Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Тема закрита 
Вопросы по отоплению
Автор Повідомлення
Примат Немає
Мегаписака

Приєднався: Sep 2008
UA
KAMIQ 1.6MPI 6AG BRC S32 EVO
Повідомлення: #11
23-08-2015 09:51 RE: Вопросы по отоплению

1. Солнце - самое то для обогрева , это самое оптимальное использование солнца, но система дорогая.
2. Твердотопливные котлы.
3. Переход на электроэнергию, там тариф низкий до 3600 кВт-ч на месяц + двухзонный учет.
(Востаннє це повідомлення було змінене: 23-08-2015 09:52 Примат.)
Перейти до сайту учасника Шукати всі повідомлення учасника
Porter Немає
Інженегр

Приєднався: Oct 2010
Львів
Oсtavia Tour 1.6i BFQ 2008
Повідомлення: #12
23-08-2015 10:28 RE: Вопросы по отоплению

Основна проблема з сонцем - його найменьше тоді, коли тре найбільше тепла. Аналогічно з повітряними (найдешевшими) теплонасосами.
І навпаки, коли тепла не потрібно - його найбільше.

Вадим_Жураковский виразіть своє твердження в абсолютних величинах (ціна системи, потужність, площа колекторів, час окупності) Hello!

Припустимо, вам вистачило грошей зібрати систему опалення, що грітиме дім зимою, припустимо, дім утеплений, і вам тре всього надцять кіловат, котрі ви знімаєте з сонячного колектора зимою. Уявіть, що буде літом Я удивлен
Літом сонця багато, світить довго, стоїть високо. Ваші зимові надцять кВт як мінімум потрояться. КУДИ ВИ ДІНЕНЕ ТУ ПОТУЖНІСТЬ ЛІТОМ? Ви бачили як взриваються паровози у фільмах про дикий захід? Упал и качаюсь Чи у вас є величезний басейн щоб скидати ті десятки кіловат щогодини літом? Курить

Я "дрочив" на комбіновану систему сонця на ГВС + частковий підігрів опалення, поки не дійшло до цифр. Прораховував геліоколектор і відмовився. Тому що, навіть суто сонце на ГВС дало окупність 10 - 15 років... Що є тупо не рентабельно Sad

На приклад, якісна геліосистема (2 плоскі панелі SolarFocus + бойлер 200Л + гідрогрупа + траса + монтаж - пуско - наладка) = від 2 кілообами.
Зараз, при літній ціні газу! у мене іде +- 500 грн на ГВС + приготування їжі. Грубо: 2000 *23/500/12= 8 років. АЛЕ, осінь - весна - зима ГВС прийдеться догрівати (або ставити більше панелей = вища ціна = довша окупність), в опалювальний періуд ціна газу значно нижча ніж літом. Ці факти сильно піднімають час окупності...
А ще тре памятати про можливі ремонти та обслуговування системи. Курить
Висновок - окупність низька. Однак, якщо є вільні кошти, то це відмінна інвестиція!
Якщо економити на брендах (якості) - вилізе на ремонтах і обслуговуванню.
(Востаннє це повідомлення було змінене: 23-08-2015 10:56 Porter.)
Шукати всі повідомлення учасника
Еля Немає
Мегаписака

Киев
Škoda Fabia, Škoda Oсtavia
Повідомлення: #13
23-08-2015 11:46 RE: Вопросы по отоплению

Читала про государственную программу по компенсации до 70% тела кредита на альтернативные газу отопительные системы, но работает ли она?

"Мне наплевать, что вы обо мне думаете. Я о вас не думаю вообще." Коко Шанель
Grizzly Немає
ДОБРЯК

Приєднався: Sep 2010
Львів
Octavia ІІ 1,8 TSI MG була, VW Golf SportWagen 2.0 TDI DSG6
Повідомлення: #14
23-08-2015 12:59 RE: Вопросы по отоплению

(23-08-2015 09:05)Porter :  Grizzly[/b] Озвучте виробника і функціонал. За теплоакумулятор не забули за автоматизацію подачі твердого палива?
Я не стану заперечувати, що буржуйка з водяною сорочкою коштує дешево. Як на то пішло, то звичайний газовий котел теж за 600 уо можна найти. АЄОА Курить
Ще тре подумати за функціонал і ККД.
Stropuva S40U
Не такий великий начальник, щоб автоматику подачі палива ставити.
Буду використовувати букові дрова, хоча можна і брикети, торф, тирсу, сміття..
Вчора зранку заклав 2/3 загрузки дровами, гріє підлогу весь перший поверх і воду в бойлері, горить ще до тепер..(більше 30 год.)
Не бачу необхідності в тих усіх понтах, про які Ви пишете..

