Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Відповісти 
Волюнтаристические метания Саакашвили
Автор Повідомлення
Миша Чех Немає
Мегаписака
*****

Повідомлень: 14 629
Приєднався: Dec 2010
Praha (ex Киев)
Škoda Octavia IV 2.0TDI
Повідомлення: #3151
06-11-2017 16:28 RE: Волюнтаристические метания Саакашвили

(06-11-2017 16:23)Шкодчук :  
(06-11-2017 15:43)m.dreval :  Какая может быть привлекательность города Глухов для европейской общественности. За чем они туда поедут? Там есть хоть один памятник ЮНЕСКО? Они туда поедут за историей украинской государственности? Думаете, они знают кто такой Павел Полуботок? Украина сейчас настолько разрекламирована в мире, что толпы европейцев жаждут прикоснуться к ее истории? Или думаете Магдебурское право будет интересно тем людям, на чьей территории находится сам Магдебург?

Представитель европейской общественности, а Вы лично были в Глухове?

Да. Правда задолго до того, как стал представителем европейской общественности.




Советую почитать всем!
Думаю авторитетность этого человека не может быть под сомнением:

Недавно группа бойцов 46 батальона ВСУ "Донбасс-Украина" и его командир Вячеслав Власенко (позывной "Филин") выступили на пресс-конференции со своей позицией относительно использования темы АТО в протестах в центре Киева. В частности, действующие участники войны заявили, что люди с шевронами батальона "Донбасс", которые сейчас находятся в палаточном городке вместе с нардепом Семеном Семенченко, не имеют никакого отношения ни к самому батальону, ни вообще к АТО.

Черный кот, перебегающий Вам дорогу, означает, что животное просто куда-то идет. Не усложняйте! Hello!
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
Шкодчук Немає
Українець
*****

Повідомлень: 12 132
Приєднався: Oct 2008
Київ, Кинь-Ґрусть урочище
1,6 тур бо ...
Повідомлення: #3152
06-11-2017 16:32 RE: Волюнтаристические метания Саакашвили

(06-11-2017 16:28)m.dreval :  ...Да. Правда задолго до того, как стал представителем европейской общественности.

Ну если бы Вы еще и производство какое-нибудь наладили и создали рабочие места, как он в Глухове, то цены бы Вам не было...
Smile

Вічна пам'ять Героям...
(Востаннє це повідомлення було змінене: 06-11-2017 16:36 Шкодчук.)
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
pup Далеко
Айболит

Повідомлень: 3 626
Приєднався: Jun 2012
Харьков
Octavia A5FL
Повідомлення: #3153
06-11-2017 17:08 RE: Волюнтаристические метания Саакашвили

(06-11-2017 16:23)Шкодчук :  Терещенко - не иностранец... он в такое время приехал помогать родине своих предков... в то время, как многие наоборот отсюда уезжают...

Точно Дружба и в отличии от других "иносранцев",
чушь страницами не мелет и дома не сидит.

Не сиди 7 -го дома!
Будь как румыны!

Happy Birthday
[Зображення: 5981b01041e03be01bf8bab6d1040828.jpg]
(Востаннє це повідомлення було змінене: 06-11-2017 17:10 pup.)
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
pn65 Немає
Классик
****

Повідомлень: 1 327
Приєднався: Dec 2013
Киев
Octavia A5 MPI LPG
Повідомлення: #3154
06-11-2017 17:14 RE: Волюнтаристические метания Саакашвили

По-моему все кремлеботы ринулись поднимать киевлян на протесты - почитайте комментарии к выступлению Михо... (МИХАИЛ СААКАШВИЛИ - ОТВЕТ НА УГРОЗУ ОТ ПОРОШЕНКО 06.11.2017)
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
Nemo78 Далеко
УКРАЇНЕЦЬ
*****

Повідомлень: 3 648
Приєднався: Sep 2008

2,8 TDi
Повідомлення: #3155
06-11-2017 17:45 RE: Волюнтаристические метания Саакашвили

И звали Юлей его маму,
И Беней - бабушку его...

