Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Тема закрита 
Поездка в Канаду (новое продолжение на 6 стр.)
Автор Повідомлення
Шкодчук Немає
Українець
*****

Повідомлень: 12 132
Приєднався: Oct 2008
Київ, Кинь-Ґрусть урочище
1,6 тур бо ...
Повідомлення: #51
13-02-2013 17:40 RE: Поездка в Канаду (продолжение на 3 стр.)

(13-02-2013 16:05)X-RAY :  А виїхавши закордон, такий заманливий, у віці коли відбувся як особистість, будеш все життя людиною 2-го сорту. Навіть із супер-мега офігенним паспортом. Ніколи не будеш володіти мовою, так як корінні жителі, ніколи не будеш цілком сприймати їх менталітет і світогляд, і тебе ніколи не вважатимуть своїм...
А в нашій країні Ви не бачите розділення на "сорта"? У кожного своє коло спілкування. Так і там. Якщо навіть в супермаркеті касир якось зверхньо до Вас буде ставитися, то Вам що з цього? Ну не запитає, як у Вас справи, але все одно посміхнеться привітно, скоріш за все.
На рахунок мови - згоден, мову треба вчити, моя родичка в Німеччину виїхала, більше 10 років там, так вона не гірше німців на їхньому байріш-діалекті спілкується, всі дивуються.
Да, коло друзів у них, здебільшого, з "наших", а от у їхніх дітей вже 50/50.
Багато з тих, хто виїджає, думають і про майбутнє своїх дітей, а не тільки про себе. До речі, в той же Баварії, дуже часто чутно російську мову, часом як в Паттайі, на базарі Smile
Все залежить від того, як сама людина сприймає навколишній світ.
В наш час - півтори години льоту і ти в Німеччині, а з Закарпаття до Відня ближче, чим до Києва. Багато можливостей для спілкування.
Вам плюс за Вашу позицію, що Ви намагаєтесь змінити щось тут, але в масштабах тільки своєї родини нічого не зміните, тільки з плином часу в ході еволюції. Тому що більшість тих, хто трохи іншим сортом себе рахує, знаходячись біля щаблів влади, цілком все влаштовує.
Якщо скоріше, то треба об'єднуватись з цією метою.
Hello!
Днями спілкувався з людиною із Закарпаття, яка має діло з автотехнікою. Він то тут, то там, зараз йому потрібні хлопці гайки крутити на екскаваторах німецьких, але тут він нікого знайти не може, готовий інвестувати, за кордоном вчити і практикувати, але просто не бачить кого. Своїх дітей він вчить в Німеччині та Відні, не в інститутах, а після школи по типу наших ПТУ-техникумів, і він дуже задоволений, яка у них з'являється повага до трудової дісциплини і таке інше...

Вічна пам'ять Героям...
(Востаннє це повідомлення було змінене: 13-02-2013 17:55 Шкодчук.)
Шукати всі повідомлення учасника
X-RAY Немає
Moderator
*****

Повідомлень: 1 042
Приєднався: Jul 2005

Skoda Octavia 1.6 101hp GLX
Повідомлення: #52
13-02-2013 20:27 RE: Поездка в Канаду (продолжение на 3 стр.)

Ви, як я розумію, самі не жили закордоном... Це серйозніша тема, ніж " непосмішка" касира в магазині. Зневага і принижуюче ставлення буде частіше ніж ви можете собі уявити - при оформленні кредиту вам запропонують найдорожчий, при оренді квартири намагатимуться обманути на різних дрібницях, які можуть мати серйозні наслідки, при оформленні ДТП вас цілком можливо зроблять винним на 50%, і т.п. і так далі - просто по тій причині що ви а) погано володієте мовою б) не знаєте, як правильно себе захистити. Або позвонять по телефону, запропонують щось, ви погано зрозумієте що, і в результаті виявиться що ви зв"язали себе контракними зобов"язаннями за 2 роки і будете отримувати журнал за 1000 євро на рік. Думаєте, перебільшую? Як би не так. Мову і правила життя зрозумієте десь на 5 рік, якщо маєте базу тієї іноземної мови, і хтось буде інтенсивно допомагати.