(23-08-2015 09:05)Porter :  Що значить "в систему до газового котла"? З ваших слів малюється картина послідовного підключення котлів, що 40 кВт твердопаливника не достатньо вам і газовий догріватиме носій після твердопаливника Упал и качаюсь
Доречі, тих 40 кВт на яку площу у вас??? Який у вас газовий?
Вам співчувати треба... Для прикладу, у мене, при дельті -20 +20 на 250 квадратів тре 16 кВт. Це 64 Вт втрат на квадрат. Які ж втрати у вас? Я удивлен
бачу, Ви великий професіонал..
Я не займаюсь системами опалення, тому пишу так, як це розумію.
І співчувати мені не треба, зашибісь без цього живеться. Краще собі співчувайте, менше важності на форумі буде проявлятись..

І так, котли підключені послідовно, газовий при необхідності буде догрівати. І якщо зимою замість 800-900 кубів буде горіти 100-150, при тому, що поставка дров безкоштовна, можете на дозвіллі порахувати мою окупність.
(Востаннє це повідомлення було змінене: 23-08-2015 13:07 Grizzly.)
Майстер Немає
kiy

Приєднався: Mar 2008
Шаргород
Roomster 1,6 comfort T8T8 АКВАРИУМ
Повідомлення: #15
23-08-2015 14:59 RE: Вопросы по отоплению

(23-08-2015 11:46)Еля :  Читала про государственную программу по компенсации до 70% тела кредита на альтернативные газу отопительные системы, но работает ли она?
70% вряд ли, но 30% ( в идеале 20-25) сэкономить можно если есть деньги на покупку и провернуть через ощадбанк. То-есть взять кредит, получить компенсацию и сразу погасить кредит. Иначе за три года с компенсацией можно влететь на 50% сумы на процентах. Как всегда муть ещё та. Я покупаю окна, для примера, дайте мне моих законных 30% компенсации и точка, но тут как всегда через скрытый обман.

142000 км на одометре.
Он же "kiy".
Безнаказанность порождает беспредел.
Примат Немає
Мегаписака

UA
KAMIQ 1.6MPI 6AG BRC S32 EVO
Повідомлення: #16
23-08-2015 15:05 RE: Вопросы по отоплению

(23-08-2015 10:28)Porter :  Основна проблема з сонцем - його найменьше тоді, коли тре найбільше тепла. Аналогічно з повітряними (найдешевшими) теплонасосами.
І навпаки, коли тепла не потрібно - його найбільше.

Вадим_Жураковский виразіть своє твердження в абсолютних величинах (ціна системи, потужність, площа колекторів, час окупності) Hello!

Припустимо, вам вистачило грошей зібрати систему опалення, що грітиме дім зимою, припустимо, дім утеплений, і вам тре всього надцять кіловат, котрі ви знімаєте з сонячного колектора зимою. Уявіть, що буде літом Я удивлен
Літом сонця багато, світить довго, стоїть високо. Ваші зимові надцять кВт як мінімум потрояться. КУДИ ВИ ДІНЕНЕ ТУ ПОТУЖНІСТЬ ЛІТОМ? Ви бачили як взриваються паровози у фільмах про дикий захід? Упал и качаюсь Чи у вас є величезний басейн щоб скидати ті десятки кіловат щогодини літом? Курить

Я "дрочив" на комбіновану систему сонця на ГВС + частковий підігрів опалення, поки не дійшло до цифр. Прораховував геліоколектор і відмовився. Тому що, навіть суто сонце на ГВС дало окупність 10 - 15 років... Що є тупо не рентабельно Sad