25%
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
Шкодчук Немає
Українець
*****

Повідомлень: 12 132
Приєднався: Oct 2008
Київ, Кинь-Ґрусть урочище
1,6 тур бо ...
Повідомлення: #3156
06-11-2017 17:48 RE: Волюнтаристические метания Саакашвили

(06-11-2017 16:32)Шкодчук :  
(06-11-2017 16:28)m.dreval :  ...Да. Правда задолго до того, как стал представителем европейской общественности.

Ну если бы Вы еще и производство какое-нибудь наладили и создали рабочие места, как он в Глухове, то цены бы Вам не было...
Smile

...– Уперше до Глухова я приїхав у 2002 році та побачив Батьківщину своїх предків, де вони жили до революції. Приїхав сюди вдруге, втретє. Згодом орендував тут житло, ще пізніше придбав будинок і от зараз став тут міським головою. Це було дуже цікаво та по-новому. Коли ми відкрили саркофаг мого прапрадіда в 2003 році, і я його побачив, моє життя докорінно змінилося. Але всі ці зміни призвели тільки до кращого, до позитиву. Тут набагато цікавіше та краще, ніж на пенсії у Парижі.

– А як доля пов’язала вас із Інститутом луб’яних культур?

– У ньому працювало дуже багато талановитих наукових співробітників, але багато з них пішли, тому що вони не отримали достатнього фінансового забезпечення. Вони просили мене налагодив зв’язки з французами та західними партнерами. І я із задоволенням почав займатися цим. Зустрів французів, які вирощували коноплі та льон, і вже у 2003 році ми підписали з ними угоду, яка діє й досі. Вони були готові інвестувати гроші, платити роялті, але їм потрібні були гарантії “чистої” роботи. Я погодився бути посередником між французькою стороною та директором Глухівського інституту, а згодом ми почали працювати.

Я побачив, що є великий попит на коноплі та льон, є перспектива. Але, на жаль, в Україні занепадали льонокомбінати, а все обладнання було в стані металобрухту. Я орендував землю навколо Глухова, щоб вирощувати тут льон, а згодом і коноплі. Адже є попит, а мої французькі друзі казали, що це матиме успіх у майбутньому. Тому чому б не займатись цим в Україні? І вже у 2007 році я засіяв перші 100 гектарів льону. Все розвивалось абсолютно нормально. Тут був старий завод, побудований у 1926 році, який не працював близько 20-ти років. Він був у жахливому стані. Ми придбали його за ціною металобрухту, переобладнали та почали роботу й досить успішно. І це невелике підприємство тепер переробляє льон і коноплі, на ньому працюють 153 співробітників, які отримують стабільний, нормальний заробіток. Ми все експортуємо до Китаю, Бельгії та Франції. Я вважаю, що це перспективна культура. Ми знаємо, які технології необхідно використовувати та як працює цей ринок, тому й розвиваємо цю галузь.
...
https://uain.press/interview/mishel-tere...a-biznesu/



...Я ніколи не думав, що буду балотуватися на пост мера міста, і тим більше не припускав, що буду балотуватися тут, в Україні. Як ви знаєте, я француз, тільки кілька років живу в Глухові. Але це батьківщина моїх предків. Я дивився на ситуацію в місті і робив розумні інвестиції. Допомагав інституту луб'яних культур, який раніше був резиденцією моєї сім'ї в Глухові, де мої предки народилися і жили. Мені хотілося допомагати. Ми почали працювати, все було нормально, і ми отримали хороший результат – через п'ять років 153 людини працює в нашій фірмі в Глухові, займається льонарством і коноплярством. Я бачив, що це неважко і можливо. Реально інвестувати і давати роботу людям, і все працює і розвивається.

Тільки в мене було питання: чому більше ніхто не робить, чому я один? Я подивився на ситуацію і побачив, що для влади, яка контролювала майже 18 років всю область, було краще, щоб люди були бідні й безробітні, бо тоді можна все скуповувати подешевше, використовуючи адмінресурс. У результаті – 18 років корупції, в результаті якої все померло.

