”), яке спеціалізується на російській проблематиці.
На переконання Пітера Омцігта, те, що Росія повертається в ПАРЄ “без особливого страху”, – підриває авторитет Ради Європи. “Маленькі країни, такі як Нідерланди, зацікавлені у міжнародному праві, тому що воно захищає менші держави”, – написав він у своєму Twitter.
“Росія окупувала частину України (Крим, Донбас) і частину Грузії та Молдови. Росія не дотримується міжнародних домовленостей і з інших питань. Важливо співпрацювати у розслідуванні справи MH17. Рада Безпеки ООН (резолюція 2166) чітко говорить, що всі країни повинні співпрацювати в розслідуванні, але цього не відбувається”, – наголосив Омцігт.
Загалом же, в політичних колах Нідерландів голосування нідерландської делегації за повернення Росії в ПАРЄ публічно майже не обговорювалося. Жодних акцій чи протестів громадянського суспільства. Втім, певну надію на те, що у Нідерландах все ж може бути більш адекватне ставлення до Росії як до країни-агресора, залишають нідерландські ЗМІ.
ЗМІ: ЧОМУ МИ КАПІТУЛЮЄМО ПЕРЕД ПОРУШНИКОМ ПРАВА?
...
СКІЛЬКИ КОШТУЄ ПРАВО НА СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Нідерландський журналіст, історик та автор книги “Помста Путіна” Уберт Смітс в коментарі Укрінформу сказав, що результати голосування йому цілком зрозумілі.
Водночас, на його переконання, ті нідерландські політики, хто переймається правами росіян, які в разі виключення Росії з ПАРЄ за несплату внесків були позбавлені доступу до Європейського суду з прав людини, фактично забувають про права власних громадян. Позбавляють родичів загиблих рейсу МН17 права на справедливість.
Смітс не може збагнути, чому голландські депутати не підтримали рідних жертв трагедії МН17, які у своєму листі до ПАРЄ наголошували, що Росія не може просто взяти й отримати право голосувати у Раді Європи без жодних гарантій співпраці у розслідуванні катастрофи.
“Я можу зрозуміти, що нідерландська делегація не захотіла брати на себе ризик, що Росія назавжди покине ПАРЄ. У цьому випадку РФ піде своїм власним шляхом, ну, наприклад, вона може повернути смертну кару, і більше, ніж зараз, віддалити росіян від доступу до прав людини і не мати зобов’язань дотримуватися європейської конвенції. Все це я можу зрозуміти й пояснити, але я не можу зрозуміти, чому більшість членів нідерландської делегації в Страсбурзі зробили це без суттєвих вимог до РФ. Я не можу зрозуміти і пояснити вам, українцям, чому більшість нідерландської делегації не висунула жорстких умов до РФ щодо її повернення в ПАРЄ”, – каже Смітс.
На його думку, РФ змогла повернутися до ПАРЄ, бо не тільки не йшла на компроміси, але й поводилася непорядно і брутально, вимагаючи і шантажуючи припиненням виплат. “Я гадаю, що більшість нідерландської делегації повела себе дуже наївно. І це означає, що нідерландська делегація зіпсувала стосунки з Україною. Це вже вдруге, коли голландські політики не змогли зберегти стосунки з Україною на найвищому рівні, я маю на увазі референдум щодо угоди про асоціацію з ЄС”, – зазначив експерт.
Смітс – один із тих, хто переконаний, що нідерландська делегація має пояснити своє голосування в Страсбурзі і у парламенті в Гаазі. “Я вважаю, що це негідно, у політичному розумінні цього слова, що нідерландська делегація голосувала за повне відновлення членства РФ без обговорення у парламенті Нідерландів, у нижній палаті, а також у сенаті”, – наголосив він.
Вічна пам'ять Героям...
(Востаннє це повідомлення було змінене: 06-09-2019 12:18 Шкодчук.)
|
|