MaksimusSkodovec :Predator_76 :Керосин наше все.
На БРСМ евросолярка зимой в банках на заправке стоит обычно прямо на улице. Ни разу не подводило.
Такое и на КЛО видел , я может быть и адский пессимист, но кто знает в какой пропорции в той банке солярка с керосином смешана?
Керосин не припиняє кристалізацію парафіну, він залишає ДП рідким. Тому усе одно має помутніти. А ось агресивний розчинник залишить прозорим. Тому дивимося на те, що ллється з пістолета зранку.
MaksimusSkodovec :ABU :Макс по совету нашего гуру масел
пользуюсь Castrol TDA.
Честно скажу Шкоде пофиг
- для успокоения души пользовался. Не знаю как там в А7, но в А5 топливный стоит очень удачно.
Так ты Кастрол все время заливал или только в зимний период? Это же не чистый антигель, а все таки присадка комплексная?
У TDA є "побічна дія" у вигляді зниження температури прокачування та застигання, яку нам рекламують окремим пунктом. Здається вони гарантують до -22, але треба розуміти, що у нашому ДП парафінів може бути більше.
Predator_76 :я вхожу в седьмую зиму ... мне не надо определятся с присадками и прочим... машина заводилась и в -35 .... все ваши присадки, ересь еще та. тем более кастрол ТДА - мало общего имеет с антигелем. пошерстите форумы мерсоводов и бмв водов, у которых тоже топливные капризные, узнаете много нового и интересного.
Можете лить что угодно. Керосин, наиболее чистая фракция всех хреней.
По-правильному ДП треба очищувати від м'яких парафінів. Але зараз той хто рахує гроші подумає: якщо є хімічна речовина, яка взаємодіє з парафінами та не дозволяє їм кристалізуватись і це дешевше для виробництва... – То як по-вашому виробляють ДП там, де є жорсткі стандарти і контроль? Усілякі BASF не просто так хімію цю придумували. Звичайно нормальні виробники у низькосортне ДП з купою парафінів хімію не ллють (як наші, думаю)...
Це у нас не встигли продати – налили керосину, воно мутніє але якось їде. А якщо з математикою туго і пропорція не склалася, то саме покупець і постраждає.
Керосин – це просте рішення, особливо у безвиході (як і бензин) – його можна додати у вже помутнівше ДП, а ось
нормальний антигель, який не змінює характеристик ДП, не буде працювати, бо процес кристалізації вже пішов (точніше – з великою імовірністю не допоможе, бо треба ДП нагріти і гарно з ним перемішати).
Predator_76 :Для интереса, разузнайте как летнюю солярку мешают с бензином и выдают аля еврозимняя.
Для себя я эту тему закрыл. Спросили - ответил. После того, как пару баков руками от парафина вычистите, придет понимание. Пессимизм сменится на оптимизм.
Раньше говорили, дурная голова рукам покоя не дает (с) народная мудрость.
– Ось тому це все зводиться до того, що треба купувати якісне ДП.
шкодман :правильно ребята говорят,шо лучше керосина нет ни чего,я много лет на дизелях отъездил и знаю о чём говорю.
Нажаль
керосин змінює властивості ДП і горить по-іншому, але як засіб для критичної ситуації – кращий за бензин. Головне концентрацію не перевищувати.