Раніше в Глухові було чотири підприємства, і на кожному працювало трохи менше 1,5 тис. осіб, у тому числі «Сатурн» і «Електропанель». Всі вони зараз законсервовані. Через корупційні схеми злочинна влада забрала м'ясокомбінат, молочний завод, суконну фабрику, харчовий комбінат, де раніше робили сидр і соки. Шість місяців тому закрився хлібозавод. У Глухові дуже люблять глухівський хліб, це найкращий хліб у світі, але сьогодні у нас його немає. Я бачив, що все гине. Потім був Майдан. Наші люди, глухівчани, дуже патріотичні, вони вибрали жити по-новому. Але що це означає?

Зараз дуже важко, йде війна. Ми знаходимося в 12 кілометрах від кордону. Це торкнулося кожну сім'ю, є мобілізовані, є з пораненнями, є загиблі, на жаль. Зараз економічна криза, девальвація гривні, інфляція цін. І останні робочі місця, які були в місті, були пов'язані з Росією. Люди їхали працювати до Росії, маленькі підприємства, які ще залишалися, працювали теж для Росії, а зараз все закрили. Після Майдану все важче. Люди патріотично налаштовані, але, на жаль, корупція залишилася старою, може бути, ще більше, ніж раніше, і влада теж не змінилася.

Наш народний депутат Андрій Деркач вже 18 років контролює все в області і впливає на все, що може. Він був за Кучму, за Ющенка, за Януковича, зараз говорить, що він за Порошенко. Але він за себе і всіх своїх людей. Глава району, який потрапив під люстрацію, бо відправляв «тітушек» на антимайдан, зараз знову глава району. Єдиною можливістю змінити щось були вибори. Глухівчани запропонували мені йти на вибори.

Але я – француз і думав, що це неможливо. Я попросив Президента дати мені українське громадянство, і було дуже приємно, що Петро Олексійович мені не відмовив, виходячи з «державних інтересів». Це було дуже красиво. Я зараз українець, і у мене і моєї сім'ї є девіз «Прагнення до суспільної користі». Мій прапрапрадід Артемій Терещенко, перший бургомістр міста з 1841 до 1845 року, а його син, мій прапрадід Микола Артемович Терещенко, був першим мером міста з 1850 до 1872 року. Це історія моєї сім'ї.

Люди запропонували мені йти на вибори, і я не міг відмовитися. Я сказав, що буду балотуватися, і відразу прокурор відкрив проти мене п'ять кримінальних справ. Тут же почався тиск на моїх людей. Фінансовий менеджер, яка працювала зі мною, теж отримала кримінальну справу. Всі політично мотивовані. Я побачив, як може бути брудно в Україні. Це біда, думаю, як при Кучмі і Януковичу. Андрій Деркач – старий регіонал, він використовував всю брудну техніку, відправив проти мене тонни чорного піару.

А потім, коли я починав кампанію, мені не давали жодного приміщення, де міг би збирати своїх людей, але ж ці приміщення будували мої предки. Не було жодного білборда, був тиск з усіх боків. Але вам потрібно розуміти, що п'ять років тому в Глухові на попередніх виборах був тільки один кандидат, оскільки тиснули на всіх, ніхто не міг балотуватися, ніхто не виступав проти кандидата Деркача. Але я вільна людина, тиск проти мене не працював.
....
http://urbanua.org/dosvid/ukrayinski-pryklady/195

Вічна пам'ять Героям...
(Востаннє це повідомлення було змінене: 06-11-2017 17:49 Шкодчук.)
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
Миша Чех Немає
Мегаписака
*****

Повідомлень: 14 629
Приєднався: Dec 2010
Praha (ex Киев)
Škoda Octavia IV 2.0TDI
Повідомлення: #3157
06-11-2017 18:31 RE: Волюнтаристические метания Саакашвили

(06-11-2017 16:23)Шкодчук :  ... в то время, как многие наоборот отсюда уезжают...

Смотрю, Важим, Вы по лупусятине соскучиличь?....
Нияё, это бывает....Курить


(06-11-2017 16:32)Шкодчук :  
(06-11-2017 16:28)m.dreval :  ...Да. Правда задолго до того, как стал представителем европейской общественности.

