Оригинальное дополнительное оборудование и запчасти для Volkswagen AG (Volkswagen, Skoda, Seat, Audi)

[-]
Форуми
Пошук
Правила форуму
Тема закрита 
Вибір економічного авто виключно для міста(Fabia,Corsa іт.д)
Автор Повідомлення
Stupindo Немає
Ученик
*

Приєднався: Apr 2008

Повідомлення: #1
18-04-2008 13:52 Вибір економічного авто виключно для міста(Fabia,Corsa іт.д)

Всім привіт.
Викладу трохи своїх досліджень і задам питання досвіченим Шкодникам. Smile
Стоїть задача вибрати надійне, економічне, недороге, симпатичне авто.
Властивості перераховані в порядку важливості.
Бажаний бюджет 15-16 тисяч американських (майже повністю кредит). При необхідності можна дотягнути до 20 тис, але кожна наступна тисяча повинна серйозно бути обгрунтована.

В мене до кандидатів відразу потрапили:
1.Skoda Fabia New (1.2 HTP,Ambient\Classic + всі необхідні допи, МКПП, 69 коників), ціна приблизно $16000, розход по місту 7.7;
2. Opel Corsa (1.2 XEP, 3dr, АКПП, 80 коників), ціна приблизно $18500, розход по місту 7.7;
3. Hyundai Getz (1.4, МКПП, 95 коників) , ціна приблизно $15000, розход по місту 7.4 (мінус - принципова відсутність ABS);
4. Mitsubishi Colt (1.3, МКПП, 95 коників), ціна порядка $17000, розход по місту 7.4;
5. Daihatsu Sirion - поки що не розглядав серйозно, але кандидат повинен бути досить конкурентним.
6. ... мабуть є ще кандидати, але я їх поки не бачив...

В реалі почав я зі Шкоди Fabia New. Сходив в салон. Посидів, поговорив з менеджером. Сподобалась достойна добротність, можливість вибрати опції, а також, що немаловажно, чіткість в термінах отримання авто. 65 робочих днів немало, а ле по інших виробниках такий бардак, що можна і півроку прочекати і нічого не дочекатись.

Тепер питання до Вас:
0. Глобальне питання - Що порадите вибрати? Wink
1. Якщо власники Fabia проходили через такий вибір, як я, то що схилило саме до Фабії? Про що, можливо, жалкуєте після покупки? Smile
2. Менеджер стверджував, що 1.2 дуже слабкий двигун.В принципі по кониках двигун дійсно програє своїм конкурентам, але цифри одне, а відчуття, то інше. А двигун 1.4 мене вже не цікавить через зовшім інші показники економічності.
3. Крім того, чи є якісь технологічні проблеми з двигуном 1.2? Все-таки 3-х циліндрова штука досить оригінальна.

Далі деякі пояснення, яку машинку і чому я шукаю.
Які початкові умови:
1. Планується використовувати авто практично тільки в місті "з роботи/на роботу", "в гості/з гостей", "в супермаркет/з супермаркета". За місто є машинка Renault Laguna, 2 літра з АКПП. Безперечно комфортна і потужна тачка, але по місту в пробках/тянучках, світлофорах/ривках невиправдано дофіга їсть бенза (14-15/100 км). Особливо враховуючи, що відстані навіть по місту невеликі. Вранці 5-7 хвилин грієш машину, а потім 20 хвилин їдеш на роботу(20, якщо без заторів). Ну, не виключаю, що іноді і на маленькій машині доведеться вискочити за місто, але тоді треба розуміти, що обгони на трасі не для нас. Тому потужність не вимагається (в розумних межах, звичайно) - вимагається економічність.
2. Є думка, що маленькі авто не сильно довговічні. Ну і взагалі таке життя, що машинка береться на 2-3 роки максимум, а далі перепродається і купується щось інше. Тому нема надмірно скурпульозного підходу, ніби купуєш авто на все життя.
3. Трохи поїздивши на різних авто різного класу зрозумів для себе, що в машині більш важливо те, як вона гальмує, а не до якої швидкості вона може розігнатись. Шумахерам на ВАЗах і Ланосах, які зганають з лівого ряда машини на швидкості 150 км - щасливої дороги. Smile Тому попри бажанні зекономити вважаю, що засоби контраварійної безпеки - АБС, ЕСП і т.п. маст бі.
4. При всій своїй повазі до МКПП на власній шкурі відчув, що АКПП зручна штука (знов-так для міста). А враховуючи, що сучасні автомати (роботизовані та варіатори) не дають такого вже приросту розходу пального, а в деяких машинах навіть економлять, то при можливості хотілось би взяти таки автомат.
5. Таке досягнення прогресу, як кондиціонер з фільтром салона - має бути. Звичайно, якщо можна, то краще було би клімат-контроль.

