Найшли що обсмоктувати.
вот по закону Савченко стільки уродів вийшли достроково з місць позбавлення волію. Просто - ну дуже багато. І молчок. і от повиходять зеки і більшість візьметься за старе.
У нас в Україні і так криміногенна ситуація ускладнилася (чи хтось хоче заперечити?) пропорційно до зниження рівня життя населення, падінню курсу гривні і росту рівня безробіття. Кількість незареєстрованої зброї на руках - просто ахтунг. Минулої пятниці бачив з авто як перекидували з мерса в октаху - автомат і пару якихось на вигляд пістолетів у малолюдному місці в місті. і це на фоні - скорочення штатів в міліції/поліції, щоб компенсувати підняття зарплати (збереження рівня загального ФОП по міністерству). Да - проводити люстрацію/атестацію необхідно, але не скорочувати штати поліції. просто на місце не пройшовших атестацію набирати нових.
І збільшувати зарплату або змінювати систему заохочень за відмінну працю ітд., щоб зменшувати рівень злочинності.
а тут крім амністії до дня незалежності, ще й такий незрозумілий закон. Ці дебіли з ВРУ одним законом нашкодили більше, ніж сумарно вся міліція/поліція за останні роки.
А ви пацанам/дівчатам, які пройшли експрес курси, які хочуть працювати, які ще вчаться і прагнуть розвиватися - кості обсмоктуєте.
Уже три рази мав розмову з новою поліцією - ніяких нарікань. один раз могли навіть оштрафувати по дєлу за порушення правил стоянки у другому ряду при висаджуванні пасажира - пояснили мені моє порушення, попросили не порушувати.
Чи є серед них - неадеквати - якщо взяти що поліція це мініатюрний зріз нашого суспільства - думаю, що є, але думаю що значно менше ніж в суспільстві через проведений відбір. реальний відбір - не за гроші, не по блату, чи звінку/знайомству, а по чесному та прозорому конкурсу на працевлаштування. Рано чи пізно неадеквати відсіються, вічно притворятися нормальними вони не зможуть. А тих аспектів чи знань, що не навчили в процесі роботи або набудуть або навчать.
Ті, хто задавив пішохода на переході повинні відповісти по закону. Хоча досить поширена проблема коли при повороті наліво чи направо пішохід виходить з-за автобуса або попадає в зону стойки, за якою його не видно.
ось як дібілоїди з ВРУ попрацювали. а деяких міліція ловила роками, тратила на це сили, засоби
Цитата:По состоянию на 15 апреля положение закона было применено к 39 тысячам 496 заключенных, рассказал Залиско.
Кроме бывших высокопоставленных должностных лиц Игоря Зварича и Виктора Лозинского, досрочно были освобождены 5 тысяч 961 человек, отбывавших наказание за тяжкие преступления. В частности, 10 - за преступления против основ национальной безопасности, 832 - за преднамеренное убийство, 531 - за преднамеренно тяжкое телесное повреждение, 1120 - за разбой, 863 - за грабеж и 1340 - за кражу.
Заместитель генпрокурора отметил, что только в Винницкой области из мест отбывания наказания на основании данного закона на свободу вышли 261 человек. При этом 12 из них уже после освобождения повторно содержатся под стражей при совершении тяжких и особо тяжких преступлений, в том числе преднамеренных убийствах.
http://korrespondent.net/ukraine/3673325...ko-opasnym