Ну если бы Вы еще и производство какое-нибудь наладили и создали рабочие места, как он в Глухове, то цены бы Вам не было...
Smile

Знаете, с собой, своим будущим, своей совестью, и со своией страной, и с оценкой себя, любимого, я уж как-нибудь. В этом процессе советчики так же кстати. как во время полового акта на людной площади. В моем детстве, на оболонско-куреневских околицах, в таких случаях говорили " Не учите меня жить, лучше помогите материально!"

Черный кот, перебегающий Вам дорогу, означает, что животное просто куда-то идет. Не усложняйте! Hello!
(Востаннє це повідомлення було змінене: 06-11-2017 18:36 Миша Чех.)
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
Nemo78 Далеко
УКРАЇНЕЦЬ
*****

Повідомлень: 3 648
Приєднався: Sep 2008

2,8 TDi
Повідомлення: #3158
06-11-2017 18:41 RE: Волюнтаристические метания Саакашвили

(06-11-2017 16:23)Шкодчук :  Facepalm

Терещенко - не иностранец... он в такое время приехал помогать родине своих предков... в то время, как многие наоборот отсюда уезжают...

но у первого российского «майдана» – Февральской революции 1917 года – был украинский спонсор. Точнее, свержение императора Николая II единолично заказал и оплатил из своего собственного кармана 30-летний киевский сахарозаводчик Михаил Терещенко, впоследствии – министр финансов и министр иностранных дел Временного правительства.
https://www.google.com.ua/amp/s/versia.r...amoderzhca

25%
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
Миша Чех Немає
Мегаписака
*****

Повідомлень: 14 629
Приєднався: Dec 2010
Praha (ex Киев)
Škoda Octavia IV 2.0TDI
Повідомлення: #3159
06-11-2017 18:43 RE: Волюнтаристические метания Саакашвили

(06-11-2017 17:08)pup :  
(06-11-2017 16:23)Шкодчук :  Терещенко - не иностранец... он в такое время приехал помогать родине своих предков... в то время, как многие наоборот отсюда уезжают...

Точно Дружба и в отличии от других "иносранцев",
чушь страницами не мелет и дома не сидит.

Не сиди 7 -го дома!
Будь как румыны!

- На сегодняшний день любые действия, которые расшатывают политическую и экономическую ситуацию, вредят Украине и угрожают ее существованию.

Эти самые люди, которые сегодня собрались под Радой, экономически расшатывали Украину, когда под красивыми лозунгами "освобождения пленных" (ни один из которых так и не был освобожден в результате) и "прекращения торговли на крови", устраивали цирк под названием "блокада" (оккупированного Донбасса, - "Апостроф"). Все же понимают: для того, чтобы полностью перекрыть перемещение поездов на оккупированную территорию, достаточно заехать в диспетчерскую, нажать три кнопки – и все, движение прекратится. Все семафоры красным загорятся – и все.

- Вы бы именно так поступили?

- Конечно. Но они так не сделали. Они выехали в Бахмут – бывший Артемовск – перекрыли там переезды, наставили палаток, навешали флагов... Сделали все для того, чтобы собрать там побольше журналистов, побольше СМИ. Это был просто пиар, не более.

И, кроме того, дальше были уже приняты меры, которые почти отрезали от Украины оккупированную часть. Если сама Украина отмежевывается от своей территории, то кто ее должен забрать? Ясно, что Россия! Вопрос: на кого эта компания работала?

Так же точно: чего хотят Путин и вся эта компания? Сменить нашу прозападную, проевропейскую власть, убрать президента Порошенко, убрать правительство... А потом выйдут на выборы какие-нибудь "Оппоблок", "Видродження", "бабушкин калач", которые поставят своего президента. А тот тут же подпишет законодательно утвержденные в Верховной Раде тезисы, что в 2014-м произошло недоразумение, что Россия – это наш "старший брат", а мы, соответственно, "младший брат". Поэтому мы будем дружить дальше...

Вот только меня такой сценарий не устраивает. Я буду воевать до конца. И мои бойцы будут воевать бок о бок со мной.



Вячеслав Власенко (позывной "Филин"), командир 46 батальона ВСУ "Донбасс-Украина"


А вот ЭТОТ человек тоже, по Вашему, чушь мелет сидя дома?
Или из-под Вашей каски виднее?