Дякую за відповіді.
Шукати всі повідомлення учасника
KoStyaNs Немає
Писатель

Повідомлення: #2
18-04-2008 14:16 Re: Вибір економічного авто виключно для міста(Fabia,Corsa і

Stupindo :3. Hyundai Getz (1.4, МКПП, 95 коників) , ціна приблизно $15000, розход по місту 7.4 (мінус - принципова відсутність ABS);
4. Mitsubishi Colt (1.3, МКПП, 95 коників), ціна порядка $17000, розход по місту 7.4;
5. Daihatsu Sirion - поки що не розглядав серйозно, але кандидат повинен бути досить конкурентним.
Getz - внутри ничего интересного, тесно. Сдавал на нем экзамен в МРЕО. Так как мелкая - габариты чувствуются нормально. Больше ничем не впечатлило.

Colt'04 - собственно на нем проходила большая часть обучения в автошколе. Снаружи неплохо смотрится, по обзорам - вообще лапочка.
Главные плюсы - вроде мелкая, а внутри кажется намного больше, хотя взади всё равно тесновато будет. Обрубленный и короткий зад - великолепно на нем парковаться. Но двиг - в горку еле вытягивает, передачи слишком короткие - задалбывает переключаться. Плохой обзор по диагонали назад-вправо - за задней стойкой выезд с кольца - не видно ничего. Передняя левая стойка - тоже ничего хорошего...
А что ученики с ней за 20 000пробега сделали - как будто на ней 200 000 проехали - двиг тарахтит, салон подраный..
ИМХО - не стоит машина таких денег.

Daihatsu Sirion - Китай он и есть Китай...
littlecow Немає
Ученик
*

Приєднався: Dec 2007
Киев
Fabia New 1.4
Повідомлення: #3
18-04-2008 14:29  

Эксплуатирую я OPEL Corsa Essentia 5 дверей 1.2 easytronic.

Что сказать - машинка хороша. А в городе и подавно хороша. Расход как по паспорту. Нареканий нету никаких.
Но:
1. Нужно привыкать месяцок другой к этому автомату. Вначалу я жутко матюкался т.к. если не ты не просёк логику этого девайса, то дергает он довольно ощутимо.
2. Машика только для размеренной езды из пункта А в пункт Б. Никаких отжигов.
3. Осенью ее стоимость была 88500,а сейчас - 94418 грн. Дороговато однако Оцтой
4. В Автоцетре заставили поставить родную сигналку за 2200 грн. И переходник на магнитолку еще 600 грн. Во всяком случае это с моего отца так содрали Smile

Сам пока ожидаю Фабку 1.4 с допами
DarkWanderer Немає
Классик

Fabia New 1.4
Повідомлення: #4
18-04-2008 14:29  

У Фабы автомат только с 1,6 и не робот. Из всех названных, робот по-моему у Корсы. Еще робот на Форд Фиеста - тоже стоит глянуть.
Дайхатсу - это японец с двигателями и ходовой от Тойоты Smile
На Фабе 1,4 при спокойном стиле (или почти спокойном) расход в городе приближается к паспортным только в час пик по пробкам. В остальном меньше.
Stupindo Немає
Ученик
*

Повідомлення: #5
18-04-2008 15:30  

KoStyaN's
Цитата:Getz - внутри ничего интересного
Так, ця машинка нічим не вражає, але ціна/напакованість поки що краща в категорії.

Цитата:Daihatsu Sirion - Китай он и есть Китай...
Японець. Але поки що вони якось вяло представлені в нас на Україні. От недавно бачив "Екіпаж", де тестували цю машинку - відгуки в основному позитивні.

