logger :Наші продавці з тваринництва платять трактористам від 12 к гривень за місяць, то ринково чи нє? Просто цікаво, шо ж у Вашому розумінні "ринкова українська зп" Про біле\сіре навіть розмовляти не будемо, лише зп.
ЗІ І не "виключення" а "виняток"
А давайте я спрошу – яка повинна бути ЗП в Україні? (Особливо з врахуванням "світових цін".) Нагадаю: мінімалка платиться за некваліфіковану працю...
P.S. "Виключення" і "виняток" – синоніми. Там у контексті слово "правило", відповідно з них є "виключення" – мені так гарніше (правила щось містять / включають), "виняток" = окремо взятий.
m.dreval :І не будуть платить, поки будуть ті, хто буде згоден працювати дешевше.
Ну так я про що – тупо не платять більше, люди їдуть на заробітки (які можуть), а "працедавці" "бідкаються" про відсутність кваліфікованих кадрів і наймають знову дешеву – скоро дійдемо до гастрайбайтерів. Ситуація немає симетрії бо грошима і правилами рулить працедавець, а у робітника сім'я, діти, батьки і інше. Могли б постійно змінювати місце роботи, але з цим не так просто і працедавці не зважають на це.
По відношенню до працедавця найнятий працівник може лише звільнитись, бо наші профсоюзи та держава – до лампи. А якщо пригадати пропоновані при Легітимному зміни до Кодексу про Працю – то взагалі ховайся. По-друге є давній приклад США, де постійно доїли найманих працівників і вони бігали про працедавцях – поки не сформувалися профсоюзи накшталт Європи з конкретними вимогами.
m.dreval :До Вас і досі не доходить, що це - капіталізм, а не Радянський Союз. Якщо у людей дешевий газ и дешевий транспорт з дешевою ковбасою, то ніхто не буде платити їм так, щоб у них багато зоставалося, якщо можна зекономити. І гідність заробітної плати зростає тільки тоді. коли настає дифіцит такого класа спеціалістів на ринку праці.
Це Ви ніяк не второпаєте, що не треба змінювати минулий совок на минулий капіталізм, а модернізувати хоча б до поточного стану, не кажучи вже про вибудовування майбутнього.
Чомусь ЗП у закордонних компаніях в Україні вища ніж у аналогічних вітчизняних і у перших все по-білому. Тіньові гроші хто створив і крутить? Хто від них у виграші? Робітник? Він як мінімум "економить на податках" і офшори створює?
m.dreval :Не процює соціалізм в капіталістичному суспільстві. Грошей платиться рівно стільки, скілько потім у людини і звбирається. Цінами на житло, комуналку. продукти, транспорт, тощо. Це аксіома, яку я вивчив на прикладі багатьох країн.
До чого тут це? Приклад простий: продавець з супермаркету у Європі може собі дозволити квартиру у кредит на свою ЗП, а у нас що? Насправді для гідного життя багато не треба, але мова йде про рівномірність розподілу доходів (у яку заглиблюватись не будемо).
m.dreval :SergM :m.dreval :SergM :m.dreval :Газпром вважає ринковою ту ціну, на яку погодився покупець.
Ринкова ціна – визначена ринком, конкуренцією – чи не так?
Або її вісутностю. Ринкова цина - це ціна за яку покупець погодився придбати товар.
Ні, це називається справедлива ціна – за яку домовилися двоє. А ринкова передбачає ринок, якщо ринку немає, то або немає продажів = нікому не потрібно, або ціна визначається аукціоном.
Бляха, як мене це втомлює...
[...]
При чоому тут конкуренція??????
Ну а хто Вам винен, що Ви легко скачете від загального до конкретного і навпаки – геть безпідставно, та ще й жонглюєте поняттями як наперстками.
Читаємо ще раз і звертаємо увагу на виділене та підкреслене – це і є "ринок":
Цитата:Ринкова ціна — ціна, за якою товари (роботи, послуги) передаються іншому власнику за умови, що продавець бажає передати такі товари (роботи, послуги), а покупець бажає їх отримати на добровільній основі, обидві сторони є взаємно незалежними юридично та фактично, володіють достатньою інформацією про такі товари (роботи, послуги), а також ціни, які склалися на ринку ідентичних (а за їх відсутності — однорідних) товарів (робіт, послуг) у порівняних економічних (комерційних) умовах.
m.dreval :Шановний, от якраз од Вас не треба демагогії. Я тут "мию толчки" на одному з харчових пілприємств ЄС. Міи маємо HACCP. Це - дуже серьйозний сертифікат:
[...]
Але цей сертифікат стосується процесса виробництва, а не складу продукту. Специфікацію продукту виробляє наш, скажемо так, технолог, а відповіднсть специфікаціі контролює відділ якості. Ніяких держстандартів.
І що – згідно сертифікату ви зробите отруйну сечу і вам за це нічого не буде? Чи замість пива наллєте "напій зі смаком ідентичним до натурального" і вам теж нічого за це не буде? Чи "сировмісний продукт" будете продавати як "сир"?
Ви не плутайте декларативну систему з конкретною відповідальністю з совковим тоталітаризмом. Для меня ясно зрозуміло, що тотальний контроль не має сенсу, але його відсутність – тим більш.
m.dreval :Як приклад, ми на зиму створили спеціальний продукт. Технолог вигадав склад, зробив його специфікацію, виробив, відділ якості перевірив його відповідність специфікації - і продукт пішов у продаж. Але як він був створений, які складові там є - вирішує тільки сам технолог. Ніхто більше. Ніяких ГОСТів.
І що? Те що СРСР тяжів до абсолютизму та тотальності у всьому ніяк не змінює необхідності стандартів. Радянський ГОСТ хотів усе загнати у свої рамки (і це має свої плюси), але проблеми теж створював. Істина десь посередині, тому у НИХ також є стандарти. (До прикладу – стандарти якості палива.)