Забуксувати на старті. Як комітет захистив недоторканність Дейдея
...
Загалом Дейдея звинувачують в тому, що він спробував приховати купівлю квартири і двох авто за незрозуміло де взяті гроші. Для цього він оформив на дружину Інгу Дейдей "кредит" в Ігоря Лінчевського, помічника свого однопартійця Дениса Дзендзерського.
І, врешті, на цих позичених 3,5 мільйонах гривень все б могло і закінчитись. Однак сам позичальник, за яким стежили НАБУ і САП, підсилив підозри силовиків. У записаних НАБУ телефонних розмовах з юристами і самим Дейдеєм Лінчевський зізнався, що не має уявлення про суму позики і як про неї слід розповідати.
Ці записи на засідання комітету Луценко із Холодницьким і принесли. І вони виявились досить цікавими.
"Я петляв, як міг, але далі вже не вийде. НАБУ кажуть, що приїдуть в Дніпро, а якщо я й далі буду петляти, то організують привід (на допит, – УП). Я думаю, що приводи нам не треба. Навпаки, ми ж можемо піти і посвідчити у "правильний" бік", – розповідав Лінчевському його юрист.
З інших перехоплених розмов стало зрозуміло, що кредитор насправді навіть не знає Інгу Дейдей, якій так щедро погодився позичити 3,5 мільйони гривень. Зокрема, у записаній розмові з Дейдеєм, депутат передає Лінчевському номер своєї дружини і розповідає, як її звати...
Цей запис особливо збентежив членів комітету. Пинзеник попросив зупинити показ відео, щоб прокурори пояснили, як це вони записують розмови депутатів, якщо дозволу на це Верховна Рада не давала.
"У цьому випадку ідеться про запис розмови народного депутата. Відповідно до 482 статті КПК, ви, пане прокуроре це краще за мене знаєте, здійснення щодо депутата негласних слідчо-розшукових заходів можливе тільки за умови надання згоди Верховною Радою. Ми ознайомились з усіма п'ятьма поданнями і такі питання у нас виникають постійно", – обурився Пинзеник.
"Чи можливо це взагалі використовувати як доказ, і якщо ні, то навіщо ви нам все це показуєте?" – додав він.
"Це отримані законним шляхом докази щодо пана Лінчевського. А ті, хто йому дзвонять, автоматично потрапляють під запис. Українські суди регулярно приймають такі докази. Не зупиняйте, будь ласка, відтворення доказів, коли доходить до ключового моменту – Лінчевський навіть не знає дружини пана Дейдея, якій він нібито давав позику", – парирував Луценко.
Показ доказів продовжив відеозапис допиту Лінчевського, де він, прийшовши в НАБУ з адвокатом Миколи Мартиненка Черезовим, двічі визнав, що гроші передавав готівкою саме Євгену Дейдею.
"Ніяких розписок ми не писали, ми ж дорослі люди. Дорослі люди хіба пишуть розписки?" – розповідав на екрані Лінчевський.
Увесь цей час Дейдей спокійно сидів поруч з адвокатом, час від часу посміюючись із висловів Луценка чи роблячи скептичні гримаси комусь із колег по парламенту.
....
(03-07-2017 22:04)Шкодчук : ps насчет Коломойского и его активов - это просто вопрос времени.
"ПриватБанк" вытребовал у заемщиков и взял под охрану 74 нефтебазы
"ПриватБанк" вытребовал у заемщиков и взял под охрану 74 нефтебазы, сообщил председатель правления финучреждения Александр Шлапак на пресс-конференции в агентстве "Интерфакс-Украина" во вторник.
"Мы вынуждены были 74 нефтебазы сейчас вытребовать назад в собственность банка, поскольку заемщики перестали рассчитываться по займам", - сказал он.
Как уточнил А.Шлапак, всего в финансовом лизинге находится 120 нефтебаз и 248 АЗС.
"Часть портфеля в размере 6,6 млрд грн, связанная с заправочными станциями, сейчас обслуживается. Существенно хуже ситуация с нефтебазами", - сказал он.
Как сообщалось, Генпрокуратура открыла дело о доведении "ПриватБанка" до неплатежеспособности.