Доброго вечора!
Тема не надто жвава, але ризикну!
Підбираю собі наступне авто, попередньо зупинився на Кодіакові, на вторинному ринку. Є кілька питань по опціях, можливо зможете надати розгорнуті відповіді, буду безмжено вдячний! По механіці автомобіля якісь знання і навички маю, по електриці та електроніці дуже поверхневі, тому буде багато запитань по опціях авто. Ддя розкміння досвіду - 8 років на Nissan Almera Classic, з минулого липня і понині Duster на дизелі, на ручці, на повному приводі. Що подобаться в Дастері - дизель, повний привід, кліренс, досить круті звіси. Що не подобається - загальна якість збірки, механічна коробка, погана шумка, малий багажник, неможливість встановлення сучасних опцій (на дастері камера заднього огляду, задні парктроніки, круїз/обмеження швидкості, клімат, лед ходові, лед ближній). Із того що в дастері ще могло бути - лише підігрів передніх сидінь та підлокітник. Тому все, що не подобається у дастері, хочеться виправити у наступному авто. Отже, питання по Кодіаку:
1. Повний привід - за 9 років водіння своїх авто, реальних ситуцій, де треба був повний привіт - 4, ну може 5 разів. Весь інший час вистачало приводу на передню вісь. Стиль водіння - місто/траса, дуже нечасто рибалки, походи (не болотний джипінг) та заміські дороги. Тут питання біьше по враженнях кожного - наскільки він потрібен, тому що машини на передньому приводі суттєво дешевші.
2. 7 місць - ніколи не користувався, але багато подорожуємо всією родиною - я, дружина, дитина 7 років, собака розміру спаніеля і кішка. От зараз розглядаю 3-ряд сидінь у форматі возити там собаку, особливо, якщо в сім'ї буде ще одна дитина. Підтвердіть або спростуйте мої сподівання, в кого є 3-й ряд.
3. Активний круїз - раніше думав, що мені вистачає лише звичайного круїза (підтримання швидкості), але перечитав цю гілку і розумію, що все ж хочу адаптивний. Я так зрозумів, має бути камера асистентів на лобовому. Попутно інше питання - якщо є камера на лобовому, то розпізнавання знаків і всі інші функції, які керуються камерою - можна активувати і налаштувати потім, чи не можна?
4. Через те, що двоє водіїв (і обоє з проблемами зі спиною) шукаю сидіння з пам'яттю. Питання, чи можна доставити сидіння з памяттю потім, якщо початково авто було без електросидінь? Також, через кішку і собаку шукаю сидіння із тканинною оббивкою. Хоча, зустрічав на авторіа дуже симпатичні варіанти з коричневою шкірою.
5. Фари. Їздив на звичайних лед на дастері, галогени на нісані, і ксенон на авто друзів Як працюють матричні фари - особистого досвіду не маю. Питання конкретно по кодіаку, на які фари дивитись, і чи можна замінити фари пізніше (наприклад, галоген на бі-ксенон). Також, для себе хотів би мати асистент дальнього - чи доступний він для усіх видів фар, чи можливо його активувати потім, і якими датчиками для цього повинне бути обладнане авто?
6. Музика. Наскільки проблемно замінити штатні динаміки на більш якісні? І чи взагалі замінюються просто динаміки, чи все набагато складніше?
7. Двигун. Якщо розглядати бензиновий 2,0 на вторинному ринку - до яких пробігів такі мотори варті уваги? Чи на вторинному тільки дизель? Бо про ТСІ якісь дуже протилежні відгуки, хотілося б послухати тих, хто має власний досвід - поділіться, будь ласка. Я в тому дуже слабо орієнтуюсь
8. Адаптивна підвіска - по відгуках і різних відео зрозумів, що штука прикольна, але конкретно за нею гнатись не планую. Але, якщо прийдеться стикнутись - чи ремонтуються амортизатори, чи тільки замінюються?
9. Україна/Європа - які є принципові відмінності у конструкції, комплектаціях чи якості складання у авто з України та пригнаних з Європи (нагадаю, мова лише про вторинний ринок)? На що слід звернути особливу уваги для тих і інших?
10. Електропривід кришки багажника - дуже хочеться. Наскільки розумію, доставити таку опцію потім - непросто. І віртуальна педаль - чи можна доставити потім (якщо електробагажник вже є у авто)?
11. Фаркоп - точно не буде аргументом при виборі, але хотілося б знати, наскільки складно доставити потім. Саме складне, наскільки я розумію, протягнути проводку. Зорієнтуйте в питанні, будь ласка.
12. Панораму не хочу зовсім, не знаю чому)
13. Колір хочу білий, але не критично. Більше паную звертати уваги на опції та загальний стан авто.
14. Чи можливо на маленький дисплей (між спідометром і тахометром) вивести карту? Чи це я вже щось плутаю?
Наче згадав все, що хотів запитати. Буду вдячний усім, хто відгукнеться!
UPD: 15. Адаптивна підсвітка поворотів - що воно таке, наскільки ефективно, і чи можливо встановити згодом?
(Востаннє це повідомлення було змінене: 27-05-2025 21:33 bismarc.)
|