Порядок цін на роботу - знаю, по різних СТО, опитав вже багато. Ціни на деталі - також відомі або з цих СТО або з нету.
В середньому по Львову, Тернополі, Хмельницькому - на менш-більш, чи хороших СТО ціни схожі:
Зняття-установка - 250-300$
Розборка та зборка з заміною необхідного - 450-500$
Запчастини ?невідомо що? - наприклад якщо втулка про яку мені говорили в Хмельницьку (і пише на різних форумах) - то вони її виточуть самостійно.
масло (вірніше ATF) і різні прокладки і т.д - ще десь 150$
Разом: 850 - 950$ Звичайно може і ще щось добавитися, але точно тоді зрозуміло що там все ГАРАЗД.
Заміна гідроблоку:
- новий гідроблок 600-1200 Євро - 840 - 1700$ (В Вас Влад він коштує якщо не помиляюся 892 Євро) і ЯК ВИ ПИШЕТЕ -
деталі для ремонту цієї коробки можуть бути тільки Б/В
- масло (вірніше ATF) і різні прокладки і т.д - ще десь 150$
- робота 100 - 200 $
Разом: 1190 - 2050$
В першому випадку після робіт маємо 100% справну АКП і можливо їздимо, можливо потрібно всетаки робити заміну/чи ремонт-настройку гідроблоку. Якщо всетаки гідроблок - разом все обійдеться в середньому від 1100-1400$ (ремонт і настройка гідроблоку) до 1700-2500$ з заміною на новий гідроблок.
В другому маємо спочатку більші затрати і якщо помогло їздимо - якщо ні то ніхто не забере на зад куплений новий гідроблок чи не віддасть гроші за настройку на стенді справного гідроблоку - а ремонт далі потрібно робити.
Цифри і роботи наведені приблизно, і можна дискутувати ще довго що може добавитися ще якась деталь може десь є трохи дешевше, (особливо в кулібінів в гаражах - в тричі дешевше - але машина потім чомусь не їде) я написав про те що бачив і чув. Також можна проробити вище описані роботи а вийде ще щось, ел.блок КПП чи інше - хоча до того його провіряли .... але - але - це все гроші і час і саме головне НІ НА ОДНОМУ СТО НЕ СКАЖУТЬ що ремонт буде наприклад до 1000 чи 1500 $ і ми все зробимо з гарантією на 5 - чи 50 чи 150 т.км. всі кажуть робимо те - ПЛАТИШ, не помогло - робимо інше - ПЛАТИШ і т.д.
ЗВАЖИВШЕ ВСЕ ВИЩЕ ОПИСАНЕ зробив для себе висновок що ПОКИ я не готовий бути 3-4- і більше тижнів без машини і ремонтувати таким чином і потратити 2500-3000$.
Зараз авто їздить, хоча сьогодні прогрівши авто в гаражі 40хв - удар при включанні R - був , можливо продам (звичайно розкажу про те що було з АКПП), можливо буду їздити сам. ЯКЩО АКП далі глючитиме - буду їздити поки не стане і буде можливо їздити - ПОТІМ КУПЛЮ б/у коробку з пригнаного авто. Ціна приблизно 800-1500$ (зяясував з дзвінків на 100% не впевнений) - але перед зняттям з авто можна її перевірити і поїздити.
АБО ЯКЩО НАЙДУ СТО де скажуть - ремонт коштує ТАКУ-ТО-КОНКРЕТНУ СУМУ$, це займе конкретно стільки днів, ми дамо конкретно стільки гарантії - ЯКЩО НЕ ВКЛАДАЄМОСЯ ЧИ ЩОСЬ не так ми несемо КОНКРЕТНУ відповідальність - то піду до них.
Відразу пишу цікавить ремонт від 500 до 1500$, в терміни 1-2 тиждні, з гарантіями і відповідальністю (типу не зробили в 2 тиждні ремонт на 1/3 дешевше, не зробили взагалі за 4 тиждні - купили машину)
Так......., думаю описав все КОНКРЕТНО і ДЕТАЛЬНО.
ДАЛІ пишу: якщо в когось є цікаві ідеї, пропозиції чи запитання - завжди радий.
І ще Влад. так як на 100% ніхто не знає в чому причина не розібравши КП - міняти гідроблок, не замінивши все необхідне в КП - не бачу змісту.
І САМЕ ЦІКАВЕ - що замінений гідроблок - вийде знову з ладу (75%) через 50-70 т.км. - і тоді що по новій ?
До вище описаного:
- ремонт АКПП цікавить не закордоном, чи Луганську чи ще десь а в Львові, максимум в межах 100-200 км від Львова.