Черный кот, перебегающий Вам дорогу, означает, что животное просто куда-то идет. Не усложняйте! Hello!
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
Шкодчук Немає
Українець
*****

Повідомлень: 12 132
Приєднався: Oct 2008
Київ, Кинь-Ґрусть урочище
1,6 тур бо ...
Повідомлення: #3160
06-11-2017 20:26 RE: Волюнтаристические метания Саакашвили

(06-11-2017 18:31)m.dreval :  В моем детстве, на оболонско-куреневских околицах, в таких случаях говорили " Не учите меня жить, лучше помогите материально!"

Суровое у вас детство было..


(06-11-2017 18:41)Nemo78 :  ...

Михайло Терещенко

Про нього нам колись крутили кіно: революційні матроси штурмують Зимовий палац, Тимчасовий уряд тікає хто куди. Міністри старі й товсті, а Терещенко, як міністр фінансів, мабуть, найтовщий.

Насправді він тоді був стрункий 31-річний леопард. Однак мало говорити лиш про нього одного, навіть у зв'язку з річницею. Варто згадати про всіх Терещенків — як про унікальний клан. Таких і тоді було негусто, а тепер і зовсім нема.

Прадід, Артем Терещенко, на прізвисько Карбованець, майже 200 літ тому в Глухові торгував на вулиці з коліс — з дерев'яного кучмовозика. Розбагатів, почав вкладати гроші в цукрову промисловість. Його сини Микола, Федір та Семен 1870 року створили "Товариство цукрових та рафінадних заводів братів Терещенків". Скоро річний оборот Товариства становив 12 мільйонів рублів (за порося тоді давали півтора рубля).

А коли 1903 року Микола Терещенко помер, сама лиш нерухомість, якою він володів, обраховувалася 30 мільйонами рублів.

Дивно, але з отими мільйонами рублів і тисячами десятин землі Терещенки — аж до середини 1870 років — не мали жодного квадратного аршина нерухомості в Києві. Здавалося, вони заклопотані не Києвом. Вони спершу розбудували свій Глухів — лікарні, школи, притулки. Все збудоване ними стоїть і досі, як окраса міста. В тім числі — собор Трьох Анастасій (у Миколи Терещенка матір, дружину та дочку звали Анастасіями). Той собор скопійовано з київського Володимирського.

Лиш потім Микола й Федір узялися за Київ.

Є хороша книга Віталія Ковалинського "Меценаты Киева". У ній самому лиш Миколі Терещенку присвячено 20 сторінок. Практично всі вони являють собою список того, що збудовано ним у Києві та придбано для Києва.

Скажемо тільки: без Терещенків не було б чотирьох знаменитих музеїв — Національного художнього, Музею російського мистецтва, Музею західного та східного мистецтва (імені Богдана та Варвари Ханенків) та Музею Тараса Шевченка. Це лише чотири рядки у списку на 20 сторінок.

Можливо, сучасні мільйонери недаремно бояться справжнього меценатства та благодійності. Бо це — перетворення нерухомості на ефемерну "рухомість". І в тім є певна небезпека — з тобою й твоїми дітьми починає відбуватися щось незбагненне. Ви потроху покидаєте надійний матеріальний світ і звикаєте жити у світі, який не можна помацати або покласти в кишеню. Тільки дурень думає, що цей, інший, світ — чудовий, а перехід туди — як екскурсія. Насправді той перехід по-своєму драматичний.

Приклади є в історії роду Терещенків. Згадаймо: старий Артем починав з дерев'яного кучмовозика й мав вуличне прізвисько Карбованець. Його син Микола починав як простий чумак — возами возив із Криму сіль та рибу. А потім раптом узявся збирати картини. Як і його брат Федір.

А вже Миколин син Іван був пристрасним колекціонером живопису, відомим на всю Російську імперію. Івана Миколовича Терещенка ревниво побоювався сам Третьяков. Здається, той самий Третьяков казав про нього: "Коли Терещенко побачить щось у небі, то торгуватиметься до сліз — а таки купить!".

