Шкодчук
Українець
Приєднався: Oct 2008
Київ, Кинь-Ґрусть урочище
1,6 тур бо ...
|
26-08-2018 21:38 RE: Агресія РФ проти України
|
Історію його життя треба в школах викладати...
24 серпня Левку Лук'яненку виповнилося б 90 років.
Автор Акту проголошення незалежності України не дожив до 27 річниці незалежності півтора місяці.
Він боровся за незалежність, і за це його засудили до розстрілу. 72 дні провів в очікуванні страти. 25 років у таборах. У вільній Україні, за яку боровся Лук'яненко, він став політиком і навіть балотувався в президенти.
А суддя, який засудив дисидента, отримав від президента Януковича звання "заслуженого юриста України".
....
....
І його також...
Тетяна Даниленко
9 ч. ·
Життя Маккейна - це однозначно хрестоматійний приклад про те, якою має бути національна еліта. Джон Маккейн - син Джона Маккейна і онук Джона Маккейна, адміралів, чиє ім"я гордо носить американський есмінець. Бачила наймолодшого з Маккейнів, "білого торнадо", під час майдану. То був концерт "Океану Ельзи", американський політик дивився на море вогників з вікна Будинку профспілок, де на його честь був організований скромний імпровізований прийом. До того я уявляла Маккейна високим сухим чоловіком, дисидентом, гляголящим прописні істини. Маккейн виявився невисоким, але з дуже твердою поставою. Звичайно він вже давно був пам"ятником самому собі, але не виглядав монологічним. Маккейн жваво про щось говорив з Павлом Шереметом, з яким, здається, вони були вже знайомі. В ту ніч я прочитала про нього все і передивилася відео, які гуглилися. Маккейн прожив феєричне життя, побувавши за крок до смерті безліч разів. Зрештою, навіть з раком він боровся не раз. Не кажучи про бойові вильоти, війну, п"ятирічний полон. Дві країни - дві ментальності: у нас є глузливий мем про сина Порошенка (може він і ваш під"їзд має прибрати, а не тільки воювати?), а в них син командувача театром бойових дій у В"єтнамі просився на війну. Хоча на той момент закохався у кралю-фотомодель і всиновив двох її дітей. І до речі, вже на війні Маккейн критикував своє командування за неефективну, на його думку тактику, яка наражала бойових льотчиків на невиправдану небезпеку. Історія полону взагалі заслуговує не на один фільм: не кожен виживе, після того, як його літак зіб"є ракета. Катапультувався, упав в озеро, вибрався, був відданий на розтерзання натовпу. Не кожен би вижив і в тюрмі, де сидів Маккейн. А головне - як він сидів. Там були і катування, і одиночна камера, і моральний тиск. Коли Маккейн відмовився виходити, поки не випустять інших, його почали щодня бити. Били по голові. І це не раз потім згадували його політичні опоненти. Ще бачила дуже смішне відео з його першої виборчої кампанії, де люди на окрузі критикували його, що він не місцевий і не знає проблем їхньої водокачки. Електорат - він ускрізь плюс-мінус однаковий. І політична боротьба в усіх країнах жорстока і абсурдна. Американський виборець у 2008-у замість реального, в прямому сенсі слова героя, вибрав хлопця з гарним фейсбуком. Україна, яка не десь за кодоном, а власній території щодня втрачає своїх найкращих чоловіків, у 2019-у теж мабуть вибере за звичкою не найкращого. З найкращих кепкують. За океаном, і в нас. Скільки б разів не збувалися їхні пророцтва, якими б дієвими потім не виявлялися їхні рецепти. Бо у всьому світі настала епоха, коли важливо здаватися, а не бути. Маккейн був одним з останніх, хто був.
https://www.facebook.com/tdanylenko?fb_d...pJ16BvA87Q
Дмитрий Чекалкин
10 ч. ·
R.I.P. John McCain
Этот человек лучше других знал, что такое коммунизм. Он на своей шкуре прочувствовал все прелести коммунистического ГУЛАГа. Пять с половиной лет он провел в концентрационных лагерях советского Вьетнама. Он был одним из самых влиятельных членов Всемирной антикоммунистической лиги (одним из лидеров которой, также был лидер ОУН Ярослав Стецько).
Джон очень много сделал для Украины. Он, пожалуй, был главным лоббистом интересов украинской независимости в США:
"Мы находимся здесь, потому что ваша мирная борьбы вдохновила всю страну на перемены. Мы находимся здесь, чтобы поддержать ваше справедливое дело и право изменить свою судьбу свободно, мирно и демократично. И ваша судьба, как мы считаем, находится в объединенной Европе – Украина даст Европе лучшее, и Европа даст лучшее Украине. Америка вместе с вами!" (15 декабря 2013-го на Майдане)
"В тюрьме я влюбился в свою страну. Я любил ее раньше так как и большинство молодых людей, моя привязанность была не более чем простым признанием удобств и привилегий, которыми пользовались большинство американцев. И только когда я потерял Америку на какое-то время, то понял, как же сильно я ее люблю".
"Я вырос в военной семье. Я вырос с идеей и верой, что долг, честь, страна – это путеводная звезда для нашего повседневного поведения".
"Владимир Путин — убийца, бандит и продукт КГБ, который старается использовать любую ситуацию в свою пользу. Я видел уже трех президентов США — Буша, Клинтона и Обаму, которые верили в то, что с Путиным можно наладить отношения. Они хвалили его. Например, Джордж Буш сказал, что он заглянул в глаза Путину и увидел его душу. А при Обаме появилась "кнопка перезагрузки" отношений с Россией. Но все мы понимаем, кто такой Путин. Нам надо вернуться к концепции времен правления Рейгана — мир при помощи силы. Единственный язык, который понимает Путин, — это язык силы. Он должен понять, что в случае агрессии в отношении других стран ущерба будет больше, чем выгоды."
"Россия — автозаправочная станция, которая маскируется под страну. Это клептократия, коррупция. Это нация, экономика которой опирается исключительно на поставки нефти и газа. Поэтому экономические санкции важны."
"Если бы я обижался на каждого, кто говорил что-либо про меня, или пренебрегал мною, или еще что-то — жизнь слишком коротка. Нужно идти дальше. А если в важном для всей страны вопросе я буду волноваться о своих личных отношениях, тогда я плохо делаю свою работу".
"Иногда есть чувство страха неизбежного. Но как только оно приходит, я говорю: "Минуточку. Минуточку. Старик, ты прожил долгую жизнь. Ты прожил отличную жизнь. С тобой произошло столько всего хорошего". Я хочу — я хочу, — чтобы когда я уйду, церемонию провели в Военно-морской академии. И пару ребят встали и сказали: "Этот парень, он служил своей стране".
https://www.facebook.com/Dmitriy.Chekalk...pJ16BvA87Q
Вічна пам'ять Героям...
(Востаннє це повідомлення було змінене: 26-08-2018 21:55 Шкодчук.)
|
|