DarkWanderer
Цитата:У Фабы автомат только с 1,6 и не робот. Из всех названных, робот по-моему у Корсы. Еще робот на Форд Фиеста - тоже стоит глянуть.
Дайхатсу - это японец с двигателями и ходовой от Тойоты
На Фабе 1,4 при спокойном стиле (или почти спокойном) расход в городе приближается к паспортным только в час пик по пробкам. В остальном меньше.

Ні, на автомат Фабії я не розраховую. Там зразу інші ціни і інший розход палива.
А стосовно того, що 1.4 може брати менше паспортних показників - якось мені не віриться. Ні разу не чув, щоб паспортний розход був завищений відносно практичного. Якщо співпадає, то і то добре.

littlecow
Цитата:Что сказать - машинка хороша. А в городе и подавно хороша. Расход как по паспорту. Нареканий нету никаких.
Но:
На форумі Опеля теж Корсу хвалять. Нарікання чув тільки на ціну.
Мда, напевне завтра поїду в салон опеля... там пощупаю подивлюсь. 94 тис. це 5-тидверка. Я би 3-хдверку взяв.
А стосовно робота... я і до свого тіптроніка довго приноровлювався... То він зареве не в тєму, то навпаки тупить... Мабуть робот ще хитріший.
Може тоді краще взяти механіку? Він десь на 3000 грн.дешевший.

А все-таки, що там стосовно Fabia 1.2 HTP? Невже там дійсно такий дохлий двигун? Все-таки його ставлять і на Polo... Повинна ж циферна малопотужність (69 л.с.) компенсуватись чимось... еластичністю, тяговитістю на низах і т.д.
DarkWanderer Немає
Классик

Fabia New 1.4
Повідомлення: #6
18-04-2008 15:39  

Относительно Фабийного 1,2 - с ним все в порядке. Он действительно тяговитее многих конкурентов, т.к. макс момент развивает раньше. В принципе, владельцы в основном довольны. А менеджеров я бы не слушал так внимательно, они еще и не такое скажут. Хотя в салоне где брал Фабу, менеджер наоборот говорил, что ему 1,2 даже больше нравится.

А как на счет дизеля? Это еще экономичнее по топлву. Фаба 1,4 или Хюндай Акцент 1,5 - вообще самолет и экономичен.

ЗЫ
По поводу расхода можете не верить, дело личное Smile
KoStyaNs Немає
Писатель

Повідомлення: #7
18-04-2008 16:04  

Stupindo :KoStyaN's
Цитата:Daihatsu Sirion - Китай он и есть Китай...
Японець. Але поки що вони якось вяло представлені в нас на Україні. От недавно бачив "Екіпаж", де тестували цю машинку - відгуки в основному позитивні.
Виноват, перепутал с чем то созвучным Хм
Раз мало представлены - то тогда наверно и запчасти с обслуживанием будут мало представлены Smile
KAV Немає
Мегаписака

Fabia New Elegance 1.4
Повідомлення: #8
18-04-2008 16:08  

Stupindo :А все-таки, що там стосовно Fabia 1.2 HTP? Невже там дійсно такий дохлий двигун? Все-таки його ставлять і на Polo... Повинна ж циферна малопотужність (69 л.с.) компенсуватись чимось... еластичністю, тяговитістю на низах і т.д.
Да не дохлый он, посмотрите внимательно характеристики и сравните с той же Корсой при одинаковом объеме (Гетц и Кольт имеют объем побольше и, соответственно, помощнее)
У Фабии крутящий момент 112 на 3000 об.
Мощность 69 л.с. при 5400 об

У Корсы крутящий момент 110 при 4000 об!!!
Мощность 80 л.с. при 5600 об.

Т.е. Фабия гораздо лучше тянет на низах, а Корса вырывается вперед только, если его крутить. ПОэтому сравнение этих двигателей лучше примерить на себя. Если "зажигать" - Фабия отстанет.
При размеренной или экономной езде (до 3000-3500 оборотов) у Фабии будет преимущество.

И именно по этой причине двигатель Фабии 1.2 является "городским", т.к. для города "подхват на низах" приятнее, а на трассе на 5-й передаче его максимальный крутящий момент достигается уже на 90 км/ч, на больших скоростях и крутиться сильно будет, и мощи будет маловато.

