(05-01-2016 15:54)Grizzly : пробуй контрзміщенням закручувати, стає боком на раз-два
сьогодні випало 10см щастя, то боком їхав аж бігом, на парковочці, попросив пациків (на бесі дрфітили) щоб відосик зняли, якщо скинуть, то покажу тут в БЖ))
ой як багато сталося з моменту останнього допису сюди
почну з того, що машинка гарно себе показала по снігам і по каші, як танк, а після їзди боком дуже подобаються натуральні вайтволи
Згоріла катушка запалення в першому циліндрі. При підтягуванні в тянучці на 3тій передачі на 1000-1200 обертів. Згоріла так, що циліндр і не вмикався більше на тій котушці. Їзда на 3х циліндрах кілометра з 2 до заправки. Далі 5 хв і нова катушка зайняла місце в свічному колодці Як вгадав з першого разу? Та все просто, коли був дирявий ВКГ і не працювала лямбда - періодично вискакувала помилка по пропусках в першому циліндрі
Ставив БЕРУ
Коли ставив катушку, загубив кліпсу кріплення декоративного пластика
Замовив нові
Розковиряв одну фару, планую з часом ставити лінзи. Попробую
Зняв старий руль, ще оригінальний, 7 місяць 2001 року
І на замін був встановлений схожий
Знайшов знизу крила неприємність
Купив і поставив собі ковпаки
Ну і на днях сталось щось погане, гололід, біс би його побрав і закритий поворот в приватному секторі, 1000 чортів
Постраждала решітка на капоті (рамка), підігнуло бампер, бо скло з фари залізло під капот, а скло, цука, ціле осталось Так як Т4 вищий, то в ньому постраждала тільки рамка під номер
Трохи загнуло верхню губу підсилювача бампера
Через 3 години після ДТП
Ввечері відрегулював фари
Сьогодні довів до кінця зазорчики і поставив другий новий поворотник
Добре, що з покрашених деталей нічого не постраждало, відбувся дешево
Ну от якось так
А, маленького ДТП на прогрітому моторі появився стукіт/дрожання якогось пластика чи щось таке десь під торпедою чи під молдингом лобового скла, де трапеція дворників.... треба якось занятися пошуком...
І так, не заправляйте бенз на Shell, при мінусових температурах на тому бензі двиг з першого разу не стартував... тільки з другого... На додачу че й покажчик рівня бензину впав на 0 на тому бензі... після ОККО все стабілізувалося
В суботу мив собі дросель... Ніяких признаків його засраності не було окрім лиш того, що у вологу холодну погоду, туман, а ще особливо коли наніч мороз, то двиг з першого разу не стартував... в суху походу, все ок зі стартом
Моя теорія базується на тому, що на дросельній лишається конденсат і із-за цього зменшується зазор при заводці
перший раз так з другого разу стартонув ще влітку в проливний дощ. після цього аж до зими проблема не проявлялась...
дросель без тросику, повністю електронний
на перший погляд і не сильно засрана заслонка, але якщо вирішив почистити, то вже зняв для чистки
Якщо в такому стані просвітити дросельну, то в місцях прилягання лопати до труби зазор такий малий, що світло майже не проходить
Взяв пензлик для малювання акварелями (вибрав трошки жорсткіший), карбклінер і вперед
Після чистки появився нормальний зазор. На лопаті налипло дуже багато каки, яка нормально відмилась.
Після встановлення машинка завелась, адаптацій не треба було...
Після чистки пропав тупняк при рушанні/перемиканні передач (якщо відразу після опускання зчепи тиснути на газ, то таке враження, що 1шу секунду їде як на бусті, потім яма, потім знову нормально їде)
Два дня в сиру погоду з суточними простоями і вночі заморозки машинка заводилась з першого разу
Пропали маленькі перепади в розгоні (хто на автоматі часто катається замітив би це)
Довів до ідеалу зазор фара-капот... ближче до поворотника фара було втоплена всередину. Знявши фару метотдом порівняння з правою фарою було знайдене місце де була загнута трошки бляха. Пласкогубцями поставив все як має бути і фара стала як і має бути
Прийшлось перерегульовувати фару після даної процедури, тому що сильно опустилась. Але це діло не складне... кілька обертів ключем і все
купив собі ОБД2 БТ адаптер. Тепер основні параметри і помилки з двигуна можна читати на телефоні
довгострокова лябда корекція при їзді на газу тримається в межах 0+-2%. Це ідеально навіть для бензнової суміші.
