Syperb :Будете страдать ксенофобией и не прислушиваться к мнению русскоязычных участников форума, срача и ухода клубней не избежать.
1. Де ксенофобія?
2. Чому "русскоязычные участник форума" не пропагували українську мову, раз вони такі "просунуті" і не дослухалися до дуже старих думок, що українький клуб має бути українською.
3. У Німетчині багато живуть турок та інших, але ADAC.DE на німецький.
4. Якщо вмієте дослухатися до думок інших, то ніякого "срачу" та іншого бути неповинно. Інакше – десь неправда сказана.
---------------------------------------------------------------------
trevel :А неуважение в отсутствии выбора - ВСЕХ участников Сообщества поставили перед фактом... Будет только так... и не иначе... А это ли не диктат???
Щось Ви як комуніст – любите за усіх розписуватись...
Якщо Ви маєте досвід адміністрування (у тому числі керівництва), то Ви маєте знати, що деякі речі можна вирішити тільки так.
Чомусь сучасний Гарант (як і Кучма) взяв і вивчив українську – бо це самоповага та повага від інших.
trevel :Не прошло и 10-ти лет, как вдруг вспомнили, что Клуб-то УКРАИНСКИЙ... почему-бы и не поиграцца в показательный патриотизьм, а??? 
Дуже давно вже обговорювали це але ніхто не вирішував, бо не було волі та бажання. Зараз – є, і я це вітаю.
trevel :Зато мы не устаем хаять нашу Владу... А ведь скажи кому-то, что сами В МЕЛОЧАХ такие-же, как депутатишки всех мастей, сидящие в засРаде...
Так о каких "демократических преобразованиях в обществе" можно говорить, если вот, в быту, проявлений той самой "демократии" (Гугль в помощь!) как-то и не видать???? 
Бачу демагогію. Так Ви за демократію? Ви зараз робите те ж саме що і у Раді – піну підіймаєте. Ніякого конструктиву – сами пропагуєте те проти чого виступаєте.
trevel :На РОДНОМ языке ДУМАЮТ, а насаждение НЕРОДНОГО языка - геноцид... На чью мельницу льют воду "украинизаторы"??? 
Я думаю не на мові (це не розмова там у голові), я формулюю думку на певній мові. Можливо хтось роздумовує всередені у формі монологу, але це теж не ознака, як свідчать знавці іноземних мов.
Геноцид – це інше. Не кидайтесь словами як політики низького гатунку.
У Вас ніхто не забрав можливість користуватися Вашою мовою, тому Ви пишете безпідставні речі. Мешканці України мають повне право користуватися усюди українською і також громадянський обов'язок нею користуватися.
trevel :ЗАЧЕМ идти к унифицированному родному (родному ли???) языку, если достаточно просто ПРИЗНАТЬ, что РОДНЫХ!!!! языков для украинского народа как минимум ДВОЕ - украинский и русский!!
Ви знову самі собі суперечите – не може бути 2 рідних мов. І нижче робите це ще раз.
Я не знаю, як такий висновок міг зробити "выходец из семьи военного, переведенного ПО СЛУЖБЕ в ВС СССР на территорию Украинской ССР" – Ви знову розписалися за рідну мову усіх (чи багатьох) і знову пропонуєте свою "вагому думку великого спеціаліста".
Також дуже просто можу пояснити Вам просту ідею: поки Вавілон розмовляв однією мовою, у них будувалася Вавілонська вежа... (сподіваюсь, що ця історія Вам відома і такий короткий допис є достатнім)
trevel :Как может мне, например, или выходцу из семьи военного, переведенного ПО СЛУЖБЕ в ВС СССР на территорию Украинской ССР и ДУМАЮЩИМ на том-же русском языке, украинский язык стать РОДНЫМ,а??? Если моя Мать разговаривала со мною на русском, мой Отец - тоже... Деды, Бабушки, преподаватели в школе, в техникуме, офицеры и сослуживцы в армии - тоже... И тут вдруг, БАЦ... и нам всем объявляют, что мол " щас, пацаны, родным у вас НАЗНАЧАЕЦЦА украинский язык!"
Ну это я, разумеецца, утрирую, но ведь ситуация близка, не так ли???
Жизненна???
Ні. Нічого близького немає.
Ви громадянин України? – Тоді Ваш громадянський обов'язок знати державну мову. Вам ніхто нічого не призначав і у голову не ліз. Усе інше – на ваш розсуд і вибір. Також цікаво наскільки гарно Ви знаєте власну гінеалогію, можливо там є цікаві факти з приводу "рідності".