(31-01-2019 17:34)SergM : m.dreval :SergM :І що – згідно сертифікату ви зробите отруйну сечу і вам за це нічого не буде? Чи замість пива наллєте "напій зі смаком ідентичним до натурального" і вам теж нічого за це не буде? Чи "сировмісний продукт" будете продавати як "сир"?
Абсолютно нічого. Якщо я ясно напишу, що в склад продукту входить моча віслюка, і додам її туди -то моє право. А може комусь подобається.
В деяких країнах ЄС при цьому мені заборонять писати "пиво", прийдеться написати пивний продукт. А в деяких пиво теж пройде.
Може теоретично оціните ризики у юриста? Бо вище вже згадували просту заборону на закупівлю молока у приватників...
Знаєте, здогадалися то зробити без такого інтернетового розумника як Ви.
(31-01-2019 17:34)SergM : m.dreval :SergM :m.dreval :Або її вісутностю. Ринкова цина - це ціна за яку покупець погодився придбати товар.
Ні, це називається справедлива ціна – за яку домовилися двоє. А ринкова передбачає ринок, якщо ринку немає, то або немає продажів = нікому не потрібно, або ціна визначається аукціоном.
Ринкова ціна — ціна, за якою товари (роботи, послуги) передаються іншому власнику за умови, що продавець бажає передати такі товари (роботи, послуги), а покупець бажає їх отримати на добровільній основі, обидві сторони є взаємно незалежними юридично та фактично, володіють достатньою інформацією про такі товари (роботи, послуги), а також ціни, які склалися на ринку ідентичних (а за їх відсутності — однорідних) товарів (робіт, послуг) у порівняних економічних (комерційних) умовах.
Почитайте виділене червоним.
– Ви просто тупо шукаєте схожі слова, тим не менш у визначенні чітко вказано, що якщо немає ідентичних товарів, робіт та послуг, то за основу беруться ціни за однорідні ним. Тобто якщо я зробив унікальнне авто з шоколаду, то за основу береться виробництво аналогічних по складності солодощів, а не автомобіля.
Ні, я читаю і розумію, що я читаю. Не повинна бути конкуренція для встановлення ринкової ціни. Якшо вона є - добре. Якщо ні - встановлюється на закладі однорідних товарів.
Коли Газпром підписував газові контракти - конкуренції не було. Тому ринкова ціна на газ встановлювалася на закладі однорідного товару - нафти. І в контрактах чітко вказана формула, яка прив'язує ціну на газ до ціни нафти. І дедлайн тієї прив'язки. Відкрийте контракти, та почитайте.
Тому Йуля у 2009 році підписала РИНКОВУ ціну на шаз. Навіть при відсутності конкуренції.
(31-01-2019 17:34)SergM : m.dreval :Шановний,
Ринкова ціна існує не залежно від наявності конкуренції!!!!
Так почули?
Шановний! Ринкова ціна не існує без ринку, риб'ячий жир не існує без риби тощо – за визначенням.
А люди кажуть, що буває:
Цитата:Ры́ночная цена́ — средняя арифметическая цена предложенного товара или услуги на определённом рынке (например, за конкретный промежуток времени)[1].
Рыночная цена соответствует равновесной лишь в условиях совершенной конкуренции. Превышение рыночной цены над равновесной характерно для монополизации рынка. Снижение рыночной цены ниже цены равновесия (например, при государственном регулировании цен) приводит к возникновению дефицита, так как продавцам становится невыгодным выносить товары на рынок[2].
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%...0%BD%D0%B0
А Ви, інтернетовий розумнику, плутаєте Ринкову та Врівноважену ціну.
(31-01-2019 17:34)SergM : m.dreval :А тут як то кажуть - занавєс!
Продавець у Європі може собі купити квартиру....
І який тут у Вас впав "занавєс"? – Вас не сильно зачепило? Голову?
Занавєс в том, що Ви - балабол, який десь чув. але не щупав.
Я ось дивлюся на празьку ціну двушки на передостанній станції метро в 55 метрів з ліжком в кухні за 5 мільйонів крон = 200 000 євро, і навіть не знаю як до неї підступитися. 20% - мільйон - це 40 к евро одразу. Залишок на іпотеку - банк рахував близько 25К крон в місяць. Тобто 1000 евро в місяць - тільки банку. А ще квартплата 150 євро. А їсти. А транспорт.
Скажіть мені, а як продавець в Європі, який отримує в Лідлу 21К грязного, тобто десь 16К чистого з тим звладне?
Так кого тут по голові зацепило?
(31-01-2019 17:34)SergM : m.dreval : (31-01-2019 14:18)SergM : поки не сформувалися профсоюзи накшталт Європи з конкретними вимогами.
Немає в Європі профсоюзів. Може десь на великих підприємствах і залишився рудімент комуністів, але на більшості сучасних підприємств - немає.
Прочитайте ще раз усе.
Видохніть.
І розплющіть очі:
Профсоюз призывает пилотов Ryanair к забастовке в Германии
Менше бо це негативно впливає...
Ще раз повторюю - читати в інтернеті і бачити ситуацію насправді - дуже велика різниця. Райан має профсоюзи, Люфтганза також. Може ще Мерцедес з БМВ мають. Але більшість робітників їх не має, і сенсу робітнику з фірми. на якій 100 працівників. в нього вступати, аж ніякого. А таких фірм в Європі більшість. Тому я в своєму оточенгі гі разу не чув про профсоюзи.
Тим більше. николи не чув, щоб тут профсоюзи відігравали якусь вагому роль. Так. Коли авіакомпанія зробить страйк всі почують. Транспортники перестануть їздити - коллапс. А якщо Шкода чи мій завод на день зупинять виробництво, хтось то почує? Ніхто.
Доречі, погуглив. В Чехії профспілки кажуть про 300 000 членів. А цілком працюючих - близько 4 мільйонів.
Тобто як завжди пурга од Вас.