Столиця поповнилася новими каретами швидкої
Усі авто оснащені сучасним устаткуванням, необхідним для надання першої медичної допомоги
Міністерство охорони здоров’я розпочало заміну парку старих “швидких” на сучасні нові. Усього придбано понад дві сотні автомобілів, які відповідають національному стандарту України. На сьогодні фірми-виконавці вже доставили 29 “швидких” — 13 минулого тижня та 16 — цього. Після огляду автомобілі будуть направлені у регіони. Частина укомплектованих машин залишиться обслуговувати столицю.
Усі 16 автомобілів швидкої допомоги, які днями були доставлені на склад у Київ, розподілені по областях. У Вінницьку — два автомобілі, у Донецьку — шість, Дніпропетровську — чотири та стільки ж авто обслуговуватимуть киян.
Як стало відомо “Хрещатику”, столичний парк “швидких” мають поповнити ще понад півсотні авто. Їх розподілятимуть через ГУ охорони здоров’я КМДА. Частину автомобілів спрямують безпосередньо для потреб міської станції швидкої медичної допомоги та медицини катастроф, іншу — для невідкладної меддопомоги та дитячих лікарень. Після того, як чергова партія авто буде повністю укомплектована, відбудеться урочиста передача спецавтівок за участі керівництва міста.
Загалом для оновлення всеукраїнського парку старих карет швидкої допомоги закуплено 216 автомобілів Peugeot Boxer типу В. Усі вони будуть доставлені на столичний склад до кінця липня. “Міністерство закупило для пілотних Вінницької, Дніпропетровської, Донецької областей та Києва 216 автомобілів швидкої медичної допомоги. Усі спецавтівки повністю укомплектовані та відповідають національному й європейському стандартам”,— повідомив “Хрещатику” радник міністра охорони здоров’я України Володимир Юрченко.
http://kreschatic.kiev.ua/ua/4115/art/1342635694.html