Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Відповісти 
Skoda Kodiaq
Автор Повідомлення
Ю 50 Немає
Ученик
*

Приєднався: Jan 2024
Cлов'яньк
шкода А5 1.6 BSE,фольц POLO sedan 1,6
Повідомлення: #1171
07-01-2024 22:06 RE: Skoda Kodiaq

(24-06-2023 23:08)romadent :  доброго вечора. друзі, хто має досвід експлуатації Kodiaq з третім рядом сидінь? до якого зросту дитина там буде почуватися комфортно?

близько 1.2 м
Шукати всі повідомлення учасника Цитувати це повідомлення у відповіді
bismarc Немає
Ученик
*

Приєднався: May 2025

Повідомлення: #1172
27-05-2025 20:16 RE: Skoda Kodiaq

Доброго вечора!
Тема не надто жвава, але ризикну!
Підбираю собі наступне авто, попередньо зупинився на Кодіакові, на вторинному ринку. Є кілька питань по опціях, можливо зможете надати розгорнуті відповіді, буду безмжено вдячний! По механіці автомобіля якісь знання і навички маю, по електриці та електроніці дуже поверхневі, тому буде багато запитань по опціях авто. Ддя розкміння досвіду - 8 років на Nissan Almera Classic, з минулого липня і понині Duster на дизелі, на ручці, на повному приводі. Що подобаться в Дастері - дизель, повний привід, кліренс, досить круті звіси. Що не подобається - загальна якість збірки, механічна коробка, погана шумка, малий багажник, неможливість встановлення сучасних опцій (на дастері камера заднього огляду, задні парктроніки, круїз/обмеження швидкості, клімат, лед ходові, лед ближній). Із того що в дастері ще могло бути - лише підігрів передніх сидінь та підлокітник. Тому все, що не подобається у дастері, хочеться виправити у наступному авто. Отже, питання по Кодіаку:
1. Повний привід - за 9 років водіння своїх авто, реальних ситуцій, де треба був повний привіт - 4, ну може 5 разів. Весь інший час вистачало приводу на передню вісь. Стиль водіння - місто/траса, дуже нечасто рибалки, походи (не болотний джипінг) та заміські дороги. Тут питання біьше по враженнях кожного - наскільки він потрібен, тому що машини на передньому приводі суттєво дешевші.

2. 7 місць - ніколи не користувався, але багато подорожуємо всією родиною - я, дружина, дитина 7 років, собака розміру спаніеля і кішка. От зараз розглядаю 3-ряд сидінь у форматі возити там собаку, особливо, якщо в сім'ї буде ще одна дитина. Підтвердіть або спростуйте мої сподівання, в кого є 3-й ряд.

3. Активний круїз - раніше думав, що мені вистачає лише звичайного круїза (підтримання швидкості), але перечитав цю гілку і розумію, що все ж хочу адаптивний. Я так зрозумів, має бути камера асистентів на лобовому. Попутно інше питання - якщо є камера на лобовому, то розпізнавання знаків і всі інші функції, які керуються камерою - можна активувати і налаштувати потім, чи не можна?

4. Через те, що двоє водіїв (і обоє з проблемами зі спиною) шукаю сидіння з пам'яттю. Питання, чи можна доставити сидіння з памяттю потім, якщо початково авто було без електросидінь? Також, через кішку і собаку шукаю сидіння із тканинною оббивкою. Хоча, зустрічав на авторіа дуже симпатичні варіанти з коричневою шкірою.

5. Фари. Їздив на звичайних лед на дастері, галогени на нісані, і ксенон на авто друзів Як працюють матричні фари - особистого досвіду не маю. Питання конкретно по кодіаку, на які фари дивитись, і чи можна замінити фари пізніше (наприклад, галоген на бі-ксенон). Також, для себе хотів би мати асистент дальнього - чи доступний він для усіх видів фар, чи можливо його активувати потім, і якими датчиками для цього повинне бути обладнане авто?

6. Музика. Наскільки проблемно замінити штатні динаміки на більш якісні? І чи взагалі замінюються просто динаміки, чи все набагато складніше?

7. Двигун. Якщо розглядати бензиновий 2,0 на вторинному ринку - до яких пробігів такі мотори варті уваги? Чи на вторинному тільки дизель? Бо про ТСІ якісь дуже протилежні відгуки, хотілося б послухати тих, хто має власний досвід - поділіться, будь ласка. Я в тому дуже слабо орієнтуюсь

8. Адаптивна підвіска - по відгуках і різних відео зрозумів, що штука прикольна, але конкретно за нею гнатись не планую. Але, якщо прийдеться стикнутись - чи ремонтуються амортизатори, чи тільки замінюються?

