Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Відповісти 
Все вопросы по СПД и отчетности
Автор Повідомлення
SergM Немає
------------

Приєднався: Jan 2006

Повідомлення: #571
02-04-2013 16:49 RE: Все вопросы по СПД и отчетности

Vprave!
Передбачено наступне:

Цитата:298.1.2. Зареєстровані в установленому порядку фізичні особи - підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому виписано свідоцтво платника єдиного податку.

Зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої - шостої груп, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

Видно у результаті правок "з'їли" чітке посилання, що перейти можна тільки з початку кварталу. А позаяк не встановлено іншого порядку і опосередковано залишився квартальний режим, то тут усе залежить від внутрішніх документів (вони не можуть порушувати трудову дисципліну). – Тобто раз немає заборони, то де-факто є майже вільний режим, але де-юре треба більш детально вчитуватись.

Позаяк у вас є час – отримуйте офіційну відповідь і пишіть у МЗДУ – нехай офіційним листом своїм підлеглим роз'яснюють якісно проведену "податкову реформу"...

P.S. Щоб їм покращало вже сьогодні.
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
Vprave Немає
Lawyer для блондинок

Приєднався: Dec 2010
Kyiv
Kia Rio New
Skype IDLawyer_DG
Повідомлення: #572
02-04-2013 17:00 RE: Все вопросы по СПД и отчетности

(02-04-2013 16:49)SergM :  де-юре треба більш детально вчитуватись.

Я уже второй день вчитываюсь. Поэтому и закинул тему сюда. Как видите - проблема есть.
И таки да, налоговая уповает на их внутренний порядокПовбывав бы

Если Вы не можете найти юриста, который знает законы, найдите юриста, который знает судью.
vol Немає
Трижды ДЕД (одни бабы)

Приєднався: Feb 2008
Запорожье
Fabia-sedan-1.2 ВМЕ (3 горшка)
Повідомлення: #573
02-04-2013 21:42 RE: Все вопросы по СПД и отчетности

(02-04-2013 17:00)Vprave :  
(02-04-2013 16:49)SergM :  де-юре треба більш детально вчитуватись.

Я уже второй день вчитываюсь. Поэтому и закинул тему сюда. Как видите - проблема есть.
И таки да, налоговая уповает на их внутренний порядокПовбывав бы
Уже 5 или 6 страниц тут написано, а Вы читаете и не видите написанного.
1 апреля Вы подали заявление в котором указали как я понимаю переход со 2-го квартала, что есто неправильно.
Читаем статью НКУ
298.1.4. Суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм цього Кодексу, (каким Вы сейчас и являетесь) може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до органу державної податкової служби не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.(Вы можете подать заявление о переходе на ЕН с 3 квартала, потому как сейчас идет второй, в любой день до 16 июня) Такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.
Через 10 дней, с момента подачи заявления, они (налоговая) обязаны Вам предоставить свидетельство ЕН, которое начинает действовать с 3 квартала, т.е. с 01/07, хоть и будет выписано 15 апреля.

050-341-71-65 Олег
[Зображення: 2000db6c7b.png]
---------------
Не смотрите туда куда смотреть не нужно.Big Grin[url]
(Востаннє це повідомлення було змінене: 02-04-2013 21:48 vol.)
Чебишов Немає
Cipollino

Приєднався: May 2007
Київ-Полтава
Nissan X-Trail 2.0 CVT
Повідомлення: #574
02-04-2013 22:17 RE: Все вопросы по СПД и отчетности

(02-04-2013 16:00)Vprave :  Чабышев, ваше остроумие тут неуместно, проявляйте его в другой ветке, там у Вас это лучше получается

Я буду коментувати там, де вважатиму потрібним. Якщо модератори вирішать, що мої коментарі недоречні - вони ці коментарі видалять, а мені зроблять зауваження. З гумором чи ні - я вам, рота ніколи не затикав.

Моя сестра відкривала ФОП. Вирішила зберегти час та нерви - заплатила гроші мабуть такому ж юристу як ви. В результаті спочатку опинилась на загальній системі. Довелось проблеми потім вирішувати самій. Пощастило, що вчасно звернула увагу і до кінця кварталу з одного боку вистачало часу для подачі нової заяви, з другого - не так багато що "попасти на гроші".

Сподіваюсь, що реєструвались Ви самі, а не "допомогали" комусь. І я писав саме про це - у вас в профілі написано "адвокат для блондинок".
Перефразую раніше сказане - "дякую тобі, Боже, що я не блондинко і мені не допомагає lawer для блондинок".

Ну я звісно не Lawyer але можно я спробую "ткнути вас в норму"?

Цитата:294.3. Для суб'єктів господарювання, які перейшли на сплату єдиного податку із сплати інших податків і зборів, встановлених цим Кодексом, перший податковий (звітний) період починається з першого числа місяця, що настає за наступним податковим (звітним) кварталом, у якому таким особам виписано свідоцтво платника єдиного податку, і закінчується останнім календарним днем останнього місяця такого періоду.

