1. 5 годин - це загальний час. Через 5 годин ви в Польщі. Більше ще ніколи не стояв. Буває, що є черга на зелений коридор. Перед в"їздом на прикордонну зону (на колі) стоїть прикордонник і гальмує машини. Під"їзжайте до нього і кажете, що на червоний коридор, далі він пускає, а там стаєте в зелений коридор.
А взагалі, якщо у Вас маленька дитинка йдете до прикордонника і говорите, що з вами мала дитина, далеко їдете і він вас пустить без черги боковою полосою (якщо буде крутити бузьою, то дайте пару рублів). Таким чином проїдете аж до зони паспортного контролю, якщо люди в черзі будуть щось говорити, скажіть за дитину і що далеко їдете і буде все ок. Сам не раз таке бачив.
Таким чином зекономите 2-3 години. На нейтральній і в Польщі прийдеться постояти.
2. Від Львова до Новояворівська вбита (але зараз ремонтують). За Новояворівськом йде бетонка до Яворова. З Яворова дорога теж ну дуже + в селах Наконечне 1 і Наконечне 2 до дофіга лежачих поліцейських.
3. Найкраще я б Вам радив в 18 годині бути на Краківці.
На Шегинях бувають засади і по 7, 8 годин, тому завжди їду через Краківець. На зимові свята я теж проходив Краківець за 30хв.
Краще ночувати в Польщі після кордону, тоді можна краще розпланувати решту дороги. Хороші готелі (мотелі) можна знайти в Ярославі або Жешуві (найближчі великі містечка), також досить багато "ноцлегів" по дорозі.
На рахунок черги, коли більша, важко спрогнозувати, але думаю на ніч буде менше або буде однаково.
З Києва до Львова я їду в середньому за 7годин. Я не гонщик + 1-2 недовгих зупинки по дорозі.
Львів-Городок-Мостиська-Шегині ліпша за Краківецьку дорогу.
Дорога на Берегово на порядок ліпша за всі інші траси. Це є траса Київ-Чоп. В горах на перевалі зараз повилазили досить суттєві ями, але є місце, щоб їх об"їхати. Останні 30км до Берегово дорога погана (після повороту в Мукачеві).
Взагалі я їзжу в Німеччину (Мюнхен, Ульм) через Берегово. Там проходиш кордон 1-1,5год., а можна і за 30хв. Через 50км від кордону починається автобан, який буде аж до Франкфурта. Дорога в Угорщині платна, десь трохи більше 5Євро, платити треба Візою, бо мадяри дуже вже намахують на курсах. У Австрії теж платні дороги 10Євро на 10 днів, якщо не помиляюсь.
До речі, це для вас варіант, якщо у Вас віза не польська (з польською шенгенкою мадяри останнім часом не хочуть пускати+можуть попросити медичну довідку (така як на права), в мене не просили ні разу, а в знайомого просили).
Виїзд з Києва 9 год - 16-17год Ви у Львові. До Берегово 263км, за 3,5-4год будете там, тобто максимально у 9 год вечора. Заночуйте у готелі Золота пава (центр Берегово з хорошим рестораном, але може бути шумно в деяких номерах) або Вілла Баст (тихіше місце за 3км від кордону) номера по 150-200грн. В 4-5годині виїзжаєте на кордон, проходите за 1-1,5год макс. і там через 50 км автобан і валите 130 аж до Франкфурта, правда за винятком Будапешта, але на вихідних можете проїхати без пробок через самий центр цього шикарного міста (це займе максимально 30-40хв, хоча я проїзжав Будапешт бувало і за 20хв). Якщо будете об"їзжати Будапешт це +100км.
Раджу заправлятись на ОККО перед самим кордоном (за 500м від зони) і щоб Вас заправив їх працівник. Вони вміють заливати так, що Вам вистачить палива до самого Франкфурта
.
Це найменш нервовий шлях, як на мене.