9. Україна/Європа - які є принципові відмінності у конструкції, комплектаціях чи якості складання у авто з України та пригнаних з Європи (нагадаю, мова лише про вторинний ринок)? На що слід звернути особливу уваги для тих і інших?

10. Електропривід кришки багажника - дуже хочеться. Наскільки розумію, доставити таку опцію потім - непросто. І віртуальна педаль - чи можна доставити потім (якщо електробагажник вже є у авто)?

11. Фаркоп - точно не буде аргументом при виборі, але хотілося б знати, наскільки складно доставити потім. Саме складне, наскільки я розумію, протягнути проводку. Зорієнтуйте в питанні, будь ласка.

12. Панораму не хочу зовсім, не знаю чому)
13. Колір хочу білий, але не критично. Більше паную звертати уваги на опції та загальний стан авто.
14. Чи можливо на маленький дисплей (між спідометром і тахометром) вивести карту? Чи це я вже щось плутаю?

Наче згадав все, що хотів запитати. Буду вдячний усім, хто відгукнеться!
UPD: 15. Адаптивна підсвітка поворотів - що воно таке, наскільки ефективно, і чи можливо встановити згодом?
(Востаннє це повідомлення було змінене: 27-05-2025 21:33 bismarc.)
wywiadowca1980 Далеко
Мегаписака

Приєднався: May 2016
Київ, село Позняки
Superb III, 2.0 TDI (DFCA)+Stage 1, DQ250
Повідомлення: #1173
28-05-2025 08:29 RE: Skoda Kodiaq

(27-05-2025 20:16)bismarc :  Підбираю собі наступне авто, попередньо зупинився на Кодіакові, на вторинному ринку.
Бюджет який?

За наявності на руках 35-37 тисяч у.о., то хорошого і свіжого (2020+ року) Кодіака 2.0 tdi на 190-200 коней (на 150 не раджу, не їде на них Кодіак ну ніяк. А от Октавія їде.) в комплектації НЕ бомж знайти в ЄС цілком можливо. Бензиновий теж буде ок, але дизель ресурсніший.....
Раджу шукати Kodiak в комплектації SportLine.
В якому стані і якого року випуску? То все від вашого бюджету залежить...

P.S.
У нас дуууже багато людей, яким важливий "Адаптивний круїз" та "сліпі зони" і чхати вони хотіли, що на приборці 170 тисяч пробіг, а в реальності 400+ та ще й пів кузова фарбовано...
До якої категорії ви належите, то вам видніше.
Hello!
(Востаннє це повідомлення було змінене: 28-05-2025 10:08 wywiadowca1980.)
zarik Немає
Шкодавод

Приєднався: Jan 2006
Кам’янець-Подільський, Житомир
Октавія 1,8Т - продалася, Скаут 2,0 FSI - продався.Октавія А 8
Повідомлення: #1174
29-05-2025 11:31 RE: Skoda Kodiaq

(27-05-2025 20:16)bismarc :  1. Повний привід - за 9 років водіння своїх авто, реальних ситуцій, де треба був повний привіт - 4, ну може 5 разів. Весь інший час вистачало приводу на передню вісь. Стиль водіння - місто/траса, дуже нечасто рибалки, походи (не болотний джипінг) та заміські дороги. Тут питання біьше по враженнях кожного - наскільки він потрібен, тому що машини на передньому приводі суттєво дешевші.

16 років володів скаутом. У більшості ситуацій робота повного приводу не відчувається, але усвідомлення наявності повного приводу дає спокій при їзді у складних умовах (сніг, дощ, слизькота), рухаєшся впевненіше. Зважайте на необхідність обслуговування муфти хальдекс кожні 60 тисяч із заміною рідини, а також можливість виходу з ладу підвісного підшипника та необхідності заміни гумових демпферів кардану( але це десь після 300 тисяч). При виїзді на риболовлю повний привід допомагає вибратись із місць з важким рельєфом та під час дощу встигнути виїхати на тверду поверхню. Для повного приводу краще дизель, бо витрати пального менші. А загалом, варто орієнтуватись на ваші потреби
Artur_A5_BKD Немає
Классик

Приєднався: Sep 2019
Киев
Kodiaq 2.0TSI
Повідомлення: #1175
29-05-2025 13:31 RE: Skoda Kodiaq

1. Кодіак на передньому приводі? Тільки якщо на 1.4 тсі і механиці з Європи, мабуть. Офіційні українські всі на повному приводі. Але ж то не постійний повний привід, а розумна муфта Халдекс. За замовчуванням 90% йде на передню вісь.

2. У мене немає 3 ряду, але при цьому їздять 4 тварини. 3 ряд - це мінус багажник, рахуйте.

4. Пам'ять сидіння працює тільки в парі з пам'яттю дзеркал, наче. Наскільки пам'ятаю, дзеркала з пам'яттю були обов'язковими для оснащення сидіння водія з пам'яттю, коли збирав свою машину.