Так як у нас люди, не знаючи своїх прав, і не вміючи себе захистити, стають жертвами негідників у формі співробітників ДАІ, дають хабарі, виходять з машини і дають документи в руки і так далі. Тільки от вдома ви принаймні маєте можливість безкоштовно просвітитися, просто почитавши закони на сайті верховної ради - а спробуйте знайти офіційне джерело з інструкціями поведінки співробітника поліції в Німеччині? Або почитайте Polizeigesetz (закон про поліцію) і покажіть мені, де там написані обов"язки і права поліцейського. Це глибока тема, є аргументи і контраргументи, суть не в цьому. Суть в тому, що підхід еволюційний є більш продуктивний, ніж революційний. Вдома є родичі, друзі, сусіди на крайняк, шкільні товариші, інститутські, дома і стіни допомагають. Закордоном - один на один із переважаючою силою противника.

Коротше, зі слів знайомих воно одне, а як сам ковтнеш ківш лиха, так воно трохи інакше. "Сорти" і все інше є мабуть, скрізь. І як ви правильно сказали, тільки діти зможуть бути більш менш адаптованими до іноземного середовища, але не їх батьки. Бо для дітей те середовище вже не буде іноземним.

Втім, я цілком розумію людину, яка вирішила пожертвувати в якійсь мірі своїм життям заради того, щоб дати краще майбутнє дитині, і переїхала жити закордон. Це вибір, і він у кожного свій.

Вибач, топік-стартер. Більше не буду в твоїй темі полемізувати.
(Востаннє це повідомлення було змінене: 13-02-2013 20:34 X-RAY.)
Шукати всі повідомлення учасника
Шкодчук Немає
Українець
*****

Повідомлень: 12 132
Приєднався: Oct 2008
Київ, Кинь-Ґрусть урочище
1,6 тур бо ...
Повідомлення: #53
13-02-2013 21:51 RE: Поездка в Канаду (продолжение на 3 стр.)

Теж прошу вибачення у автора теми Hello!... історія про Канаду дуже, дуже цікава...

Я хоча і не жив за кордоном, але бував на протязі місяця не раз, і у мене є приклади серед знайомих і рідних, які почувають себе досить впевнено. Ніхто не каже, що буде легко, особливо перші роки. Ну а мову та закони треба вчити - це апріорі. Але і ставити тавро "другосортний" на всіх, "... тех, кто в море" (с) не зовсім правильно, на мій погляд. Багато з них, себе такими не почувають Hello!

Вічна пам'ять Героям...
Шукати всі повідомлення учасника
Coder Немає
Banned

Повідомлень: 890
Приєднався: May 2007

фабаком-12
Повідомлення: #54
13-02-2013 23:40 RE: Поездка в Канаду (продолжение на 3 стр.)

гдето прочитал что язык ты знаешь если понимаешь местный юмор
Шукати всі повідомлення учасника
CHUK Немає
Мандрівник
****

Повідомлень: 953
Приєднався: Jul 2008

Fabia Combi New 1.4 => Octavia A5 1.8TSI Elegans+=> BMW 3 E91
Повідомлення: #55
14-02-2013 13:36 RE: Поездка в Канаду (продолжение на 3 стр.)

Знаєте, всі кажуть, що в еміграції зле... дуже важко... бла-бла-бла, але повертаються одиниці...
А халепи за кордоном, це від того, що наші співвітчизники вважають, що там люди чесніші, добріші і тд. Насправді, не потрібно носити рожеві окуляри і сприймати все так, як є. Питайтесь, консультуйтесь... І вам поможуть і сусіди, і співробітники і просто знайомі... Головне потрібно взнати основні правила гри. Сестра моєї жінки вже довший час живе в Німеччині. Я всі її "шишки" бачив сам. А все це було від браку спілкуванням, перші роки вона практично ні з ким не спілкувалась (чому... це довга історія). Зараз вона ходить до укр.церкви, має знайомих в т.ч. росіян, поляків, німців і жити стало легше, в одного взнала про страхівку, в другого про комунальні і тд. Звичайно, головне це МОВА. Тільки після цього ти стаєш повноцінним жителем і все стає набагато простіше.
Шукати всі повідомлення учасника
Gaponenko Немає
Писатель
***

Повідомлень: 440
Приєднався: May 2012
Торонто
Повідомлення: #56
20-02-2013 23:56 RE: Поездка в Канаду (продолжение на 3 стр.)