Оскільки заяву ви подали в другому кварталі, то ваш перший податковий період як спрощенця почнеться лише 01 липня (початок третього кварталу). Звертаю вашу увагу, що ця норма застосовується незалежно від групи.

Знайшов сам. Без консультацій з lawyeraми зі сторони.

Вибачте не можу втриматись - у вашому логині скайпа lawyer_dg, що означають букви dg? Dolce & Gabbana???

А нє - вже знайшов. D - ім'я, G - прізвище.

[Зображення: 5.png][Зображення: Iqisg.gif]
Праці Чебишова носять відбиток геніальності
Буде удача!
(Востаннє це повідомлення було змінене: 02-04-2013 22:37 Чебишов.)
Vprave Немає
Lawyer для блондинок

Kyiv
Kia Rio New
Skype IDLawyer_DG
Повідомлення: #575
02-04-2013 23:02 RE: Все вопросы по СПД и отчетности

Для Чебишов - перегнули с сарказмом

В любом случае,
Всем спасибо за ответы и доброй ночиHello!

Если Вы не можете найти юриста, который знает законы, найдите юриста, который знает судью.
(Востаннє це повідомлення було змінене: 02-04-2013 23:32 Vprave.)
Донской Немає
Мегаписака

Приєднався: Oct 2009
КиЁв
Повідомлення: #576
02-04-2013 23:40 RE: Все вопросы по СПД и отчетности

Ребята и девченки Smile
подскажите плиз, только не пинайте, что простые вещи спрашиваю..
Я вот с начала 2013 года по соотв. заяве перешел на общую систему. На общую перешел, так как абсолютно не веду никакой деятельности (так получается пока), чтобы не платить ЕН и ПФ.
1. Правильно ли я сделал (в такой ситуации), что перешел на общую, чтобы не платить налоги? Или буду иметь другие проблемы и гемор.?
2. Какие отчеты/декларации и когда нужно сдавать в налоговую на общей системе? (продажи/прибыль "ноль")
3. И ещё, кто знает. Если оф. не работаю нигде, идет ли трудовой стаж за ФОП, когда платится ЕН и идет ли стаж, если на общей ни копейки не платится?
Спасибо!

Экономь воду - разбавляй её.. Недоумение
(Востаннє це повідомлення було змінене: 02-04-2013 23:40 Донской.)
Vprave Немає
Lawyer для блондинок

Kyiv
Kia Rio New
Skype IDLawyer_DG
Повідомлення: #577
02-04-2013 23:41 RE: Все вопросы по СПД и отчетности

О, наконец-то сменим тему. Меня уже запиналиУпал и качаюсь

Lady Немає
девочка из администрации

Приєднався: Mar 2007

серебристая :))
Повідомлення: #578
03-04-2013 00:07 RE: Все вопросы по СПД и отчетности

Донской...с утра отвечу...
А то много писать .... Smile

Не нужно меня обижать, я девочка ранимая, чуть что-сразу в слезы… а потом с заплаканными глазами так сложно понять кому попадаешь лопатой по голове…
Девушка
Дякую всім. Було весело! (с) Mr. Green
Перейти до сайту учасника Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
samvey Немає
Боже бережи Україну

Приєднався: Feb 2010
Berdichev city
FELICIA 1.3K, FABIA 6Y AZE LavaBlue (були), Skoda Fabia NEW
Повідомлення: #579
03-04-2013 00:09 RE: Все вопросы по СПД и отчетности

1) плюс - (398,01 грн. экономии ЕСВ каждый месяц и единый если группа 1 или 2, отчетность раз в год); минус - стаж ноль.
2) раз в год налоговая и пенсионный (в течении 40 дней по истечении года)
3) на едином если доплата ЕСВ делается в полной мере, то стаж "год за год" (если трудовая дома)

"Немає гіршого болю за той, що відчуває людина, яка не досягла бажаного через власну лінь". Уілл Сміт

I choose to be happy
(Востаннє це повідомлення було змінене: 03-04-2013 00:12 samvey.)
Донской Немає
Мегаписака

Приєднався: Oct 2009
КиЁв
Повідомлення: #580
03-04-2013 02:51 RE: Все вопросы по СПД и отчетности

(03-04-2013 00:07)Lady :  Донской...с утра отвечу...
А то много писать .... Smile
Спасибо, Вика! Буду ждать.

Экономь воду - разбавляй её.. Недоумение
Відповісти 

Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
Question Вопросы по страховой shafray 4 2 314 04-03-2015 08:50
Останнє: shafray
  Вопросы гарантии Andrew_S 9 5 131 13-06-2013 13:36
Останнє: Andrew_S
  Первая встреча с ГАИ. Есть вопросы. Grishka 18 9 228 25-06-2010 09:54
Останнє: али
  Вопросы по юридическим аспектам остановки по требованию ГАИ Bendera 3 3 115 26-05-2009 11:46
Останнє: Mikka
  ДТП и страховка - вопросы и ответы для чайников SkodaFox 6 5 319 05-01-2009 23:31
Останнє: Moonster

Швидкий перехід:

Переглядають: Гості: 7