(09-02-2016 07:14)LUPUS : Автостат усі давно зрозуміли зо ви хочете сказати про зброю. Від повторювань переконання не прийде. У вас якесь вузьке бачення проблематики та й ще зав'язане на не любові до поліції. Це робить вас суб'єктивним.
Якщо ви мені вкажете структуру у світі чиї правоохоронці стріляють 100% у ціль я погоджусь. На разі на наших дорогах. На швидкості. Стріляючи на ураження вперше ... Так загинула людина. Але все могло бути на багато гірше. Я б подивився що б ви казали коли б беха збила когось з ваших близьких.....
Не знаю, що там "усі зрозуміли", але скажу вам, що я якраз працюю в структурі, котра використовує вогнепальну зброю для припинення правопорушення.
І ми також дуже тісно співпрацюємо з міліцією-поліцією. Я поважаю працю поліції, бо вона важлива і потрібна. Тому у мене немає упередженості до працівників силових структур. АЛЕ...
Давайте опиратися на факти, а не на те, що "якби, та коби у роті виросли гриби".
БМВ сбило когось насмерть? НІ!
Поліція вбила когось? ТАК!
Поліція вбила винного? НІ!
Поліція вбила невиновного, та своєю стріляниною піддала небезпеці оточуючих? ТАК!
Які ще є запитання?
По факту - поліцейські (і неважливо при яких обставинах) вчинили більший злочин, вбивши невинну людину, аніж водій БМВ, котрий їхав з великою швидкістю містом і все одно уник ДТП (навіть якщо це не професіональний водій, а йому просто поталанило).
Будь який суд опирається НА ФАКТИ, а не на припущення, типу, "що було би, якщо..."
Може я і помиляюся, але я думаю, що якщо суд, опираючись на факти, не буде упереджений, то водію присудить позбавлення права керування автотранспортом і максимум 1 рік умовно. А поліцейському, чия куля вбила пассажира (а це скаже балістична експертиза) світить 100% звільнення з поліції та термін ув'язнення за вбивство по необережності (в кращому випадку), а якщо адвокати потерпілого постарається, то статтю перекваліфікують у перевищення своїх службових обов'язків, або недбале ставлення, що призвело до смертельних наслідків.
(09-02-2016 08:41)JorikIF : (09-02-2016 00:27)avtostat : Я это к тому, что человек, наделенный властью и имеющий оружие (это я о новоиспеченных полицейских), должен понимать свою ахренительную ответственность на неправильное использование этой самой власти, а тем более при помощи оружия. Если он не умеет думать головой, а хватается за пистолет, как самый важный для него аргумент, то таким полицейским не место в полиции, иначе, мы получим армию маньяков в полицейской форме, которые будут делать всё, что они захотят, зная, что начальство их отмажет, а некоторые гражданские (кто ни разу не пострадал от них) их ещё и поддержит.
Поэтому, прежде, чем нажать на спусковой крючок, полицейский должен взвесить все возможные последствия. А это возможно только опытным, знающим и ценящим человеческую жизнь, людям, но никак не тем, кто в 20 лет себя нигде не смог реализовать и воспользовался ситуацией в стране, чтобы получить работу в полиции.
Вы пропустили мимо ушей мой предыдущий пост. А в той ситуации патрульным надо было ждать пока в БМВ бензин закончится и считать сбитых прохожих и побитые авто.
Я ничего не пропустил мимо ушей. Полицейским не нужно было ждать, пока у БМВ закончится бензин. У них в наличии ВСЕ средства, чтобы остановить нарушителя: Куча полицейских экипажей, шипы для остановки транспорта, план-перехват, наконец. И последнее - это оружие, которое они просто должны применить грамотно. Никто не говорит о том, что они не должны были стрелять. ДА - ДОЛЖНЫ, но не так, как они это сделали, выпустив 70 пуль и убив не того, кого нужно...