(04-03-2017 23:59)LUPUS : Дайте но я поясню що до чого стосовно блокади ... як на простих українцях скажеться блокада ордло ..., якщо її зараз повністю припинити? З ордло ні як.
Я дозволю собі погратися з цифрами і подивитися що значить це "ні як" (с) на прикладі металургійної промисловості, яка є одним з основни споживачів заблокованого вугілля:
Міністерство економічного розвитку та торгівлі України писало:
Цитата:Так, за підсумками 8 місяців 2016 року експорт товарів у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року скоротився на 9% і склав 22,7 млрд дол., при цьому обсяг імпорту товарів порівняно з минулим роком зменшився на 0,9% (або на 226,9 млн дол.) і склав 24,2 млрд дол.
Мені впадлу щукати точні річні показники, я задовільнюся тим, що на закладі восьмимісячних результатів порахую LE за 2016 рік на рівні:
Обсяг експорту товарів за 2016 рік становить 34 млрд. дол.
Читаємо далі:
Цитата:У структурі експорту товарів за 8 місяців поточного року найбільшу частку склала продукція АПК та харчової промисловості (40,1%), продукція металургії (23,9%) та машинобудування (12,0%), в той час як у структурі імпорту товарів найбільша частка припадає на продукцію машинобудування (29,2%), хімічної промисловості (23%), мінеральні продукти (19,5%) і продукцію АПК та харчової промисловості (10,3%).
Експорт металургії склав 24% від загального експорту, це дорівнює
8,16 млрд. дол. Хай втратимо не все. Частина підприємств знайде вихід, але про
втрати на рівні 4 млрд. дол. в структурі українського експорту можемо говорити сміливо.
Ці 4 млрд. дол. не надійдуть в Україну у якості валютної виручки, значить, згідно осанньої постанови НБУ, 65% з них, а саме
2,6 млрд. дол. за рік, не надійдуть на продаж на міжбанк. Виходячи з того, що місячна інтервенція валюти НБУ для утримання курсу гривні зараз складає десь 200 млн. дол., то
ми можемо сміливо говорити про подвоєння тиску на гривню, і неминуче її послаблення.
Далі, ні для кого не секрет, що той так потрібний транш від МВФ, за який зараз бореться Україна, і який лягає боргами на плечі наших потомків, складае 1 млрд. дол. Тобто
щоб компенсувати ненаходження з експорту від металургії, Україні потрібно бути залізти в додаткові борги на 4 транша МВФ.
А тепер трошки з іншого боку. Є таке гарне місто Маріуполь:
Цитата:Маріу́поль (XVI ст — Домаха, у 1778—1779 — Павловськ, у 1779—1948 — Маріуполь/Маріюпіль;[3] у 1948–1989 роках — Жда́нов) — місто обласного значення в Україні, Донецька область, на березі Азовського моря в гирлі ріки Кальміус. Населення — 453 623 мешканця (2016).
Значний порт та індустріальний центр країни. У місті діють два великі металургійні комбінати (Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча та «Азовсталь») та найбільше в Україні машинобудівне підприємство — концерн «Азовмаш», продукція яких складає значну частину експорту України. У промисловості Донецької області частка Маріуполя — 37,5 %, в Україні близько 7 %.
Цитата:ПрАТ «Маріу́польський металургі́йний комбіна́т і́мені Ілліча́» — найбільше підприємство Приазов'я та Донецької області, одне з найбільших металургійних підприємств на теренах СНД та один з найбільших експортерів України, кількість працівників у 2014 році — 26682
Для меткомбіната ім. Ілліча Авдіївский КХЗ - головний постачальник коксу. Авдіївский КХЗ отримує вугілля також і з тимчасово оккупированих територій. Блокада вугілля приведе до зупинки Авдіївського КХЗ, а потім і до зупинки меткомбіната ім. Ілліча. І на вулицю вийдуть протестувати 25 000 бувших робітників меткомбіната - незадоволених Україною та українською владою маріупольців. Що вони будуть кричати? "Россия прийди?"
Мій сухий залишок "ні яка":
- 4 млрд. дол. втрати в структурі українського експорту.
- 2,6 млрд. дол. не надійдуть на продаж на міжбанк. Збільшення тиску на українську гривню. Інфляція.
- додаткових 4 млрд. дол. в якості додаткових транщів від МВФ. Збільшення зовнішнього боргу країни.
- можливе незадоволення владою в Маріуполі, яке дуже легко може росхитати Росія та збільшити територію ОРДЛО.
(05-03-2017 09:26)LUPUS : І взагалі я не розумію тут деяких популістів. Особливо з інших країн. Коли кажеш що в країні проблеми і влада нічого не робить то кажуть роби сам. Влада тобі нічого не винна. Коли хтось взяв та зробив щоб не було незаконного переміщення товарів, контрабанди та торгівлі з окупантом (те що має контролювати держава та чиновники) то знову погано і агенти кремля.
Говорят: "Прежде чем что-то сделать-подумай!
А ще кажуть, що "Від дурної голови ноги болять".
(05-03-2017 09:26)LUPUS : Міша або хрестик зніми або труселя одягни
От коли в Україні курс гривні знову підскочить, твої побутові прилади знову подорожчають, та перестануть продаватися, згадай слова сука дебіла, та звунивачуй в тому тільки себе!