5. Матричні фари - це найсучашніша технологія. Дуже зручно, як на мене, дальнє можна взагалі не виключати, бо зустрічний транспорт "вирізається" з променів.

Щодо заміни одних на інші - думаю, буде проблематично, бо мізкі різні мають бути, але я не експерт.

7. ТСІ 3 покоління не мають особливих проблем при нормальному обслуговуванні. Якщо не купите вже мертвий, звісно.

8. Адаптивна підвіска - дорого. Але режими Комфорт і Оффроад вартують тих грошей, як на мене. Дружина без досвіду їздила в Карпати, то на Оффроді машина практично сама заїхала, куди треба було по грунтовкам після дощу.

15. Якщо я правильно зрозумів, то у мене є - при увімкненні поворотника або повороті керма вмикається додаткова фара, яка більш широко підсвічує ту сторону, куди робите маневр. Не те щоб обов'язкова опція, але трошки більше безпеки. У мене теж в якомусь пакетному рішенні йшло в наборі.

По інших пунктах нічого не можу сказати.
bismarc Немає
Ученик
*

Приєднався: May 2025

Повідомлення: #1176
29-05-2025 15:46 RE: Skoda Kodiaq

Поки що планую влізти у бюджет до 25к. Такі пропозиції на ринку є, з Європи за такі гроші теж можна дивитись варіанти. Питання стану, комплектації та пробігу
wywiadowca1980 Далеко
Мегаписака

Приєднався: May 2016
Київ, село Позняки
Superb III, 2.0 TDI (DFCA)+Stage 1, DQ250
Повідомлення: #1177
29-05-2025 16:27 RE: Skoda Kodiaq

(29-05-2025 15:46)bismarc :  планую влізти у бюджет до 25к.
Якщо справжній пробіг 300+ та слабенька комплектація не лякають, тоді так, варіантів на тому ж авторіа повно.

P.S.
Без "помічника" (за гроші) брати не радив би Wink
Ну хіба, що ви не гірший експерт.
(Востаннє це повідомлення було змінене: 29-05-2025 16:27 wywiadowca1980.)
Artur_A5_BKD Немає
Классик

Приєднався: Sep 2019
Киев
Kodiaq 2.0TSI
Повідомлення: #1178
29-05-2025 16:52 RE: Skoda Kodiaq

З таким бюджетом не розраховуйте на матричні фари та адаптивну підвіску. Бо одночасно з гарною комплектацією та живу за такі гроші навряд знайдете.
Martine Немає
Классик

Приєднався: Feb 2018
Запоріжжя
А7 1,4TSI
Повідомлення: #1179
29-05-2025 21:04 RE: Skoda Kodiaq

(29-05-2025 15:46)bismarc :  Поки що планую влізти у бюджет до 25к. Такі пропозиції на ринку є, з Європи за такі гроші теж можна дивитись варіанти. Питання стану, комплектації та пробігу
Бюджет норм для дизельних європейців з пробігом 200+
Тільки не дивіться на 1,4 TSI. Цей двигун для такої важкої машини замалий. Не розумію нашо вони його туди ставлять.
1.2HTP Немає
CAXA

Приєднався: Sep 2006
Днепр
Повідомлення: #1180
29-05-2025 22:10 RE: Skoda Kodiaq

(29-05-2025 21:04)Martine :  ... 1,4 TSI. Цей двигун для такої важкої машини замалий. Не розумію нашо вони його туди ставлять.
Как вариант, коробкой подогнали, для комфортной городской эксплуатации.
Для владельца: крупный, красивый и комфортный автомобиль, по нормальному прайсу. Со стороны: все тот же Kodiaq )))
Відповісти 

Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  Kodiaq & Tarraco kaniel 18 3 847 01-05-2023 17:47
Останнє: kaniel
  Kodiaq vs Touareg vs Haval H6 lammer 133 38 184 12-04-2023 01:35
Останнє: lammer
  Kodiaq 2022 (комплектация) Piston 233 42 572 22-11-2022 18:11
Останнє: Artur_A5_BKD
  Kodiaq: бензин или дизель Dron 65 21 700 28-10-2022 19:37
Останнє: Dimitrius
  Kodiaq 2022 TDI 150hp vs 200hp или ну его и взять TSI Andy22 36 10 122 13-07-2022 23:15
Останнє: Ozzy
  Зимняя резина Skoda Kodiaq corvum 26 12 433 07-01-2022 15:54
Останнє: romankipishkon
  Kodiaq - двигатель, коробка - что выбрать? BegemoT 111 59 597 17-11-2020 07:01
Останнє: kwon
  Kodiaq или Rav 4 ancer 40 11 706 30-07-2020 16:27
Останнє: Gamester

Швидкий перехід:

Переглядають: Гості: 1