На приклад, якісна геліосистема (2 плоскі панелі SolarFocus + бойлер 200Л + гідрогрупа + траса + монтаж - пуско - наладка) = від 2 кілообами.
Зараз, при літній ціні газу! у мене іде +- 500 грн на ГВС + приготування їжі. Грубо: 2000 *23/500/12= 8 років. АЛЕ, осінь - весна - зима ГВС прийдеться догрівати (або ставити більше панелей = вища ціна = довша окупність), в опалювальний періуд ціна газу значно нижча ніж літом. Ці факти сильно піднімають час окупності...
А ще тре памятати про можливі ремонти та обслуговування системи. Курить
Висновок - окупність низька. Однак, якщо є вільні кошти, то це відмінна інвестиція!
Якщо економити на брендах (якості) - вилізе на ремонтах і обслуговуванню.
Свои излишки бытовой потребитель уже давно может продавать облэнерго по зелёному тарифу. Такие потребители уже не редкость, особенно в киевской области.
По цене около от 10 тыс.у.е под ключ система солнце-отопление.

Ещё практикуют тепловые насосы.
(Востаннє це повідомлення було змінене: 23-08-2015 15:05 Примат.)
Перейти до сайту учасника Шукати всі повідомлення учасника
Porter Немає
Інженегр

Приєднався: Oct 2010
Львів
Oсtavia Tour 1.6i BFQ 2008
Повідомлення: #17
23-08-2015 17:32 RE: Вопросы по отоплению

Grizzly не намагаюсь вас образити чи висміяти. Мені цікаво, бо зараз власне роблю опалення собі. Я з цими питаннями уже понад рік круглодобово живу сплю і хожу... Курить
Так, я в тому уже розбираюсь не слабо, втч в нюансах і цифрах. Надіюсь, що вам зробили так як треба а не так як я то зрозумів і уявив з ваших слів. Бо як ні, то за якийсь час ви можете почати розуміти мене... Hello!

Вадим_Жураковский
Не плутайте тверде з холодним! Мова йшла про сонячні теплові колектрори а не про електричні. Втім, то нічого не міняє. Електричні сонячні панелі у нас взагалі не рентабельні. Це іграшка для багатих... Пояснюю:
1 дуже висока вартість, низька довговічність.
2 для використання отриманої електрики потрібні дуже дорогі інвертори.
3 для накопичення тої електрики тре дорогі, громіздкі АКБ. Крім того, АКБ розхідний матеріал, їх прийдеться періодично міняти.
4 того надлишку, що ви плануєте віддавати в мережу по зеленому тарифу по факту буде мізер і то лише періодично.
5 про опалення від електричних сонячних панелей мова не йде взагалі...
6 клімат не сприяє їх широкому застосуванню
7 пилюка, у нас її дуже багато... замучитесь чистити панелі...
8 є купа нюансів і не зручностей - обмежень у використанні.

Прикиньте ваше місячне і пікове споживання електрики. Спробуєм порахувати вам ситему. Певен, будете розчаровані Hello!

Про теплонасоси можна говорити при тепловтратах від 60 Вт на квадрат і нижче. При більших ніхто навіть не проектує - не рентабельно...
Крім того, гео, гідро та пропанові насоси дико дорогі а повітряні не придатні для повноцінної роботи зимою (На приклад, повітряний насос може працювати лише до -25. при +5 і вище ККД 400% тобто на 1 кВт електрики насос насосе 4 кВт тепла. Однак, при - 10 КК буде уже +- 200% а при -23 лише 100% Тобто тепла буде стільки скільки воно електрики споживатиме Sad ).
Гео і гідро не мають цієї проблеми але у них є інші нюанси і інший порядок ціни питання.
Любі альтернативні джерела вимагають значних інвестицій. Часто, вони не можуть використовуватись як єдине джерело енергії. А комбінування кількох джерел практично подвоює ціну питання Crying or Very sad
(Востаннє це повідомлення було змінене: 23-08-2015 18:17 Porter.)
nika Далеко
Обучаю плохому :)

Приєднався: Mar 2009
за проспектом Перемоги
червона легкова фура))
Skype IDnika
Повідомлення: #18
25-08-2015 12:31 RE: Вопросы по отоплению

(23-08-2015 14:59)МаSтеР :  
(23-08-2015 11:46)Еля :  Читала про государственную программу по компенсации до 70% тела кредита на альтернативные газу отопительные системы, но работает ли она?
70% вряд ли, но 30% ( в идеале 20-25) сэкономить можно если есть деньги на покупку и провернуть через ощадбанк. То-есть взять кредит, получить компенсацию и сразу погасить кредит. Иначе за три года с компенсацией можно влететь на 50% сумы на процентах. Как всегда муть ещё та. Я покупаю окна, для примера, дайте мне моих законных 30% компенсации и точка, но тут как всегда через скрытый обман.

