Пана m.dreval як завжди несе і він починає згадувати від Адама та Єви...
m.dreval :Ну хто б сумнівався, що у пана SergM в усьому буде винувата держава.
Елементарні закони економіки працюють - ні, так не може бути, бо даржава краде. Вина гарного в Україні не має, бо сонця мало - ні, тому щр держава краде. Та клята держава вже й "Київхліб" продала, бідним людя скоро хліба не буде де купити!
Ну звичайно не може бути тиску зайвої гривні, ціни в супермаркетах підняли з нічого ніц, ця ковбаса висить на вітринах, її ніїто не купує, супермаркети її викидають і генерують собі збитки.
Оті 6,1% зростання споживання ковбаси - так всі ті 94,34 тис. тон. зіжрав Порошенко. Сам. Ну, може з Гройсманом. Ну може ше з першою десяткою Форбс. Але не більше. А прості люди останній хєр без солі доїдають, а не ковбасу.
Ну не може бути тиску "зайвої гривні". Не може, тому що так не може бути. Ну не може в Україні не вистачати робочої сили, не можуть тому людям піднімати заробітню плату, а той факт, що батьку 325-го підняли пенсію взагалі піз...ж. Так і запишемо.
Маю одне зауваження. Девальвація - слово гарне та страшне, але "У сучасних умовах термін застосовується для ситуацій значного зниження курсу національної валюти відносно «твердих» валют (зазвичай, щодо долара США, євро, SDR). "
Скадіть буд ласка. ми бачимо в Україні значне зниження курсу гривні? Ні? То шо ви тут ліпете про "девОльваційну тупо надруковану гривню"?
Пане SergM, після німецьких автобанів та українського вина в мене немає аж ніякого бажання вступати з Вам в дискусію. Пишіть що хочете. Люди здатіні відрізнити зерна від плевел. Але маю одне прохання. Кили пишете, що "m.dreval не веде дискусію за заговорює тему, уникаючи розбору принципових моментів та аргументів, не кажучи вже про пересмикування, підмінювання понять та відверту невідповідність його аргументів фактам", наводьте докази. А не тільки суцільне бла-бла-бла. Дякую.
Коротко:
1. Держава повинна контролювати, встановлювати і виконувати правила задля суспільного блага, а не у інтересах окремих малих груп людей. – Якщо Ви не згодні з тим що має бути і тим що у нас є на ділі – то Ваші проблеми,– у нашої держави є багато важелів і можливостей (у тому числі щоб покращуватись та реформуватися). При цьому я неодноразово казав і про роль та відповідальність громадян.
2. Ваші "елементарні закони економіки" елементарно були розкриті: є достатній шар людей що можуть собі дозволити платити ту не завжди ринкову для України ціну і на цей попит є пропозиція. – Що ніяк не суперечить тому, що в українців на загал відносно низька купівельна спроможність.
3. Оті "6,1% зростання споживання ковбаси" – уся та ковбаса це мабуть чорний хамон з СК та СВ ковбасами вищого гатунку? Чи може сурогати різної якості по ціні нижче за ціну свіжого м'яса у тому ж магазині? Я на свята дивився на пристойні ковбаси і побачив вже чотирикратні ціни, хоча не так давно вони були трьократні – це мабуть явно ринок по принципу цін на квіти на 8-ме березня (відверто натякаю на "ринковість" нашого ринку).
4. Я не бачу Вашої "зайвої гривні" у вигляді збільшення реальних доходів громадян. Я бачу лише що більшість ЗП доганяє зростання цін на усе – від молока та сиру до комуналки. По-друге є тенденція до відбілювання ЗП, що спричинить зміни у офіційній статистиці, але мало вплине на економіку зараз (бо фактично мало що змінюється). За реально ринкових умов реально зайва гривня призводить до розвитку – до зростання сфери послуг, до покращення побуту, до подорожей за кордон і іншого.
5. Я Вам кажу про інфляцію/девальвацію бо Ви тут ліпите про незрозумілу "зайву гривню" що у "ринкових умовах" призводить до "збільшення цін" і "з жиру бісячихся пенсіонерів", що розметають хамон з чорною ікрою і Дом Периньйоном у Сільпо. У той час коли за економікою реально саме "зайва" гривня це або джерело інфляції (надрукована), або джерело розвитку (бо зароблена). Дивимося офіційну статистику: інфляція 2018 ~109%, зростання економіки 2018 ~3,1% – я не бачу ніякої "зайвої гривні" – є помірна інфляція і некритичне (з погляду проблемності) зростання економіки. Так само як не бачу її у ВВП на душу населення.
6. Я не маю великого бажання наводити Вам докази бо це не перша дискусія з Вами – вважайте це моєю приватною думкою з приводу реального спілкування з Вами. На мій погляд дискусія передбачає визначення позиції сторін (що мається на увазі), розбору аргументів та контраргументів і власне висновку. Вас і у цьому випадку (див. цитату вище) понесло по усьому колу спілкування з наведенням нових невідповідних аргументів типу "6,1% зростання споживання ковбаси" і черговим згадуванням автобанів. – Достатньо конкретики?
P.S. Німецькі автобани мені можете згадувати хоч до смерті – Ви просто навіть не намагаєтесь розуміти те що Вам пишуть – просто гнете своє "
єдінствєнно вєрноє мнєніє", постійно підкидаючи щось нове, а не доходячи до певності по вже висказаному.