(21-12-2018 15:30)SergM : Наприклад до Ашана змогли б...
За 20 гривень?????
А час для Вас має вартість?
(21-12-2018 15:30)SergM : Ніколи не кажіть ніколи. Я цей "брєд" регулярно спостерігаю – близько 10% різниці може бути, і навіть більше. Масове звичайно таку різницю має менше, але має. Мало того – всередині мережі ціни відрізняються.
Може Ви знаєте у яких мережах "працюють" навіть конкретно з КМ щоби вони брали певну продукцію?
Шановний, вибачте, Ви «спостерігаєте», а я час від часу вичитую контракти від цих мереж. Скажемо чесно – вичитував, бо тепер в Україні, на жаль, не працюю.
Другу частину Вашого питання, вибачте, не зрозумів. Мені особисто не доводилося "працювати" з категорійниками, якзо я правильно розумію Ваші лапки.
(21-12-2018 15:30)SergM : Ключові слова – чи багато? Греція ~85% вина експортує до ЕС, але на загальному фоні то мізер.
Знову не знаєте, а говорите. Мізєр – то Украиїна. Бо її зовсім не має. В Глобусі Греції більше ніє ПАР, більше, ніж Австралії, більше, ніж Словаччини, більше, ніж Австрії та Угорщини. Але менше, ніж Німеччини, а тим більш менше, ніж Франції та Ітвлії. І суттєво менше, ніж Чехії.
Те шо греки достатньо ліниві, то ні для кого не новина. Достатньо порівняти дорогу з Італії і районі Больцано, де в першиу полосу неможливо вставитися, бо так щільно ідуть фури одна за одною. І Грецію в напрямку Македонії, де одна фура на 5 км.
(21-12-2018 15:30)SergНM : За Вашим посиланням наприклад портвейни змагаються за групами: Colheita, Ruby, Tawny, Vintage – не бачу сортів винограду.
І не побачите. Бо Порто – має право називатися вино з лозв, яка вирощена ТІЛЬКИ в долині річки Дору. Наскільтки я пам’ятаю, там вирощують десь 160 сортів винограду, тільки з половини з них дозволяється робити Порто, і тільки здається близько 30 з тої половини є рекомендованими для Порту. Тому немає рінзниці, яка саме лоза Тінти або Торіги піде на вино під назвою Порто. Дивно, що Ви – спец в вині, а цього не знаєте. Я надіюсь, що інформацію, що означають категорії Colheita, Ruby, Tawny, Vintage Ви зможете нагуглити?
(21-12-2018 15:30)SergM : – З кількості сонця Ви тупо з'їхали ігноруванням на "известняковый Мозельский глиняный пласт"... – Так він глиняний чи вапняковий?
О Господи!!! Повторюю ще раз. Говорити про вплив факторів ня якість вина ВЗАГАЛІ – це як судити про смак крабів на основі крабових паличок. Повний непрофесіоналізм.
Повторю ще раз:
Червоне вино – якість залежить тільки від кількості сонця. Ні, інші фактори також впливають, але вплив їх настільки незначний в порівнянні до кількості сонця, що на них можна не звертати увагу. Тому кращими червоними винами є ті, які зроблені в жаркі роки, коли було багато сонця. В Україні мало сонця, для того, щоб зробити конкурентне Мерло, чи Каберне Совіньон.
Біле вино – якість більшою мірою залежить від грунта. Сонце тут грає другорядну роль. Тому найкраще біле вино – Шаблі – це шардоне з прохолодної Північної Бургундії. І яквсть цього вина залежить від грунта – той самий мозельський пласт, який починається у Франції, проходить через Німеччину, Мораву та Нижню Австрію. А от куди він йде, і чи йде далі, мені треба подивитися. Але в будь якому випадку, здається мені, що на півдні України його не буде. Тому мої висновки від Щардоне Трубецького були очікуваними.
Надіюсь, так зрозуміло?
(21-12-2018 15:30)SergM : По-друге: чеська крона = 1,21 гривні, відповідно перше ординарне це 150 грн., друге марочне (типу 1 рік витримки) – 277 грн.
А чеська заопрлата? А акції в 45% і звичку населення 80% закупівель робити під час акцій?
(21-12-2018 15:30)SergM : Якщо Ви вважаєте що вони набагато кращі – не питання, але порівнювати мабуть таки треба кращі зразки кращіх років – внаслідок специфіки вина і залежності від конкретного року та місця.
Я не порівнюю кращі зразки. Мені все одно, що якась одна пляшка виявиться супер класною. Мені треба, щоб моя країна робила вал продажу продукції з достойною якістю і з конкурентною ціною. Не пляшками, а десятками тисяч гектолітрів. Тоді в моїй країні торгівельне сальдо буде позитивне, і ніхто не буде викручувати їй руки за кредити МВФ. А оті Ваші "банальні загальні речі, для яких не треба бути профі чи спеціалістом", - це вибачте як мертвому припарка. Це як те, що кожна кухарка та таксист найкраще знають, як керувати державою.
Вибачте. Але дозвольте на цьому мені закінчити винну дискусію з Вами!