нічого не скрито... ми зараз по цій програмі утеплюємо будинок. кредит в ощадбанку максимум на 30 000грн (авансовий внесок 10%). з суми 27000грн. 30% повертає держава в перші 2 місяці користування кредитом (кому як повезе. деякі отримують і через тиждень). щоб попасти в цю програму виріб потрібен відповідати ДСТУ і мати сертифікати.
берете довідку про доходи, накладну в магазині і несете в банк, після проплати обов"язково до банку потрібно віднести акт відвантаження і сертифікати якості (це все магазин дає). на основі акту робиться виплата, тобто чим швидше принесете акт тим швидше отримаєте компенсацію
погашення кредиту відбувається за звичайним стандартним графіком (не ануїтет) - чим більше гасите тіло, тим менше платите відсотки. у нас виходить по 500 грн в місяць (це без компенсації держави), звичайно будемо намагатись закрити якнайшвидшеHello!
на 50% влетіти не вийде ніяк, адже компенсація + ваша проплата не дає такого результату. найгірший варіант - вийдете в "0" з компенсацієюHello!

Правильний штурман & Шумахер у спідниці Поехали © Vantala
Невгамовна © F1a$#
Малявка © Vlad1358
"РятувАльниЦя МаЛібУ" © Mirack
Лікар Варя[Зображення: 8c5e69ca0918892d0be5c34b628737c1.gif]© білийUNDпухнастий
Богиня Перемоги © Maybe
VasiliSK Немає
Attorney

Приєднався: Feb 2006

A5, 1,6mpi, Elegance
Повідомлення: #19
25-08-2015 13:18 RE: Вопросы по отоплению

Натали, на бумаге оно то написано что в 2 месяца будет компенсация, а как в действительности будет? то еще вопрос. Напиши в какие сроки получили компенсацию реально
nika Далеко
Обучаю плохому :)

Приєднався: Mar 2009
за проспектом Перемоги
червона легкова фура))
Skype IDnika
Повідомлення: #20
26-08-2015 12:30 RE: Вопросы по отоплению

(25-08-2015 13:18)VasiliSK :  Натали, на бумаге оно то написано что в 2 месяца будет компенсация, а как в действительности будет? то еще вопрос. Напиши в какие сроки получили компенсацию реально

спілкувалися з чоловіком, який по цій програмі вже 3й кредит бере (котел+лівньовка+утеплення стін) казав по одному отримав через 1,5-2 тижні... по другому трохи більше місяця... кому як везе, хто як швидко привозить акт, + як швидко банк передає цей акт на гору... ти ж сам повинен це розуміти))
обов"язково відпишусь як то було у насHello!

Правильний штурман & Шумахер у спідниці Поехали © Vantala
Невгамовна © F1a$#
Малявка © Vlad1358
"РятувАльниЦя МаЛібУ" © Mirack
Лікар Варя[Зображення: 8c5e69ca0918892d0be5c34b628737c1.gif]© білийUNDпухнастий
Богиня Перемоги © Maybe
Тема закрита 

Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  DVB-T2 вопросы и ответы Pashka 7 3 095 21-06-2012 16:56
Останнє: Olesik
  Вопрос по автономному отоплению Aлекс 12 4 593 09-06-2011 10:01
Останнє: Maks_75
  вопросы про lan. zimin 6 2 467 29-04-2011 18:50
Останнє: Dre@m
  Надо в Россию... Есть вопросы? AlexeyV 6 4 376 19-05-2010 23:04
Останнє: Wolfskin
  Спутниковое ТВ. Вопросы & ответы. sklef 8 4 348 11-02-2009 19:53
Останнє: svg
  Радиостанция вместо рации. Интересуют некоторые вопросы DRB 24 7 181 10-08-2007 21:58
Останнє: DRB
  Вопросы по загороднему дому. Kolyan 2 1 671 09-07-2007 08:30
Останнє: noolname

Швидкий перехід:

Переглядають: Гості: 1