Добрый вечер, уважаемые одноклубники!Hello!
Прошу прощения что так долго не продолжал свою историю про поездку в Канаду, но думаю многие меня поймут - работа...
Мне очень приятно что многих людей на форуме интересует эта тема, а так же приятно, что, не смотря на мое долгое отсутствие эта тема оставалась в начале раздела благодаря Вашим сообщениям.

Теперь ближе к моему рассказу - сегодня, как и обещал, расскажу вам о Чайнатауне в Торонто, и не много о рыбалкеSmile

Чайнатаун в Торонто - один из самых больших Чайнатаунов в Северной Америке. Расположен в самом центре города (даунтауне), на пересечении двух главных улиц Торонто - Dundas Street и Spadina Avenue.
Кстати, основан был этот Чайнтатаун в 1878 году каким-то китайцем, который первым открыл свой бизнес в этом районе - прачечную. С того времени этот район начал активно заселяться китайцам.
Напомню, что китайцев, по неофициальным данным в Торонто - целых 2 миллиона(!!!), когда общее население Торонто 5-6 миллионов.
Возможно Вы подумаете - откуда столько китайцев на американском материке в стране ирокезов? Отвечу - во время строительства Канадской тихоокеанской железной дороги использовался преимущественно труд китайских людей в виду дешевизны. Как раз и с времен этого строительства китайцы начали осваивать канадскую территорию, не заселенную и свободную.
Ну ладно с ними, с китайцами. Расскажу что именно меня привлекло в Китайском районе.
Первое - это запах. Запах утки по-пекинскиLaughingКто как, а я очень люблю это блюдо. Во всем районе на каждом углу продают этих висящих, бедных утокBig Grin
[Зображення: 66.jpg]
[Зображення: 0_4846e_d20a7252_XL.jpg]

Второе - это куча маленьких магазинчиков, расположенных прямо на улице и продающих различные китайские фрукты и червяковВоротит
По очень демократичным ценам, кстатиMr. Green
[Зображення: 5-e1296198323642.jpg]

Погуляв, понюхав и посмотрев все эти странности, решил зайти в китайский супермаркет. Тем самым и сделал для себя открытие в виде фруктов, живых плавающих в ведре угрей и другого.

это личи и лонган(вроде такBig Grin)
[Зображення: IMG_0451.JPG]

этот фрукт не знаю как называется, но разрезав его дома - был в шоке. Вонь такая была, что даже не смотря на то, что я тут же его выкинул - в квартире пару дней было слышно этот ужасный запах.
[Зображення: IMG_0452.JPG]

вот такой китайский покупательLaughing
[Зображення: IMG_0453.JPG]

и все это всего лишь на 20-35 долларов
[Зображення: IMG_0454.JPG]

те самые угри
[Зображення: IMG_0455.JPG]

живые крабы
[Зображення: IMG_0456.JPG]

корень имбиря(знаю что не удивить этим, но раз уже рассказываю-расскажу полностьюSmile)
[Зображення: IMG_0457.JPG]

морепродукты
[Зображення: IMG_0458.JPG]

Прикупим все то, что Вы видите в телеге, я вернулся на шумные улицы Чайнатауна. К этому времени уже стемнело и у меня появилась возможность полюбоваться красивыми ночными китайскими улицами

[Зображення: phot%25D0%25B6%25D0%25B6o.JPG]

[Зображення: chinatown-toronto-7126.jpg]

На этом моя прогулка по чайнатауну окончилась и я направился домой что бы попробывать приобретенные в китайском супермаркете продуктыLaughing
Честно сказать - наша украинская черешня всему головаSmile
Попались конечно и вкусные фрукты, но все какие-то либо очень сладкие, либо очень острые, либо на вкус - как мыло(то есть без вкуса).

