У ДЕРЖКІНО РОЗПУСТИЛИ ЕКСПЕРТНУ РАДУ ЧЕРЕЗ СЕРІАЛ ПРО "Д/ЛНР" НА КАНАЛІ АХМЕТОВА
Із 16 членів експертної ради, лише 5 були проти показу серіалу У державному комітеті з питань кіно розпустили експертну раду з питань розповсюдження і демонстрування фільмів, яка дозволила показ серіалу "Не зарікайся" про "Д/ЛНР" на телеканалі "Україна", який належить мільярдеру Рінату Ахметову. Про це на своїй сторінці Facebook написав голова Держкіно Пилип Іллєнко. Іллєнко підкреслив, що наразі необхідно сформувати новий склад комісії, членами якої мають стати "фахівці, що зможуть чітко, послідовно і професійно таку функцію виконувати виходячи із патріотичних позицій" "Позитивне рішення експертів щодо можливості показу цього серіалу стало для мене неприємною несподіванкою і я не можу з ним погодитися. Саме тому, враховуючи надзвичайний суспільний резонанс з цього приводу, я вважаю потрібним припинити повноваження нинішнього складу комісії і сформувати новий її склад", - написав він. Зокрема, із 16 членів комісії, лише 5 висловилися за заборону показу серіалу.
Нагадаємо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначить позапланову перевірку ТРК "Україна". Перевірка пов'язана зі скандалом, який вибухнув в соцмережах через один з серіалів виробництва цього телеканалу - "Не зарікайся". На думку глядачів, у серіалі позитивно зображують терористів "ДНР/ЛНР" і російські гібридні війська на Донбасі. При цьому бійців ЗСУ і представників української влади в ньому називають "украми", "купка фашистів", "кривава хунта".
(14-04-2016 21:41)Снусмумрик : Ждём меру мэру пресечения
Мера Вишгорода відпустили під заставу у 5 мільйонів гривень
Міський голова Вишгорода Київської області Олексій Момот вийшов з-під варти під заставу в 5 млн. грн, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
Чиновник, якого звинувачують у хабарництві, повернеться до виконання своїх обов'язків.
"Від посади мене поки що не усунули. Я зобов'язаний виконувати обов'язки міського голови", – сказав він.
Сьогодні о 18:00 на площі Шевченка біля Вишгородської міськради зберуть Народне віче на підтримку Момота, - повідомляє прес-служба партії "Воля".
17 квітня Печерський районний суд столиці на два місяці арештував мера Вишгорода Олексія Момота, 36 років
— Повний розмір хабара, що вимагав мер Вишгорода — мільйон євро (близько 29 млн грн. — ГПУ). Його взяли під час отримання частини — 200 тисяч євро. Вимагав їх від представника будівельної компанії за нерозірвання договору на оренду земельної ділянки. Також — за безперешкодну забудову мікрорайону, — розповідає на брифінгу голова Служби безпеки Василь Грицак.
Також затримали чотирьох посередників міського голови. Один із них намагався переказати 200 тис. євро через відділення Промінвестбанку на Ярославовому валу столиці. Ще одного затримали в ресторані в центрі Києва. Представник забудовника передавав йому документи на майнові права нежитлової нерухомості загальною площею 2 800 "квадратів".
...
Момот має дві судимості. Обидві погашені. Це дозволило йому брати участь у виборах.
У 1997 і 1998 роках його засудили на 36 місяців за крадіжку з проникненням. Покарання відбував у Крюківській колонії на Полтавщині. У вересні 2001-го амністували. В листопаді вийшов на свободу.
У жовтні 2015 року Олексій Момот переміг на виборах міського голови Вишгорода. За нього проголосували 2389 жителів міста. Це 20% виборців. 2309 голосів віддали секретарю міськради Марії Решетніковій.