(23-06-2011 16:49)developer : Дуже дякую за змістовну розповідь
Проте цікавлять такі питання:
1. Якщо брати автобусну екскурсію де її треба замовляти і скільки вона коштуватиме?
2. Візи входять до замовлення, чи їх треба робити окремо?
3. Якщо екскурсыя дводенна, то до неї має входити розміщення на нічліг?
4. Чи можна взяти з собою харчі в автобус?
5. В якій валюті треба розраховуватися за екскурсію - в левах, євро чи може і в доларах?
З машиною, бачу, набагато більше проблем - але дешевше. На скільки?
Планую бути в Болгарії на наступній неділі - орієнтовно в Приморсько, недалеко від Бургаса.
Буду вдячний за відповіді і будь-які рекомендації
1. Я був в малому місті. Сам бачив 3 кантори що тим займаються. я так понв це їде автобус і всюди збирає людей і везе.
На день 75 евро на два дні 140. входить ночліг. можливо сніданок.
Радив би їхати на два все таки. Але треба спланувати куда і шо ходити. бо в ту суму я так поняв не входить дуже загружена програма. це такий мінімум - завезли дали де заночувати. їжу докупляти треба. і пересуватись самому. якщо на гугл мепс відзначити основні місця що варто відвідвати то вони діляться на два скупчення. значить головне до точки добратись а далі пішком ходити.
2. Візи окремо. Для Українців 20 евро/персона. Росія - безкоштовно.
Пропоную згадати не злим тихим словом Дапашліви ака Азарова який шось там проігнорував безвізовий режим. Нас їхало четверо. Досить обідно було лишити 80 евро просто так на кордоні....
Більше зна нас лише платить канада - 35 евро )
3. Відповів в першому. Як я поняв ночліг більш менш адекватний. Певне 3 зірки. Без їжі.
4. Думаю що можна без проблем. Я брав з собою для економії часу і щоб не ходити шукати. На рахунок цін думаю що так як болгарія але точно не скажу. Ну сам факт що я купляв варену кукурузу в стамбулі на наші за 6 грн як в криму минулого року було 10 ).
5. Беруть евро і долари але краще мати ліри. Поясню яка в мене була ситуація. Простояли ми довгу чергу в храм софії. Хвилин так 25. Зайшла черга на територію храму а там пише шо лише приймають ліри. В мене гроші лише на 3 людей а нас 4. Я вибіг міняти евро. Кантора не видно. Отой шо продав мені кукурузу поміняв по галімому курсу. На 100 евро я втратив близько 10 евро. Вернувся назад і купив квиток зі всіма вже...
Краще взяти евро і по приїзді поміняти в банку. Для достовірності в неті знайти актуальні курси евро в румунії, болгарії, турції. Міняти краще в банках звісно бо там зараз всяка комісія або ше всякі пріколи.
Машиною значно краще, мобільніше і дешевша сама поїздка шо в болгарію що в турцію. Якщо їздиш по києву добре то думаю їдь машиною і якщо вас четверо. Але пробий про паркінги, щоб ЖПС тебе вів до паркінга а не так як я їхав і просто проканало. Там сильний трафік. Не звернув то їдеш наступні 10 км щоб звернути )))
Митники казали швидко проїхати в РУмунії місто Роман. Проїзжав зранку - нічого незвичного. Назад їхав в обід - нічого незвичного.
На рахунок економії. Ну дивись. Приблизно від бургаса до стамбула 450 км. Бенза по 1.25 евро. заправляєшся біля кордону повний бак - приблизно там 70 евро чи скіки в тебе бак. Залежить як ти там їздиш і яка машина але фактично б мало хватити щоб вернутись назад на тій бензі. Візи шо там шо там треба платити )
Ну картку для оплати за шоссе - 20 евро. Паркінг в 10 евро вкладешся. Готель думаю знайдеш в неті. Бери з паркінгом звісно.
А і ще про їду в болагаюі. В румунії на заправці треба купити віньетку і в болгарї також требакупити віньетку. Румунська на тиждень шось 7 евро. болгарська на 2 тижні - 19 евро. Назад потірбна буде ще раз румунська. Залежно куда їхатимеш - паромом переправлятись теж шось до 20 евро. Я їхав мостом 6 евро коштує Касири намагаються розвести і дати неправильно здачу))) Тому дивись на плакаті скіки маеш платити ))
П.С. сорі за поилки - нема часу перевіряти )