На этом один из моих дней пребывания в Канаде окончился, и начался следующий. В этот самый день меня угостили пойманным в канадском озере лососем - к сожалению без икрыSmile
по вкусу - вкусный, но не много суховат. По цвету - не такой красный как в наших супермаркетах.
[Зображення: IMG_0448.JPG]


И на последок скажу вам пару слов о канадском автопромеSmile

Это наш, всем привычный шевроле авео с пафосным названием "Понтиак":D
[Зображення: ph%25D0%25B9%25D0%25B9oto.JPG]

а это думаю Вас очень удивит - офис нашего братского автопромаSmile
[Зображення: phot%25D0%25B9o.JPG]
на заметку, во времена СССР в канаде продавалось около 74 советских машин в год!)
Отличались все советские автомобили для канадского рынка тем, что в них обязательно был кондиционер и дополнительные ходовые огни


Наверное этот рассказ получился не таким интересным как предыдущие, за это прошу прощения. Сегодня был тяжелый рабочий день и я, как и все вы, очень устал, но уже очень хотел поделиться с вами продолжением рассказа.
Поэтому написал как смог!Дружба

Спасибо за внимание, надеюсь не пожалеете затраченного на прочтение данной темы времениWave

[Зображення: uc.gif]
(Востаннє це повідомлення було змінене: 21-02-2013 12:43 Gaponenko.)
Шукати всі повідомлення учасника
zavgar Немає
заграты-заспиваты мона
*****

Повідомлень: 3 583
Приєднався: Mar 2008
Сумы
Fabia Combi 1,4 была...Skoda Yeti 1,8 TSI 4х4 МКП, однодоповый :)
Повідомлення: #57
21-02-2013 09:54 RE: Поездка в Канаду (новое продолжение на 6 стр.)

Respect за продолжение! Дружба

Как же это вы без гравицаппы пепелац выкатываете из гаража? Это непорядок… (Кин-Дза-Дза)

[Зображення: a296bbef4d5722cd201b5dc7ff5acb3c.png]
Шукати всі повідомлення учасника
doc_tor Немає
Кватропапа
*****

Повідомлень: 5 003
Приєднався: Jun 2008
Да, не тот нынче Днепр (с)
chip-Black A5 2.0 TDI
Skype IDdoc_tord
Повідомлення: #58
21-02-2013 10:21 RE: Поездка в Канаду (новое продолжение на 6 стр.)

МирМир

Тонированые стекла - залог счастливой семейной жизни!!!
Шукати всі повідомлення учасника
vesel Немає
Мегаписака
*****

Повідомлень: 2 846
Приєднався: Jun 2010
Киев - Кременчуг
Skoda Fabia1 combi 1.4 AUB 101hp Elegans LPG RS stуle
Повідомлення: #59
21-02-2013 11:08 RE: Поездка в Канаду (новое продолжение на 6 стр.)

АплодисментыПрыгаю от радостиRespect
Шукати всі повідомлення учасника
=Nazar= Немає
============
*****

Повідомлень: 5 447
Приєднався: Feb 2006
КиїВ
TDI
Повідомлення: #60
21-02-2013 12:04 RE: Поездка в Канаду (новое продолжение на 6 стр.)

(21-02-2013 09:54)zavgar :  Respect за продолжение! Дружба

+1Respect

[Зображення: Drunk-rides-pig.gif]
Поки не настане завтра,ти не зрозумієш,як тобі було добре сьогодні!
Шукати всі повідомлення учасника
Тема закрита 


Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  Поездка в Хорватию. yarsumy 146 54 498 05-08-2022 18:32
Останнє: Миша Чех
  Поездка в Грузию. ПетроФФ 69 27 496 15-08-2021 16:58
Останнє: Максимилиан
  Поездка в Черногорию на автомобиле Floyd 327 162 148 19-07-2021 12:07
Останнє: egorka
  Поездка в Польшу (не батрачить, а тратить) mototo987 47 9 127 16-10-2019 09:43
Останнє: juristkostya
  Осенняя поездка по Европе potaparsenal 105 28 092 01-09-2019 01:56
Останнє: Elec
  Поездка в Молдову Oleg_20 53 34 520 18-05-2018 07:41
Останнє: Denis
  Поездка в Тернополь- Бучич telpiz 4 2 082 26-04-2018 20:38
Останнє: Dass 88
  Осенняя поездка по Польше :) potaparsenal 32 7 672 04-10-2017 14:03
Останнє: Yaroslav6707
  Поездка в Европу Oleg_20 122 26 795 12-07-2017 17:14
Останнє: zhenya
  Поездка в Люблин BuXuI 30 9 749 10-07-2014 12:36
Останнє: ЧАП

Швидкий перехід:


Переглядають: