Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Голосування: Поддерживаете ли использование авто на длительный срок с европейской регистрацией?
Да
нет
[Показати результати]

Закон про еврономера.. и колбаса ))
Автор Повідомлення
SergM Немає
------------

Приєднався: Jan 2006

Повідомлення: #2861
22-12-2018 09:31 RE: Закон об урегулировании транзита (еврономера)

m.dreval :
SergM :Шановний m.dreval!
Так, в Україні саме низька купівельна спроможність, бо середня зарплата і ВВП на душу низькі (цифри можете знайти самі).
Шановний SergM.

А чому, коли Ви пишете про середню зарплатну, то забуваєте, що 45% економіки України в тіні. Не будемо зараз дискутувати добре це, чи погано. Але це також гроші, які є на руках у населення, і які давлять на ціни. Бо в супермаркеті не питають про походження горшей, коли купуєш ковбасу.

Так що середня зарплата це тільки 55%. Шоб отримати реальну цифру треба її помножити на майже 2. Я правий?
Ні, не праві,– бо далеко не усі (і навіть не більшість) отримують другу половину у конвертах. Хто рулить бізнесом – той рулить і грошима (тими самими 45%).

Гроші не давлять на ціни – усі хто щось виробляє (а це крупний капітал у більшості) аргументують світовими цінами – від палива (хоч нафта у більшості імпортна) до пшениці з соняшником (повністю місцеве).

m.dreval :
SergM :Ціни завищують внутрішні виробники, розказують так само про європейскі ціні на олію, зерно чи інше, хоча це місцеве виробництво і ціна має бути місцева – виходячи з собівартості. При цьому вони не платять співробітникам європейську платню і усі прибутки або в чорну ховають, або в сіру виводять з України (тому маємо той самий ВВП на душу чи середню ЗП).
Скажіть, шановний, а Вам коли-нкбудь доводилося робити подорожчання в мережі. Чи Ви вважаєте це банальністю, як 2+2=4?

Ось я, наприклад, як виробник, задля того, щоб підняти ціну на 5% для однієї мережі в Австрії витратив на це 9 місяців своєї праці. То були регулярні поїздки, перемовини, мовчання, позиційна гра, і т.д...

Ви вважаєте, що дуже легко прийти наприклад в Фоззі і сказати я підвищую цінв на мою продукцію на 20% і у вас все вийде? Я дкмаю, що Вам одразу повернуть залишки Вашої продукції, щоб Ви два рази до них не ходили. Бо полиці в супермаркетах зазвичай не гумові. І Вам в спину дихають інші.
По-перше читаємо те що я написав, а потім на що Ви відповідаєте.

По-друге Ви не плутайте висококонкурентні товари типу пива з іншими. Не плутайте монополізацію торгівлі мережами з конкуренцією – те ж Метро чи Ашан дуже туго заходили на ринок. Також не плутайте ціни виробників і ціни трейдерів.

m.dreval :Завищити ціни можна в декількох випадках:
Не одноразово звучало саме так: "чому ми маємо продавати дешевше якщо є світова ціна?". ПДВ, як ми знаємо, у нас не працює (воно у нас засіб до збагачення, який вже трохи прикрутили).

m.dreval :
SergM :І коли є шар людей з дурними ЗП у 60к, то вони можуть собі дозволити підтримку продавців і імпортерів з завищеними цінами (які так само собі роблять гарні ЗП і виводять гроші з білого обігу). – Немає реальної конкуренції, а у більшості людей особливо немає вибору, бо є такий самий контрольований опт (великий бізнес + корпоративні змови) і контроль великих мереж (+ дорога оренда площ тощо).
Єрунда. Конкуренція є. Зайдіть на базар, чи в маленкі крамнички. Існують ціни в 100-200 грн. На етикетці навіть буде написано вищий сорт. Але Ви самі будівник свого здоров’я. Тому вирішувати Вам, їсти, чи не їсти. Я таку Краківську за 100 грн. коштував. Ну шо Вам сказати. На солянку пішла.
Ні немає. У Києві малі гастрономи з'їли мережі – ринком повністю керують монстри з по суті корпоративною змовою. Вони легко можуть прикінчити будь-який малий бізнес. Малі приватники є, але і там не зовсім те, хоча конкурують своїми оптимізаціями податків і іншим.

Зайшов Ашан зі скрипом – той же Фуршет посунувся. Тепер зайшло АТБ і Сільпо попустило і навіть деякі Фори позакривалися, бо не дають вже того бажаного прибутку і розпорошують бізнес.

m.dreval :
SergM :Наприклад універмаг Україна був майже останнім у Києві де масово продавалася продукція вітчизняного виробника – одяг, взуття тощо. Зараз вітчизняне можна знайти або на ринку, або рідко і за дорого у дорогих ТЦ, а так – поодинокі відділи ще є. – Хто купив Україну? ЦУМ? Чиї мережі ТЦ ми бачимо? Де розвиток малого і середнього? Чиї інтереси лобіюють у Раді?
Тобто Ви вважаєте, що держава повинна була б тримати той універмаг в тому стані, який він був, і здавати місцевим виробникам задешево в оренду торгівельні площі??? Замість того, щоб здати задорого Брокарду, Кишені та Віді Вану??? То хіба це добрий хазяїн? А як відбирати тих, хто вартий того, щоб там задешево продавати там свою продукцію? За хабарі, чи за відкати?
ЦУМ і Україна були ТОВ у власності трудового колективу – їх з'їли (як Київхліб). Вони нормально працювали з вітчизняними виробниками, а не гналися за прибутками (з дорогого і з понтами заробити можна більше, але це не стимулює власне виробництво бо ланка продажу душить). Сучасні ТЦ душать високими цінами оренди і просто не хочуть мати справу з вітчизняним, бо це не круто – "це знижує статус ТЦ". У центрі Києва майже не залишилося гастрономів, останню книгарню на Хрещатику ледь відстояли – усе зайняли "статусні" дорогі магазини.

Не має добрих хазяїв, царів та іншого. Ситуація показує те, що більшість працедавців гребе під себе і особливо не розвиває нічого та уникає конкуренції. Усе те ж саме – немає середнього класу, середнього бізнесу, а у великого совок у голові на загал (у сенсі того самого "оголтєлого капіталізма").

m.dreval :Моя Вам порада. Ніколи не пишіть таких банальних дурниць. Навіть, якщо Вам здається що там 2+2=4. Регулятор у нормальній країні може бути тільки один – ринок. А дешевий газ для населення, універмаг для продажу одягу вітчизняного виробництва, регулювання державою цін – це комуністичний совок. Який у нас був 70 років, і всім відомо до чого це привело. Так, держава може сприяти в якійсь мірі дотаціями, субсидіями, або а акцизом на імпортного конкурента. Але ніяких неконкурентних привілеєв, бо будемо мати автомобіль «Жигулі» на фоні імпортних мерцедесів.
"Банальні дурниці" є життям та фактом. І прокинтеся – того ринку, що сам себе регулює вже немає, бо ми давно вступили у глобалізацію – є чіткі плани виробництва та продажу і маркетинг для пропихання, є біржеві спекуляції і погана антимонопольна робота з іншим. В Україні тупо гіпертрофований період накопичення первинного капіталу у фарбах "загниваючого Заходу", з тяжінням до олігархії і клановості – ніхто не будував реальну ринкову економіку, бо це було зручно для захоплення засобів виробництва, нерухомості та інших активів і тепер маємо те що маємо (ну хоча б клани трохи конкурують, а не як у Московії все підм'яли під політичне керівництво).

Ще раз – регулювання здійснюється не тільки якимись обмеженнями чи тиском – є ще стимуляція, захист та підтримка малого та середнього бізнесу, контроль за доходами та сплатою податків тощо. І не треба сюди приплітати дешевий газ – з такою риторикою Вам до Юлі та інших.
(Востаннє це повідомлення було змінене: 22-12-2018 09:38 SergM.)
Шукати всі повідомлення учасника
Миша Чех Немає
Мегаписака

Приєднався: Dec 2010
Praha (ex Киев)
Škoda Octavia IV 2.0TDI
Повідомлення: #2862
22-12-2018 12:49 RE: Закон об урегулировании транзита (еврономера)

(22-12-2018 09:31)SergM :  
m.dreval :
SergM :Шановний m.dreval!
Так, в Україні саме низька купівельна спроможність, бо середня зарплата і ВВП на душу низькі (цифри можете знайти самі).
Шановний SergM.

А чому, коли Ви пишете про середню зарплатну, то забуваєте, що 45% економіки України в тіні. Не будемо зараз дискутувати добре це, чи погано. Але це також гроші, які є на руках у населення, і які давлять на ціни. Бо в супермаркеті не питають про походження горшей, коли купуєш ковбасу.

Так що середня зарплата це тільки 55%. Шоб отримати реальну цифру треба її помножити на майже 2. Я правий?
Ні, не праві,– бо далеко не усі (і навіть не більшість) отримують другу половину у конвертах. Хто рулить бізнесом – той рулить і грошима (тими самими 45%).

І чого це раптом я не правий?

Коп, який взяв взятку замість виписати штраф - це тіньова економіка?
Лікар, який ізяі 500 гривень за консультацію, це тіньова економіка?
Таксист. який наковбасив грошей вчорну, це тіньова економіка?
Офіціант, якому Ви дали на чай це тіньова економіка?
А доходи від праці за кородоном, це тіньова економіка?
А зарплатня в конвертах?

Цитата:«У 2017 році 54% респондентів сказали, що отримують «білу» зарплату. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/02/26/vidsotok_...ko_1274041

54% отримують білу, значить 46% - чорну?

Хіба це мало? І не грає ніякох ролі, всі громадани, чи не всі мають можливость отримувати тіньові доходи. Так, частина з них має тільки білі доходи, частина і такі і такі, частина тількі чорні. Але весь цей дохід, незалежно від барви походження. потім буде однесено в умовний супермаркет і витрачено на умовну ковбасу. 55% цього дохіду - білий, може бути охарактеризований середньою заробітньою платою. А 45% - це тінь, яка в середню заробітню платню на входить, але в створенні грошової маси, яка давить на ціни, приймає участь.

В європейських країнах розмір тіньової економіки складає від 8% до 15%. У нас 45%. Тому нашу середню заробітню плату сміливо можна множити на 1,8-1,9, а потім порівнювати з європейською.
Так що я пр

(21-12-2018 10:30)Лёха :  и оказывается, необеспеченная денежная масса, ни коим образом не отражается на курсе валют, а влияет лишь стоимость товаров, которых начинает "остро" не хватать.. ну просто некуда деть эти лишние гривны вот и приходится колбасу по 750 покупать..

Вот тут будет очень уместно объяснить Вам.

Еще раз повторюсь, что тенизация экономики Украины составляет 45%. Т.е. белые и черные деньги соотносятся в пропорции 55 к 45.

Как бы не секрет, что основная часть белых доходов населению приходит в гривнах, черные дозоды же находятся в некоей пропорции валюта/гривна.

Когда должен бы был рости курс? Курс должен бы был рости только в том случае, если бы рост доходов происходил непропорционально. Например, увеличили в 2 раза пенсии, и гривневая масса увеличилась в два раза, а валютная осталась на месте. Тогда гривны много, валюты не хватает, значит курс растет.

В ситуации сегодняшней Украины увеличивается обе составляющих. На увеличенную массу гривни рынок готов отреагировать увеличенной массой валюты. Потому курс не реагирует. А вот цены на продукты потребления под давлением увеличивающейся денежной массы - растут.

Черный кот, перебегающий Вам дорогу, означает, что животное просто куда-то идет. Не усложняйте! Hello!
(Востаннє це повідомлення було змінене: 22-12-2018 12:59 Миша Чех.)
AlexMotel Немає
Асертивний самогонщик

Приєднався: Aug 2009
Полтава-Motel
AUQ+EHA=vRS combi
Повідомлення: #2863
22-12-2018 13:02 RE: Закон об урегулировании транзита (еврономера)

(22-12-2018 12:49)m.dreval :  І чого це раптом я не правий?

Коп, який взяв взятку замість виписати штраф - це тіньова економіка?
Лікар, який ізяі 500 гривень за консультацію, це тіньова економіка?
Таксист. який наковбасив грошей вчорну, це тіньова економіка?
Офіціант, якому Ви дали на чай це тіньова економіка?
А доходи від праці за кородоном, це тіньова економіка?
А зарплатня в конвертах?

Так що я пролітаю

коп і лікар - корупція (хабар)
таксист(якщо є свідоцтво) і офіціант, чистий прибуток
гроші ізза кордону це вообще благодать для держави,навіть керманичи моляться на них

а от конверти це саме те...тінь,яка показує довіру до корупційної влади

Асерт́ивність — здатність оптимально реагувати на критику та вміння рішуче говорити собі та іншим «ні», якщо цього вимагають обставини.
Миша Чех Немає
Мегаписака

Praha (ex Киев)
Škoda Octavia IV 2.0TDI
Повідомлення: #2864
22-12-2018 13:06 RE: Закон об урегулировании транзита (еврономера)

(22-12-2018 09:31)SergM :  По-друге Ви не плутайте висококонкурентні товари типу пива з іншими. Не плутайте монополізацію торгівлі мережами з конкуренцією – те ж Метро чи Ашан дуже туго заходили на ринок. Також не плутайте ціни виробників і ціни трейдерів.

Ковбаса, про яку я почав тут розмову, та пиво з вином відносяться до однієї категорії - FMCG. Невже я казав про якісь інші товари, коли ви долучилися до розмови.

наскільки мені відомо, в Україні відсутня монополізація мережами. Тобто не має такої мережі. яка б займала більше 50% ринку.

Метро заходило за моїх часів роботи в Україні. Не пам'ятаю якиїось складнощів з їх заходом. Пам'ятаю тільки їх ідіотські ціни за лістінг і тому подібне.

Черный кот, перебегающий Вам дорогу, означает, что животное просто куда-то идет. Не усложняйте! Hello!
Railnolds Немає
Мегаписака

Приєднався: Jun 2015
Одесса, Украина
Skoda Fabia Combi III, CUSB 1.4 TDI, МКПП, 2015
Повідомлення: #2865
22-12-2018 13:10 RE: Закон об урегулировании транзита (еврономера)

(22-12-2018 00:24)Лёха :  
(21-12-2018 18:19)m.dreval :  Должен Вас расстроить, зарабатывают достойные деньги где-то там... там где это ценят.. – это не далеко. Это вокруг Вас.
вибачте будьласка мою цікавість, та все ж, мені не дає спокою одне питання, чому такий завзятий та відмінний праціваник не знайшов на батьківщині гідної оплати праці? та віщае з чужини, які кругом нас рояться великі можливості, котрі ми невзмозі просто з підніг підняти...
вибачте,шо лізу не в "свое діло", той відповідві не вимагаю...Hello!
Не знаю как Вам ответит m.dreval, а за себя отвечу его же цитатой, но немного исправленной
Цитата:Должен Вас расстроить, зарабатывают достойные деньги где-то там... там где это ценят.. – это далеко. Это не вокруг Вас.
Вот поэтому я віщаю з чужини. Думаю и m.dreval ответит также, ибо по его словам он в нашей стране мог бы спокойно найти достойную зарплату, а судя по последним достижениям с ней ему и в Украине неплохо бы жилось.
(Востаннє це повідомлення було змінене: 22-12-2018 13:10 Railnolds.)
AlexMotel Немає
Асертивний самогонщик

Полтава-Motel
AUQ+EHA=vRS combi
Повідомлення: #2866
22-12-2018 13:11 RE: Закон об урегулировании транзита (еврономера)

Миша и еще,рыночная экономика работает там где нету политической составляющей,т.е. в чистом виде,как только "мурло" начинает заглядываться на денежные потоки идущие мимо ЕГО казны,начинается мутация рынка,на словах красиво,а на деле бардак(управляемый хаос).Время тут самый лучший лекарь....или ишак сдохнет или шах Hello!

Асерт́ивність — здатність оптимально реагувати на критику та вміння рішуче говорити собі та іншим «ні», якщо цього вимагають обставини.
Миша Чех Немає
Мегаписака

Praha (ex Киев)
Škoda Octavia IV 2.0TDI
Повідомлення: #2867
22-12-2018 13:11 RE: Закон об урегулировании транзита (еврономера)

(22-12-2018 13:02)AlexMotel :  коп і лікар - корупція (хабар)
гроші ізза кордону це вообще благодать для держави,навіть керманичи моляться на них

Саша, питання №1. За хабарі ковбасу купляють?
Питання №2. Офіціанти - ФОПи?
Питання №3. Таксист чи будь який інший ФОП весь прибуток записує до книжки?
Питання №4. Хабарі, чайові, прибутки ФОПів враховуються, коли розраховуються середня заоплата по державі?
Питання №5. Чи коретно при оцінці купівельної спроможності населення брати до увагі тільки середню зарплату?

Railnolds Немає
Мегаписака

Приєднався: Jun 2015
Одесса, Украина
Skoda Fabia Combi III, CUSB 1.4 TDI, МКПП, 2015
Повідомлення: #2868
22-12-2018 13:13 RE: Закон об урегулировании транзита (еврономера)

(22-12-2018 12:49)m.dreval :  А доходи від праці за кородоном, це тіньова економіка?
С чего бы это? Где работаешь, там и платишь налоги. А домой приезжаешь только тратить.
(Востаннє це повідомлення було змінене: 22-12-2018 13:14 Railnolds.)
Миша Чех Немає
Мегаписака

Praha (ex Киев)
Škoda Octavia IV 2.0TDI
Повідомлення: #2869
22-12-2018 13:15 RE: Закон об урегулировании транзита (еврономера)

(22-12-2018 13:11)AlexMotel :  Миша и еще,рыночная экономика работает там где нету политической составляющей,т.е. в чистом виде,как только "мурло" начинает заглядываться на денежные потоки идущие мимо ЕГО казны,начинается мутация рынка,на словах красиво,а на деле бардак(управляемый хаос).Время тут самый лучший лекарь....или ишак сдохнет или шах Hello!

Саша, в украинском бизнесе с 1997 года. Я при Кучме работал, при Ющенко работал, при Януковиче работал. Уверен, при НЕМ работать ничуть не сложнее. А может и легче, по сравнению с временами Януковича и отжимами бизнеса. Потому, давай не будем.

(22-12-2018 13:13)Railnolds :  С чего бы это? Где работаешь, там и платишь налоги. А домой приезжаешь только тратить.

Правильно. Покупательную способность эти доходы повышают, а в расчет средней заоплаты, на которую ссылается SergM, они не входят.

(22-12-2018 13:10)Railnolds :  Не знаю как Вам ответит m.dreval, а за себя отвечу его же цитатой, но немного исправленной
Цитата:Должен Вас расстроить, зарабатывают достойные деньги где-то там... там где это ценят.. – это далеко. Это не вокруг Вас.
Вот поэтому я віщаю з чужини. Думаю и m.dreval ответит также, ибо по его словам он в нашей стране мог бы спокойно найти достойную зарплату, а судя по последним достижениям с ней ему и в Украине неплохо бы жилось.

Нет, я так не считаю. У меня есть доугие примеры среди преподавателей. И они в Украине.

(Востаннє це повідомлення було змінене: 22-12-2018 13:18 Миша Чех.)
AlexMotel Немає
Асертивний самогонщик

Полтава-Motel
AUQ+EHA=vRS combi
Повідомлення: #2870
22-12-2018 13:25 RE: Закон об урегулировании транзита (еврономера)

(22-12-2018 13:11)m.dreval :  
(22-12-2018 13:02)AlexMotel :  коп і лікар - корупція (хабар)

Саша, питання №1. За хабарі ковбасу купляють?
Питання №2. Офіціанти - ФОПи?
Питання №3. Таксист чи будь який інший ФОП весь прибуток записує до книжки?
Питання №4. Хабарі, чайові, прибутки ФОПів враховуються, коли розраховуються середня заоплата по державі?
Питання №5. Чи коретно при оцінці купівельної спроможності населення брати до увагі тільки середню зарплату?

Перше питання не варте уваги взагалі
друге і третє ,єдиний податок все переварить(офіціантів не трогай,це святе)
четверте питання не коректно задане
по пятому,скажу що так,бо офіційною є мінімальна та середня з\п

Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  колбаса по 2.20 smile 64 13 007 28-01-2020 20:29
Останнє: Dimon325
  Попытки «регионалов» протащить закон о векселях провалились. Шкодчук 5 1 585 23-05-2013 15:18
Останнє: Cynabal
  Вступил в силу закон об ограничении расчетов наличными Vitaly_N 89 14 454 22-10-2012 09:50
Останнє: Black-and-White
  Закон "О платежных системах" Lady 2 2 033 26-09-2012 11:15
Останнє: Lady
  Языковый закон уже работает SIavik 71 13 246 04-07-2012 15:13
Останнє: Lady
  Сухой закон! Infinity 175 28 922 24-05-2012 15:53
Останнє: Vovan
  Верховная Рада приняла закон о единой экстренной службе "112" Lady 11 3 557 09-04-2012 09:34
Останнє: Мангуп
  В Украине вареная колбаса не соответствует стандартам vetalkiev 13 3 316 22-11-2011 11:34
Останнє: Alexus83
  Подписан закон, укрывающий решения судов от публикации vetalkiev 19 5 527 15-11-2011 11:17
Останнє: SlavaP
  вступил ли в силу закон об отмене доверенностей? Firestarter 105 29 847 29-08-2011 23:12
Останнє: RuslanRage

Швидкий перехід:

Переглядають: Гості: 3