Після заміни масла (залив оригінал) проїхав 4 ткм. Виключно міський трафік. Розхід масла склав 400-500 грам (половина рівня Мін-Макс). Теж вважаю нормальним таку витрату масла
Далі після невелчикого ДТП мене на прогріту іноді дістає глухий тарабанящий звук в салоні, як ніби пластик вібрує і стукається в щось. Іноді його немає і з"являється тільки при гальмуванні, коли двигун працює на ХХ
Розібрав жабо
Все вичистив там, хоча і так було доволі чисто... Навіть знайшов болтик яким прикручується крило там, якраз з водійської сторони, звідки доринають звуки.
Як виявилось то не воно вібрувало
Так як зняття жабо планував задовго, то і замінив повітряний фільтр. Брав Денсо, вугільний... старому пів року
Так як в мене на кришці багажника не було ніяких пізнавальних знаків, я ще літом заморочився пошуком оригінального шильдика 4х4. Навіть заказав новий... Але не змогли привезти, так як поставщик не зміг і їм привезти.
Вихід з ситуації - оригінальний шильдик РС з А5тої...
Далі довго бідбирав на китайських сайтах шильдики 4х4, але всі були такі великі і не акуратні, що тільки годились на здоровенні і квадратні позашляховики...
Почав придумувати альтернативи і подумав, що хто купує шкоду, той обводить всіх круг пальця, тому що купує фольц. ЗАмовив з китаю шильдик 4моушн з тігуана.
Тоді ж бувши у свого знайомого в опалювальному приміщенні СТО було гріх не скористатися моментом, щоб поклеїти шильдики.
Помоєму вийшло навіть естетично і по ВАГовськи
Перший час після чистки дросельної заслонки машинка заводилась з першого разу, потім ситуація знов стала повторюватися, при чому вже могла завестись не з першого разу навіть після денного простою на роботі
Вирішив я піти далі по списку того, що це могло бути
Далі по списку від дешевого до дорогого була чистка форсунок і заміна паливного регулятора. Ну і + замір тиску палива від бензонасоса
Поїхав до офів
Почали чистити форснки. Пробіг 281 тис і паливна рампа ніразу не знімалась з двигуна. Після простою в пів часа форсунки вийняли сухі. Значить не текли. Але коли вже вийняли, то рішили вже чистити
Поки форсунки чистились майстер попробував виймати паливний регулятор, але так як такого майже ніхто не робить, тома відразу страшно було прикладати зусилля, майстер поколупав і оставив на потім. Потім я взяв у руки рампу, попробував провернути регулятор і він провернувся... почав потрошку підколупувати вікруткою і він ворошиться... потім плавно попідважував з кожною сторони і акуратно викруткою повільно підважуючи за носик вийняв регулятор. Прибіг майстер і здивувався як я так зміг
Ось старий регулятор. На ньому забита сіточка В паливній рампі там під сідлом регулятора теж було трішки каки
А ось новий регулятор, Теж бош, але без номера оригінала. Новий чомусь уже йде без сіточки
Поки там робили мені машинку, подивився на викручені свічки з Фабії з пробігом 120 тис на газу
Таке враження, що їх з заводу ніхто не міняв, хоча навряд чи свічки Бріск ставилися з заводу (на фото 2 шт Бріск, одна оригінал)
Поки там машинку мені робили, на слова що такий тур як в мене то круто, я їм похвастався, що в мене стоять мізки від РС.
Мені той електрик (Вадим) каже що не я перший, не я останній. Каже, що це не є гуд і взяв ноут з ваг комом і показав чому так
В кодіровці двигуна (поле з 5 цифрами) в мене стоїть значення 11500, де 5 відповідає за передній привід з АСР/ЕСП, а на повному приводі повинно стояти згідно з підказками проги 11700, де 7 це повний привід с АРС/ЕСП. Попробував змінити кодіровку, записали і знов пише 11500. Почав розповідати, що не правильно буде працювати придушення двигуна при роботі складової АСР з пакету ЕСП...
Розповів мені, що треба ставити оригінальні мізки і якщо треба, то їх чіпувати. Він каже що в його сина така ж октавія, тільки в кузові ліфтбек
Ну я трошки розстроївся...
Поки був на сервісі попросив заміряти тиск бензонасоса.
На холосту і при прогазовці як положено, тримає 2,4-3 Бар як і положено, а от на пробку качає всього лиш 3,5 Бар. Дуже мало!