Кажучи про небо, Третьяков, можливо, мав на увазі лише жанр живопису, пейзаж — тобто небо намальоване. Але! До мальованого неба треба ставитися з усією відповідальністю. Здається зовсім невипадковим, що син Федора Артемовича Терещенка — теж Федір — став відомим авіаконструктором. Він учився разом зі знаменитим Ігорем Сікорським, творцем вертольотів, і сам створив кілька моделей літаків. Вони так і звалися — "Терещенко" і пішли навіть у серійне виробництво для російської армії на початку Першої світової війни.

А син Івана — Михайло — сьогоднішній іменинник, теж сповна заплатив за те, що батько надто любив поторгуватися за намальовані небеса. Здавалося навіть, що він поставить крапку на традиційному родинному бізнесі. Бо, закінчивши юридичний факультет Московського університету, віддався справам зовсім ефемерним.

Він народився в Києві, в "Терещенківському кварталі" на нинішньому бульварі Шевченка. 1903 року померли його дід і батько, й 17-річний Михайло став спадкоємцем великих багатств. Але в Києві майже не жив й не залишив тут "нерухомості". Одначе саме Михайло подарував Києву дещо зовсім небесне.

1912 року Петербург нарешті, після довгих клопотань, дозволив Києву відкрити власну консерваторію. Але сказали: дозвіл даємо з умовою, що кошти ви дістанете самі. І ці гроші дав Михайло Терещенко. Завдяки йому в Києві з'явився "музичний квартал" — між нинішньою Прорізною та Музичним провулком (тепер — Грінченка). Той квартал висадили в повітря радянські радіоміни восени 1941 року. Але музика — лишилася.
....

Михайло Терещенко
...
Як патріот України Терещенко підтримав молодий український уряд, що призвело до створення і визнання в Україні 1917 Генерального секретаріату Центральної Ради (Винниченко, Мартос, Петлюра, Барановський, Садовський, Єфремов та ін.). 2 липня 1917 він спільно з міністром пошти і телеграфів І. Г. Церетелі відвідав Київ для переговорів про розмежування повноважень Центральної Ради та Виконавчого комітету київської міської Думи, що грала роль представництва Тимчасового уряду в Києві. Делегація визнали законодавчі повноваження Центральної Ради. При цьому делегація без погодження з Тимчасовим урядом окреслила географічні рамки юрисдикції Ради, включивши в них кілька південно-західних губерній Росії. Ці події викликали урядову кризу в Петрограді: 2 (15) липня на знак протесту проти дій київської делегації пішли у відставку всі міністри-кадети - як відомо, всі російські ліберали, демократи і конституціоналісти закінчувались на українському питанні. У цьому сенсі можна сказати, що широким визнанням де-факто в 1917 своєї національно-державної території України зобов'язана українцю Терешенко і грузину Церетелі. Україно-грузинська дружба має давні корені.

Разом з іншими міністрами Тимчасового уряду Терещенко був заарештований більшовиками в Зимовому палаці, перебував в ув'язненні в Петропавловській фортеці. Навесні 1918 року був звільнений. За спогадами британського посла Дж. Б'юкенена, 6 січня 1918 року, «у свій останній день перед від'їздом з Росії випущений з фортеці Терещенко пішов попрощатися з Миколою Михайловичем. Той поцілував його міцно в обидві щоки і в лоб». На наступний день Терещенко виїхав до Фінляндії, звідти до Норвегії, потім жив у Франції та Англії. Підтримував Білий рух та іноземну інтервенцію проти Радянської Росії. З 1921 був членом Торгово-промислового та фінансового комітету. Втративши свої статки в Росії, він успішно займався бізнесом закордоном, був співвласником декількох фінансових компаній і банків у Франції та на Мадагаскарі. Був благодійником, створював притулки для знедолених емігрантів і допомагав у їх облаштуванні, але не афішував цю сторону своєї діяльності.

Вічна пам'ять Героям...
(Востаннє це повідомлення було змінене: 06-11-2017 20:50 Шкодчук.)
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
Відповісти 


Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  Михаил Саакашвили/მიხეილ ნიკოლოზის ძე სააკაშვილი, да или нет? ПетроФФ 23 9 107 16-08-2018 22:19
Останнє: Шкодчук

Швидкий перехід:


Переглядають: Гості: 23