Из чтения форумов могу сказать, что довольных двигателем 1.2 на Фабии гораздо больше, чем недовольных.

Еще для сравнения - по своим характеристикам он "делает" практически любого Жигуля - классику и идет практически вровень с двигателем 1.5л в девятке.

Я в свое время очень серьезно рассматривал именно двигатель 1.2 на свою Фабию. К 1.4 склонился только по 2-м причинам:
1.(основная) Периодически в форумах (здесь и других) проскакивают сообщения о проблемах с этим двигателем. Проблем с 1.4 практически ни у кого нет (мне не попадалось)
2.Я езжу и по трассам тоже, там 1.4 однозначно будет лучше.

Справедливости ради - жалоб на 1.2 не так уж и много по сравнению с положительными отзывами, но факты имеют место быть. На мой вопрос менеджеру об этом факте ответ был получен приблизительно такой: "1.2 - неплохой двигатель, но его надо правильно эксплуатировать, чтобы не было проблем, а 1.4 выдерживает все"
Stupindo Немає
Ученик
*

Повідомлення: #9
18-04-2008 16:25  

DarkWanderer :Относительно Фабийного 1,2 - с ним все в порядке.
...
А как на счет дизеля? Это еще экономичнее по топлву. Фаба 1,4 или Хюндай Акцент 1,5 - вообще самолет и экономичен.

Ну, дизель це звичайно круто... але дороговато, а річні пробіги в мене не перевищують 10-15 тис. Ну і там зовсімінша філософія їзди і догляду за ним...
Коротше, боюсь я його ще.

KAV

Дякую за пояснення.... подивлюсь по форумах, які такі проблеми проскакують.

А взагалі я не сильно поки що поспішаю... поки всіх кандидатів не перемацаю, остаточне рішення приймати не буду. Якраз до того часу закінчиться весінній автомобільний психоз...
Voodoolazz Немає
Писатель

Приєднався: Jan 2008
Дніпропетровськ
Fabia 1.4 Sport White Candy + ABS/ASR
Повідомлення: #10
18-04-2008 16:50  

Stupindo :А взагалі я не сильно поки що поспішаю... поки всіх кандидатів не перемацаю, остаточне рішення приймати не буду. Якраз до того часу закінчиться весінній автомобільний психоз...

весінній автомобільний психоз закінчиться - почнеться літній психоз! Mr. Green Крім того зараз ще можна знайти авто 07 року зі знижками!
помацайте Фієсту, Гетць, Кіа Ріо або Піканто (ІМХО, Кія краще марка ніж Хюндаі, хоча корпорація одна)... Непогані маленькі авто для міста..
Перейти до сайту учасника Шукати всі повідомлення учасника
Тема закрита 

Можливо схожі теми...
Тема: Автор Відповідей: Переглядів: Останнє
  Вибір Шкода октавія СергійЛ 30 6 193 03-02-2020 15:16
Останнє: zmeypetrov
  SKODA Fabia 1.2 tdi GREENLINE вибір Ochga 196 113 669 10-10-2019 13:48
Останнє: Ulisss
  Вибір літньої гуми LUPUS 225 46 007 28-06-2018 06:40
Останнє: Тарас_В
  Допоможіть з вибором авто: Fabia / Roomster / Ibiza Evgen_88 53 11 843 21-05-2018 16:08
Останнє: Кирило
  Вибір авто 14000$ stal1n 63 16 863 23-04-2017 12:08
Останнє: stal1n
Brick Вибір авто у межах 11 000$ mbpdev 295 45 434 30-06-2016 09:11
Останнє: Lightning
  Тягач для кемпера. Вибір КПП DoctorAleks 5 1 877 29-04-2016 16:14
Останнє: netshurik
  Вибір Відеореєстратора мотузочка 9 3 391 14-04-2016 11:10
Останнє: vstinger
  Вибір б/у авто з бюджетом до 9 тис $ (Scoda Octavia Tour) dencim 16 6 615 21-07-2015 15:52
Останнє: XapeK
  Оцените авто Fabia 2002 года Kimi 27 7 271 20-08-2014 17:01
Останнє: Kimi

Швидкий перехід:

Переглядають: Гості: 1