Так і поїхав додому
Покурив інтернет і знайшов, що більшість купує нові бензонасоси під ТТшку VDO 993-745-117Z. Замовив і я собі такий один! В повного привода насос відрізняється від недопривода
Поки насос стояв у замовленні і їхав до Києва я читав інет по поводу кодіровки ЕБУ двигуна... катався на машині як ні в чому не бувало, правда на бензі...
Машинка після заміни регулятора завжди заводиться з першого разу, незалежно від погоди і довжини простою. Це радує...
Одного разу вже не дуже далеко від доми я попробував по РиСачити, після чого дивлюсь оберти помало почали падати і як падають, то тримаються на відмітці 1000...
Перед тим був участок прямий, то на другій передачі спочатку розганявся в пів педалі газу, потім дотиснув до підлоги, але підхвату не було... так докрутив до 6 тис... Ну списав це на те, що насос не докачує вже
Включив газ - те саме, препевів на бенз - те саме.... так і доїхав додому
Вдома підключив свій БТ адаптер, двилюсь на лів дату... лямбда прозріває, адаптації теж якісь дивні... оберти тримаються вже 800-850, витрата повітря 3,2-3,5 г/с Не схоже на підсос. Пішов під капотом оглянув всі і слухав на предмет підсоса - теж все як і положено.
Давай читати помилки - а там помилка по бідній суміші. Я її видалив і тут же оберти впали до своїх законних 750. але якось не дуже стабільно двиг працює. Переходжу в Лів Дату. Дивлюс Короткочасна лямбда адаптація пішла в -20%... переводжу двиг на газ - адаптація зростає до 0 і все працює нормально і стабільно. Переходжу на бенз - знов поповзло на -20%. Стало страшно, що завтра можу і не завестись
Далі на газу вирішив прокататися біля доми контролюючи короткострокову адаптацію... тестовий заїзд показав, що на газу все ОК.
Приїхав додому, спробував ще раз на бенз перевести. І оп! І на бензині тепер все працює норм
Глюк!
Почитавши інтернет і поговоривши зі знайомими дійшов висновку, що це підклинив новий паливний регулятор (відомі такі випадки), тому комп обідняв суміш до -20%, так як скоріш за все в рейці на хх було 3 бара замість положених 2,3-2,4. Це не зв"язано з помилкою по бідній суміші, а лиш з тим, що на ХХ лямбда контроль доходив до -20% на ХХ
Ще кілька днів катався - все було ОК
Нарешті приїхав бензонасос. В той же день я поїхав туди ж, до офів на заміну цього монстра
По дорозі на всякий випадок прикупив 2 трубочки
приступили до демонтажу
Бак в середині чистенький. Сіточка на бензонасосі теж була чистенька
ось і старий насос в зборі. контакти поплвка ціленькі і блискучі у тому діапазоні, в якомупрацює попалвок
Ось новий насос
Ніразу не пожалкував, що сам цього не взявся робити як мінімум тому, що прийшлось старі трубки підігрівати, щоб хоч якось їх можна було скинути з насоса
Старий насос колись поїде на реставрацію
Поки машину переганяли до прийомщиків, у офів я общупав і обдивився ралійний болід
Там від фабії лишився тільки кузов. В середину навіть не став пробувати залізти, так як з моїми габаритами я б це робив довго
Роширення арок те що треба Не то шо тут мілотеки срані купують
Зарав машинку, спочатку їздив спокійно, потім попробував вжати...таки новий насос рулить... на високих обертах тяга появилась... і то така, що тапку в підлогу страшно нажимати до 100 км/год
По поводу кодіровки ЄБУ двигуна під повний привід, виявляється, що на 99% це можливо. Тепер жду того часу, коли зможу попасти до тієї людини, яка це діло буде пробувати втілити в реальність...
По його ж словам що на турі далеко по барабану, що думають мізки, так як ЕСП зв"язано в основному з АБС, а АБС мені ніхто не перекодовував... Повний привід той і взагалі зв"язаний тільки з АБС... можлива різниця тільки в тому, що не зовсім правильно буде душитися двигун при розвороті на льду і тапці в підлогу... замість 1200 обертів, якщо з місця втоптати тапку, буде наприклад 1300 або 1000... більше ні на чому воно не скажеться
Коли трошки потепліє буду переналаштовувати собі гбо і перекатувати карти
Очень даже эстетически получилось.Кто в вагах шарит,улыбнется
VRS 4motion-Респект,так держать.
Кстати,желаю ''сраного'' милотека поменьше,а побольше нормальных правильных ништяков с Китайских сайтов и автобазаров!